INFORÁDIÓ 
2019. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella

tálas péter

2019.07.10. 20:09

Az amerikai bombázás sem kizárt az Öbölben

Megkezdte Irán a megengedettnél magasabb fokon dúsított urán előállítását. Teherán a 2015-ös atomalkuban vállalt más kötelezettségek 60 napon belüli felfüggesztését is kilátásba helyezte, ha a többhatalmi szerződést aláíró kormányok nem segítenek az országnak kivédeni az amerikai szankciókat. Az InfoRádiónak nyilatkozó külpolitikai szakértő szerint akár fegyveres összetűzésekkel is folytatódhat a diplomáciai "adok-kapok".
2019.05.20. 18:41

Tálas Péter: addig üzengetnek egymásnak a Közel-Keleten, míg szikra nem lobban

Bár Donald Trump nem akar háborút Iránnal, John Bolton nemzetbiztonsági főtanácsadó és Mike Pompeo külügyminiszter kijelentései veszélyeztethetik a jelenlegi status quót - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpont igazgatója.
2019.05.17. 17:15

Tálas Péter: erős hadsereget vállalt Magyarország a NATO felé

A NATO-szerződések előírják, hogy a tagországoknak is meg kell tudni védeniük a saját területüket, ezért fontos a haderőreform és a nehézdandár kiállítása - hangsúlyozta Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpont igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
2019.02.04. 18:57

Igen közel lehet a nukleáris fegyverkezési verseny egyik színtere

Nem kizárt, hogy újra Kelet-Közép-Európa lesz a nemzetközi nukleáris fegyverkezési verseny egyik színtere Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpont igazgatója szerint. Úgy véli, az atomrakéták korlátozására született szerződés újratárgyalása sem kizárt, de csak abban az esetben, ha abban Kína is részt vesz.
2018.11.30. 14:08

Nem engedik be az orosz férfiakat Ukrajnába

A hadiállapot bevezetésével összhangban hozott ukrán rendelkezés minden 16 és 60 éves kor közötti orosz férfira vonatkozik. Közben közölték, moszkvai fogdába szállítják a kercsi incidens után letartóztatott ukrán tengerésztiszteket, akiket két hónapos előzetes letartóztatásba helyeztek.
2018.11.28. 18:57

Szakértők: szinte a nulláról kell kezdeni a magyar hadiipar felépítését

Azokat a területeket kell fejleszteni a magyar védelmi iparon belül, ahol nemzetközi piacokra tehetünk szert – vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára és Tálas Péter, az egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának igazgatója.
2018.11.28. 12:56

Szakértők a kercsi incidensről: eszkalálódhat a helyzet

Az Ukrajnában bevezetett hadiállapot miatt a szomszédos országokban, így Magyarországon is elemzik az eszkaláció lehetőségét - mondta Kis-Benedek József, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára és Tálas Péter, az egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának igazgatója beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
2018.11.26. 09:14

Tálas Péter: ez még nem jelent háborút

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának igazgatója, Tálas Péter az InfoRádió reggeli műsorában azt mondta, nem tartja valószínűnek, hogy Oroszország szárazföldi hadműveletekre is készül Ukrajna ellen. Ukrajna teljes harckészültségbe helyezte hadseregét.
2018.10.01. 15:49

Tálas Péter: átrendezheti Európa védelmi viszonyait a brexit

Az európai védelempolitikára jó hatással lehet Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai védelmi kutatóközpontjának igazgatója. Tálas Péter Szíria új generációjáról is beszélt az Arénában.
2018.07.13. 14:35

Tálas Péter: nem a vb-döntőn dőlnek el a nagypolitikai kérdések

Akár diplomáciai hozadéka is lehet, de a nagy kérdések nem azokon a sporteseményeken dőlnek el, amelyre több politikai csúcsvezető is ellátogat – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának igazgatója. A vasárnapi futball vb döntőn ugyanis több állam és kormányfő, köztük Orbán Viktor is jelen lesz.
2018.07.13. 11:27

Szakértők: az EU megosztására törekszik Donald Trump

Donald Trump célja megosztani az Európai Uniót, mert gazdasági versenytársként tekint rá, ám a mögötte álló adminisztrációnak nem ez a célja – vélik az InfoRádió által megkérdezett szakértők. Tálas Péter és Csiki Varga Tamás nem hisz abban, hogy létrejöhet egy közös európai hadsereg.
2018.07.12. 17:41

Tálas Péter Trump kommunikációs trükkjéről

Kommunikációs trükk, hogy az amerikai elnök 4 százalékos GDP védelmi hozzájárulást akar a NATO tagállamoktól - mondta Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpont igazgatója az InfoRádió Aréna c. műsorában.
2018.04.12. 13:29

Éleződhet a konfliktus a nagyhatalmak között

Éleződhet a konfliktus a nagyhatalmak között – mondta az InfoRádiónak Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának vezetője.
2017.10.02. 17:44

Kína segíthet megoldani a koreai válságot

Az elmúlt időszakban egy felfokozott hangulat alakult ki Észak-Korea és az Egyesült Államok között. Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Startégai Védelmi Kutatóintézetének igazgatója szerint Kína és USA közösen oldhatja meg a koreai válságot.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018