INFORÁDIÓ 
2020. július 9. csütörtök
Lukrécia

schmidt gábor

2020.06.29. 21:50

Világbajnokság helyett kajak-kenu világkupa lehet Szegeden

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) vezetőtestülete megváltoztatta a júliusról szeptemberre halasztott szegedi gyorsasági világbajnokság státuszát, és a vb helyett - amelyen eredetileg az olimpiai programban nem szereplő számokban versenyeztek volna a sportolók - világkupa megszervezésére kérte fel a magyar szövetséget (MKKSZ), ötkarikás számokkal.
2019.08.07. 08:37

Nem volt vita Kozák Danuta ügyében, de az olimpia más

A világbajnokság és a szeptemberi olimpiai tesztverseny segíthet meghatározni, hogy hány számot vállalhat egy kajakozó a tokiói ötkarikás játékokon – fejtette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke. Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta a riói játékokon és a tavalyi világbajnokságon három számban indult, a minszki Európa Játékokon négy számban is állt rajthoz, bő két hét múlva, a szegedi világbajnokságon azonban csak két számot vállalhat, a négyesben nem lesz benne.
2019.08.05. 20:20

Rekordokat dönthet a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság

Kilencven fölött lesz a részvevő országok száma a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon – hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Schmidt Gábor. A magyar szövetség és a szervezőbizottság elnöke jelezte, hogy sok külföldi szurkoló is érkezik az augusztus 21-én kezdődő eseményre.
2018.12.04. 16:10

Egyesítik erőiket négy hazai sportvilágesemény szervezői

A sok teendőre tekintettel közös szervezőbizottsága lesz néhány időben közeli, magyarországi sportvilágeseménynek, köztük a 2019-es vívó-vb-nek és kajak-kenu-vb-nek. Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke beszélt a részletekről az InfoRádiónak.
2018.09.18. 08:13

Kajak-kenu: távozik a szakmai igazgató

Meghosszabbítja a Magyar Kajak-Kenu Szövetség három szakvezető megbízatását: további két évig folytathatja munkáját Hüttner Csaba, a felnőtt gyorsasági válogatott szövetségi kapitánya, Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány és Weisz Róbert, a para és a maratoni szakág vezetője is - erről Schmidt Gábor, a szövetség elnöke számolt be az InfoRádiónak a hét eleji elnökségi ülés után.
2018.05.05. 09:06

Schmidt Gábor: idén nem az érmek száma a legfontosabb a magyar kajak-kenuban

Május 10-én a szegedi felnőtt rangsoroló versennyel megkezdődik a versenyszezon a magyar kajak-kenu sport gyorsasági szakágában. Ebben az évben még nem az érmek száma a legfontosabb a magyar szövetség elnöke szerint. Schmidt Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában hozzátette, hogy a 2020-as tokiói játékokon induló csapat magjának kellene augusztus végére egyértelműbben látszania. Arról is beszélt, hogy mi áll az elmúlt évek rendszeres sikereinek hátterében.
2018.02.08. 15:40

Bombasztikus változás előtt a magyar sikersport?

Újabb éremszerzési lehetőségekhez jutnak a magyar kajak-kenu válogatott tagjai, ha egyesben és párosban nemzetenként két-két egység is indulhatna a tokiói olimpián. Egyelőre nem döntöttek a kérdésben, de a magyar szövetség örülne egy ilyen változtatásnak – mondta Schmidt Gábor elnök.
2017.09.14. 19:37

Schmidt Gábor: vége a depresszió korszakának

Felfelé ível a sportág pályája és minden szakágban érmet szerezhet a magyar gyorsasági válogatott Tokióban - mondta a szezonzáráshoz közeledve a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke. Schmidt Gábor a szövetség honlapján beszélt a fejlődő vízitúra-hálózatról, az átadásra váró megállóhelyekről és arról, hogy a nyáron először lebonyolított Vizivándor programmal a sportág végre megtalálta az utat az iskolákhoz is.
2017.04.28. 14:59

Polgármester is bekerült a kajak-kenusok elnökségébe

Megtartotta tavaszi közgyűlését a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, amelyen a testület elfogadta a 2016-os elnöki és pénzügyi beszámolót, valamint a 2017-es esztendő pénzügyi tervét. A budapesti régió tagjaként pedig dr. Bácskai Jánost az elnökségbe választották, Janza Pétert pedig az ellenőrző testület elnökének szavazták meg - tudósít a kajakkenusport.hu.
2017.02.10. 17:11

Így készül Tokióra a magyar sikersportág

A három magyar aranyéremmel záruló riói olimpia után a magyar kajak-kenu sport megkezdte a felkészülést az új idényre, egyben az új olimpiai ciklusra.
2016.12.09. 17:50

Ezért nem maradt elnök Baráth Etele

Elnökjelöltként vágott neki a kajak-kenusok tisztújító közgyűlésének Baráth Etele, de végül inkább az eddigi főtitkárt, Schmidt Gábort ajánlotta maga helyett. A szövetség olyan nagyra nőtt, hogy már főállású elnökre van szüksége, ő már csak a stratégiai döntésekben segít - indokolta döntését az InfoRádiónak Baráth Etele.
2016.12.09. 13:15

Váratlan fordulat: nem marad posztján a kajak-kenusok elnöke

Nem folytatja a munkáját a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnökeként Baráth Etele, az olimpiai ciklust lezáró tisztújító közgyűlésen 21 év után adta át a stafétabotot az eddigi főtitkárnak, Schmidt Gábornak, akit a küldöttek megválasztottak az MKKSZ új elnökének. Baráth Etele mostantól a közgyűlés elnökeként dolgozhat tovább.
2016.10.27. 19:02

A túrázókat nyáron már új szolgáltatások várják

Program indul a hazai vízi szabadidősport fejlesztésére. Első körben mintegy 150 ponton valósulnak meg azok az újítások, amelyeknek köszönhetően a kikapcsolódók szolgáltatásokat és kényelmet kapnak.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018