INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 28. hétfő
Vencel

szabó lászló

2019.11.27. 14:59

A következő válság bekövetkeztekor ez lehet a vízválasztó

A befektetőbarát környezetnek és az ingatlanpiaci beruházásoknak is köszönhető a magyar gazdaság erőteljes növekedése – erről Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke beszélt az InfoRádióban. Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója úgy vélte: a vállalati hitelpiac növekedéséből is következik a magyar gazdaság európai összevetésben is kimagasló növekedése. Az Arénában a negatív kamatkörnyezet gazdasági növekedésére gyakorolt hatásáról, valamint az alacsony kamatok hitelfelvételt ösztönző szerepéről is szó esett.
2019.11.14. 18:38

Párbeszéd a gazdaságról: súlyos következménye van az infláció hibás mérésének

Az infláció és más gazdasági folyamatok téves mérése óriási kockázatot jelent, de nem kell közgazdasági tudósnak lenni ahhoz, hogy kiderüljön, a számok nem tükrözik a valós helyzetet - derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsorának legutóbbi adásából, amelynek Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke volt a vendége.
2019.11.13. 16:01

Párbeszéd a gazdaságról: új számok kellenek az inflációról

Újfajta mérőeszközökre van szükség a gazdaság teljesítményének értékelésére - derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsorának legutóbbi adásából, amelynek Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója, és Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke volt a vendége.
2019.07.05. 15:58

MNB: soha ilyen kedvező helyzetben nem volt a magyar gazdaság

A később kibocsátandó állampapírok hozamainak kamatszintjének csökkentésére számít a jövőben az InfoRádió Aréna című műsorának nyilatkozó Hold Alapkezelő elnöke, Szabó László. A műsorban Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója sok más mellett arról beszélt, a monetáris kondíciók nagyon támogatóak Magyarországon.
2019.03.01. 15:07

Hosszú és elkötelezett munkát igényel a Versenyképességi program

Az oktatás és az egészségügy területén hosszú távú munkára lesz szükség a reformok végrehajtásához – vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója a szerdán bemutatott Versenyképességi program egyes elemeiről. A Hold Alapkezelő elnöke szerint a jegybank vezetésének elképzeléseiben fontos szerepe van a magánszektornak is.
2019.02.28. 15:55

Szakértők: ha jön a válság, sokkal jobb, ha euró helyett forint van

Az euró bevezetésének feltételeiről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója. Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke ehhez hozzászólva arról beszélt, miért járnak jobban válság esetén azok az államok, amelyeknek saját devizájuk van.
2018.12.03. 13:40

Párbeszéd a gazdaságról: áldozatot kell hozni a versenyképességért

A Magyar Nemzeti Bank 180 pontos versenyképességi javaslatáról beszélgetett az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című sorozatában Virág Barnabás, az MNB monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatója és Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke.
2018.10.11. 12:04

Párbeszéd a gazdaságról: mikor jön az újabb nagy válság?

Mit tanult a világ a válság óta eltelt időben, és mikor jöhet az újabb krízis - erről beszélgetett az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinjában Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke és Madár István, a Portfolio vezető elemzője.
2018.10.10. 12:44

Párbeszéd a gazdaságról: eszközök nélkül marad Európa

Folytatódik az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsora. A szerdai adásban a konjunktúra végéről lesz szó. Európa nincs felkészülve egy újabb gazdasági visszaesésre, sok eszköze hiányzik még a 2008-as válság miatt - véli a műsor két vendége: Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke és Madár István, a Portfolio vezető elemzője.
2018.07.12. 19:04

Párbeszéd a gazdaságról: már mindenki a válság időpontját keresi

Újabb kihívások várnak a világ-, az európai és a magyar gazdaságra a következő években, mert a növekedési ciklus végén járunk - állították az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című elemző műsorának vendégei: Magas István, a Budapesti Corvinus Egyetem Világgazdasági Tanszék professzora és Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke.
2018.07.11. 16:19

Párbeszéd a gazdaságról: közelít a ciklus vége

A világgazdaság helyzete és annak a magyar gazdaságra gyakorolt hatása volt a témája az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című elemző műsorának, amelynek ezúttal Magas István, a Budapesti Corvinus Egyetem Világgazdasági Intézetének professzora és Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke a vendége.
2018.06.28. 14:45

Párbeszéd a gazdaságról: nagy küzdelemben az állam és a demográfia

A demográfia munkaerő-piaci hatásainak orvoslásáról, az alkalmazható állami eszközökről beszélgetett az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinjának legutóbbi adásában Baksay Gergely, az MNB költségvetési igazgatója és Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018