INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

szabó barnabás

2020.07.24. 17:42

Kínos helyzetbe kerülhet Boris Johnson kormánya

Bár júniusban azt a célt fogalmazták meg a brit és uniós vezetők, hogy júliusban megegyeznek a brexitmegállapodáshoz szükséges alapelvekről, a most záruló tárgyaláson ez mégsem történt meg. A részletekről a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatóját kérdezte az InfoRádió.
2019.11.27. 14:59

A következő válság bekövetkeztekor ez lehet a vízválasztó

A befektetőbarát környezetnek és az ingatlanpiaci beruházásoknak is köszönhető a magyar gazdaság erőteljes növekedése – erről Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke beszélt az InfoRádióban. Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója úgy vélte: a vállalati hitelpiac növekedéséből is következik a magyar gazdaság európai összevetésben is kimagasló növekedése. Az Arénában a negatív kamatkörnyezet gazdasági növekedésére gyakorolt hatásáról, valamint az alacsony kamatok hitelfelvételt ösztönző szerepéről is szó esett.
2019.11.14. 18:38

Párbeszéd a gazdaságról: súlyos következménye van az infláció hibás mérésének

Az infláció és más gazdasági folyamatok téves mérése óriási kockázatot jelent, de nem kell közgazdasági tudósnak lenni ahhoz, hogy kiderüljön, a számok nem tükrözik a valós helyzetet - derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsorának legutóbbi adásából, amelynek Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke volt a vendége.
2019.11.13. 16:01

Párbeszéd a gazdaságról: új számok kellenek az inflációról

Újfajta mérőeszközökre van szükség a gazdaság teljesítményének értékelésére - derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsorának legutóbbi adásából, amelynek Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója, és Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke volt a vendége.
2019.07.05. 15:58

MNB: soha ilyen kedvező helyzetben nem volt a magyar gazdaság

A később kibocsátandó állampapírok hozamainak kamatszintjének csökkentésére számít a jövőben az InfoRádió Aréna című műsorának nyilatkozó Hold Alapkezelő elnöke, Szabó László. A műsorban Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója sok más mellett arról beszélt, a monetáris kondíciók nagyon támogatóak Magyarországon.
2019.05.28. 14:28

Szakértő: két párt széthordta a brit nagyok szavazóit

Hétfő este óta ismert a brit EP-választás végeredménye: bár a Brexit Párt fölényesen nyert, az Európa-pártiak is rengeteg szavazatot kapott. A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója, Szabó Barnabás szerint tehát a patthelyzet továbbra is kitart.
2019.03.01. 15:07

Hosszú és elkötelezett munkát igényel a Versenyképességi program

Az oktatás és az egészségügy területén hosszú távú munkára lesz szükség a reformok végrehajtásához – vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója a szerdán bemutatott Versenyképességi program egyes elemeiről. A Hold Alapkezelő elnöke szerint a jegybank vezetésének elképzeléseiben fontos szerepe van a magánszektornak is.
2019.02.28. 15:55

Szakértők: ha jön a válság, sokkal jobb, ha euró helyett forint van

Az euró bevezetésének feltételeiről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója. Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke ehhez hozzászólva arról beszélt, miért járnak jobban válság esetén azok az államok, amelyeknek saját devizájuk van.
2018.12.03. 13:40

Párbeszéd a gazdaságról: áldozatot kell hozni a versenyképességért

A Magyar Nemzeti Bank 180 pontos versenyképességi javaslatáról beszélgetett az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című sorozatában Virág Barnabás, az MNB monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatója és Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke.
2018.05.31. 12:43

Párbeszéd a gazdaságról: kitörési pontok a növekedési pályán

Az Inforádió „Párbeszéd a gazdaságról” című műsorában ezúttal Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke arról beszélgetett, hogy milyen korlátai és milyen támaszai vannak a magyar gazdaság növekedésének a közeljövőben.
2018.02.28. 15:02

Párbeszéd a gazdaságról: elég versenyképes-e az állam?

Az adórendszer segítheti a magyar gazdaság növekedési pályán tartását, ám az állam sok esetben nem tud versenyképes lenni a magánszektorral - derül ki az InforRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsorának nyolcadik adásából, amelyben Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke és Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója beszélget.
2018.02.22. 10:39

Párbeszéd a gazdaságról: hevülő gazdaságok, hevülő árfolyamok

Az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című műsorában beszélgetett Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke a nagy jegybankok által gerjesztett buborékokról és arról, hogy Magyarország milyen helyzetben van ennek kezeléséhez.
2018.02.21. 13:34

Párbeszéd a gazdaságról: új korszak jön a lazítás után

Új korszak kezdődhet a világgazdaságban a válságot követő laza jegybanki politikák után - erről beszélget Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatója és Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke a Párbeszéd a gazdaságról elemző műsor szerdai adásában.
2018.02.08. 10:23

Az MNB szerepe a magyar gazdaságban - Párbeszéd a gazdaságról

Az InfoRádió „Párbeszéd a gazdaságról” című műsorában beszélgetett Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Szabó László, a HOLD Alapkezelő elnöke arról, hogy milyen szerepe van az MNB-nek a gazdaságban és mennyire volt ebben sikeres az elmúlt években.
2018.02.07. 14:31

Párbeszéd a gazdaságról: középpontban a jegybank szerepe

Van szerepe a jegybanknak a kormányzati gazdaságpolitika támogatásában, de meg kell találni a költségvetési és a monetáris politika optimális összhangját - vélekedett Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című műsorában.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018