INFORÁDIÓ 
2020. november 1. vasárnap
Marianna

szabadkereskedelmi egyezmény

2020.10.15. 12:05

Brexit: elérkezett a Boris Johnson által emelgetett határidő

Boris Johnson brit miniszterelnök közölte az Európai Unió vezetőivel, hogy a csütörtökön kezdődő kétnapos EU-csúcsértekezlet eredményeinek ismeretében dönt az Egyesült Királyság és az unió jövőbeni kapcsolatrendszerét érintő további brit lépésekről.
2020.09.07. 20:45

Veszélyben a tárgyalások, London törvénnyel írná felül az egyezményt

A brit kormány a brexit-egyezmény egy részének megkerülésére készül – adta hírül a brit sajtó. Boris Johnson kormányfő figyelmeztette az Európai Uniót: ha a felek október közepéig nem állapodnak meg a jövőbeli kereskedelemről, akkor „a maguk útját kell járniuk”.
2020.03.02. 09:00

Brexit - Kezdődik a nagy alkudozás

Nagy-Britannia és az Európai Unió közötti jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszerről indul tárgyalássorozat a héten. London célja egy átfogó szabadkereskedelmi megállapodás aláírása az EU-val, a két fél között azonban máris vita van arról, hogy ez elérhető-e a rendelkezésre álló tizenegy hónap alatt.
2019.12.17. 20:12

Visszaüthet a brit miniszterelnök keménykedése az Európai Unióval

Az EU-val induló kereskedelmi tárgyalások előtt próbál erős pozíciót szerezni a brexithalasztás tiltásának törvénybe iktatásával a brit miniszterelnök. Boris Johnson – mögötte a meggyőző konzervatív parlamenti többséggel – kizárja annak lehetőségét, hogy az új év végénél hosszabb legyen az úgynevezett átmeneti időszak.
2019.06.04. 16:24

Donald Trump cukkolta is Theresa Mayt

Az USA-val kötendő szabadkereskedelmi megállapodásról beszélt Theresa May brit kormányfő a Londonban tartózkodó Donald Trump és számos globális óriásvállalat vezetőinek részvételével tartott keddi üzleti fórumon. Az amerikai elnök szerint a brit kormánynak perelnie kellett volna az EU-t.
2018.07.17. 22:20

Létrejött a világ legnagyobb kereskedelmi övezete

Aláírták az átfogó szabadkereskedelmi megállapodást az Európai Unió és Japán vezetői kedden Tokióban, ami a felek reményei szerint ellensúlyozza a Donald Trump amerikai elnök kereskedelempolitikája által szabadjára engedett protekcionista erőket.
2017.11.20. 17:10

Brexit-fordulat: százezrek veszíthetik el a munkájukat

Az Európai Unió kész a legambiciózusabb szabadkereskedelmi egyezményt kínálni, viszont a brit bankok el fogják veszíteni uniós "útlevelüket" - mondta a Brexit-tárgyalásokról Michel Barnier, az unió főtárgyalója.
2017.09.14. 19:22

Szijjártó elárulta, hogy mit nem akar senki

A lehető legátfogóbb szabadkereskedelmi megállapodásra van szükség Nagy-Britannia és az Európai Unió között – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután a visegrádi országok külgazdasági miniszterei Budapesten tárgyaltak a brit pénzügyminiszterrel.
2017.05.18. 20:18

Újabb darázsfészek-témához nyúlt hozzá Donald Trump

Az amerikai kormányzat csütörtökön hivatalosan elindította az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény (NAFTA) újratárgyalásának folyamatát abban a reményben, hogy kedvezőbb feltételeket tud kiharcolni az amerikai feldolgozóipari vállalkozások és munkások számára.
2017.02.12. 18:50

Varga: ha megéri, legyen kötvénykibocsátás

A nemzetgazdasági miniszter a jegybank szakértőivel szemben továbbra is számol az egymilliárd eurós kötvénykibocsátás lehetőségével. Varga Mihály az InfoRádiónak adott külön interjújában kijelentette: ha a hozamkörnyezet kedvező, úgy érdemes piacra lépni a tervezett egymilliárd eurós vagy annál kisebb kötvénycsomaggal.
2017.01.23. 19:20

Trump három fontos döntéssel indított

Donald Trump aláírta azt az elnöki rendeletet, amelynek értelmében az Egyesült Államok kivonul a csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodásból (TPP).
2016.11.22. 08:28

Ez lesz Trump első hivatali napján

Donald Trump megválasztott amerikai elnök videoüzenetet tett közzé, amelyben kifejti, hogy első hivatali napján milyen fontos döntéseket hoz majd.
2016.10.30. 15:26

Aláírta a szabadkereskedelmi és partnerségi megállapodást Kanada és az EU

Aláírta a Kanada és az Európai Unió között létrejött szabadkereskedelmi és partnerségi megállapodást (CETA) Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, Robert Fico, az unió soros elnökségét betöltő Szlovákia kormányfője és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök Brüsszelben vasárnap.
2016.10.29. 09:05

Vasárnap írják alá a szabadkereskedelmi egyezményt

Az Európai Unió mind a 28 tagállama hivatalosan jóváhagyta a Kanadával kötendő szabadkereskedelmi egyezményt (CETA) alkotó dokumentumok összességét, és készen áll a hivatalos aláírásra - jelentette be egy közleményben Robert Fico, az unió soros elnökségét adó Szlovákia kormányfője.
2016.10.27. 11:28

Megfúrták a vallonok az EU-Kanada csúcsot

Határozatlan időre elhalasztják az Európai Unió és Kanada között csütörtökre tervezett csúcstalálkozót, miután még mindig nem sikerült megállapodásra jutni a felek közti szabadkereskedelmi egyezményről (CETA) a belgiumi Vallónia tartománnyal - közölték uniós források.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018