INFORÁDIÓ 
2020. április 9. csütörtök
Erhard

szépművészeti múzeum

2020.03.16. 13:08

Bezár a Szépművészeti és a Nemzeti Múzeum

A Magyar Nemzeti Galéria, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Vasarely Múzeum is zárva tart keddtől meghatározatlan ideig, a járványügyi veszélyhelyzet miatt inkább digitális tartalommal készülnek.
2020.02.06. 12:34

Baán László: a Liget-projekt valós tervei ismeretében a többség támogatóvá válik

Cézanne- és Szinyei Merse Pál-kiállítás is lesz idén a Szépművészeti Múzeumban, ahol tavasztól egy izgalmas egyiptomi tárlattal is várják az érdeklődőket – mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László, az intézmény főigazgatója. A miniszteri biztos arról is beszélt, az Új Nemzeti Galéria megépítése nélkül a Liget Budapest Projekt a nemzetközi láthatósági szint alá süllyedne.
2020.01.27. 12:01

Hosszított nyitva tartásban látogatható a Rubens-tárlat

Több mint százezer látogatót vonzott a Szépművészeti Múzeum Rubens, van Dyck és a flamand festészet fénykora című kiállítása, amely a nagy érdeklődésre való tekintettel a hét minden napján, hétfőn is látogatható.
2019.12.05. 12:44

Magyar kiállítást nyitott meg Orbán Viktor Japánban

Magyar művekből rendezett kiállítást nyitott meg a tokiói Szépművészeti Múzeumban Orbán Viktor. Az eseményen a miniszterelnök kiemelte: a magyaroknak bizonyítaniuk kell, hogy a világ jól jár, ha vannak magyarok.
2019.10.28. 20:44

Flamand remekművek a Szépművészetiben

Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora címmel, mintegy 120 művet felvonultatva mutatja be a dél-németalföldi festészet kiemelkedő mestereit a Szépművészeti Múzeum szerdától látható kiállítása.
2019.10.11. 07:25

A kultúra szupersztárjaival erősítenek

Egy nagy tárlat megrendezése félmilliárd forintba is belekerülhet, emiatt a százezernél is több látogatót vonzó attrakciók dacára sem marad pénz a múzeumok kasszájában - írja a Világgazdaság pénteki számában.
2019.09.20. 18:40

Elkészült a Liget Projekt kevésbé ismert, ám annál különlegesebb eleme

Befejeződött a komáromi Csillag erőd felújítása és bővítése. A 19. század végén épült erődbe a Szépművészeti Múzeum gipszgyűjteményét, a leghíresebb szobrok másolatait költöztetik be. A beruházás a Liget Budapest Projekt része és hatmilliárd forintba kerül. Az új kiállítás jövő tavasszal nyílik meg – mondta az InfoRádiónak Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója.
2019.05.24. 05:45

Ma robbant Renoir a Szépművészetiben

Péntektől a közönség is láthatja Renoir Fekvő női akt című festményét, amelyet nemrég vásárolt meg a Szépművészeti Múzeum 3 és fél milliárd forintnak megfelelő összegért. A képnek akad magyar vonatkozása is.
2019.05.17. 15:02

Baán László: 15 éven belül megtérül a Liget Budapest Projekt

A Szépművészeti Múzeum ezentúl igyekszik rendszeresen fontos művekkel gyarapítani a gyűjteményét – mondta Baán László az InfoRádió Aréna című műsorában. A főigazgató hozzátette: év végén megnyílt az intézmény barokk szárnya is. Arról is beszélt, hogy 15 éven belül gazdaságilag megtérülhet a Liget Budapest Projekt. A beruházás miniszteri biztosa reméli, hogy még idén elkezdődhet az új Nemzeti Galéria építése is.
2019.02.19. 22:23

Polt Péter nem tesz eleget a meghívásnak – a nap hírei

Külgazdasági képviseletet nyit a kormány Jeruzsálemben. Álhírnek minősítette az Európai Bizottság a magyar kormány újabb tájékoztató kampányában szereplő állításokat. Több mint 2 milliárd forintért vett egy Van Dyck képet a Szépművészeti Múzeum.
2019.01.25. 14:10

Szenzációs neveket jelentett be Baán László

Mások mellett Michelangelo, Rubens, Van Dyck, Magritte, Dalí és Picasso munkáit is felvonultató kiállítások szerepelnek a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria 2019-es programjában.
2019.01.22. 15:02

Világrekorder látványosság a Szépművészetiben - galériával

A Magyar Kultúra Napján mutatták be a közönségnek a Márvány csarnokban található hatalmas, interaktív, a látogatók mobiltelefonjaival is kommunikáló ledfalat, amelynek különlegességeiről Baán Lászlót, a Szépművészeti Múzeum főigazgatóját kérdeztük.
2018.11.06. 10:31

Bruegel Bécsben: az utolsó nagy kiállítás

Minden idők legnagyobb Pieter Bruegel-kiállítása látogatható január 13-ig a bécsi Szépművészeti Múzeumban. A tárlaton a nagy flamand festő egy újonnan felfedezett alkotását is bemutatják.
2018.10.31. 13:36

Megnyílt a Szépművészeti Múzeum

Az ókortól a barokkig tekintik át az egyetemes és magyar képzőművészet történetét az átfogó rekonstrukciót követően szerdán délben megnyílt Szépművészeti Múzeum állandó kiállításának megújult egységei, az első időszaki tárlat pedig Leonardo da Vinci és a budapesti lovas címmel várja a látogatókat.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018