INFORÁDIÓ
2021. május 17. hétfő
Paszkál

salát gergely

2021.03.18. 06:00

Kína egészen máshonnan fogta meg az oltási programot

A kínai állam következő ötéves tervének egyik fő célja, hogy az ázsiai szuperhatalom önellátó legyen a digitális eszközök gyártása területén – mondta az InfoRádió műsorában a térség szakértője, Salát Gergely. Az Arénában az is elhangzott, hogy az országban eddig 65 millió embert oltottak be koronavírus ellen, többnyire foglalkozási alapon.
2021.03.04. 19:37

Súlyos kérdésekről szavaz most Kína parlamentje

Csütörtökön kezdődött Pekingben az Országos Népi Gyűlés idei ülésszaka. Salát Gergely, a Külügyi- és Külgazdasági Intézet vezető kutatója szerint a Kína parlamentjének számító testület tanácskozásán új 5 éves tervet és új népességpolitikát is elfogadhatnak.
2021.02.02. 18:02

Salát Gergely: Kína mint egy cuki pandamaci csak arra vár, hogy megsimogassák

Joe Biden személyében nem föltétlenül a Kínai Népköztársaság legrégebbi, legszorosabb barátja kerül az amerikai elnöki tisztségbe – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában a Tajvan körül kirobbant kínai–amerikai konfliktus kapcsán. A Kína-szakértő szerint legfeljebb a stílus változik majd, az ellentétek és az ütköző érdekek a régiek maradnak. Az Európai Unió viszont előnyös kereskedelmi megállapodást kötött.
2020.10.14. 17:18

Salát Gergely: tömeggyilkos diktátorok nem szoktak őszintén meghatódni

Nagyszabású díszszemlével ünnepelte a hétvégén Észak-Korea az állampárt megalapításának 75. évfordulóját. Korábban ismeretlen szuperfegyvereket, köztük a világ legnagyobbikának tartott interkontinentális ballisztikus rakétát is bemutattak az éjszakai katonai parádén.
2020.08.30. 11:17

Salát Gergely: kínkeserves paradigmaváltás kezdődik Kínában

A kínai gazdaság helyreállása lassabb a vártnál - mondta az InfoRádiónak Salát Gergely sinológus, megjegyezve, hogy főként az amerikaiakkal való feszültség miatt fordul befelé újra az ország gazdasága a következő időszakban.
2020.06.19. 18:55

Salát Gergely: egy második kínai hullám durvább lenne

Peking összes óvodáját és iskoláját bezárják hétfőtől, miután a koronavírus újra felütötte a fejét a városban. Az üzletek nyitva tartását is korlátozzák, egyes lakóövezetekből pedig megtiltották a kijárást. Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője szerint ez még nem a járvány második hulláma, mint fogalmazott, az durvább lenne. Pekingben a hét végén azonosítottak a Hszinfadi nevű nagybani piachoz köthető járványgócot.
2020.06.01. 11:08

Ami változik és ami nem – Salát Gergely nagyinterjúja a járvány első hulláma utáni Kínáról

Bár sokan dolgoznak rajta Kínában is, egyáltalán nem biztos, hogy erre a koronavírusfajtára valaha is lesz biztos oltás – mondta Salát Gergely sinológus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a koronavírus-járvány utáni változásokról, az új állatfogyasztási szabályokról, a kínai parlament sajátos működéséről és arról is, hogy Kína hogyan próbálja megszelídíteni a hongkongi aranytojást tojó tyúkot.
2020.05.25. 20:20

Egészen új szintre emelkedtek az összeesküvés-elméletek

Az Egyesült Államok is kezdi kihívóként kezelni Kínát, a két nagyhatalom között a koronavírus miatt kibontakozott vita is ezt mutatja – mondta az InfoRádióban Salát Gergely sinológus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője.
2020.03.17. 20:26

Szakértő: veszélyes vizekre evez Kína az összeesküvés-elméletekkel

Arcvesztés érte Kínát a koronavírus-járvány kitörése miatt, mostanra azonban a járvány elleni globális harc zászlóvivőjeként tűnhet fel a világban – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Salát Gergely sinológus, aki szerint a kommunista országnak kettős válsággal kell szembenéznie.
2019.10.04. 11:40

Hongkong: "egy Trabant és egy gyorsvonat száguld egymással szemben"

A pekingi központi kormányzat percek alatt el tudná fojtani a hongkongi tüntetéseket, erre megvan a jogi lehetősége, a várható presztízsveszteség miatt azokban ezt igyekszik elkerülni – mutatott rá az InfoRádió Aréna című műsorában Salát Gergely sinológus, aki arról is beszélt, a kínai fegyverkezés mögött az ország világpolitikai szerepének megerősödése áll.
2019.03.05. 13:49

Bedobhatja a törülközőt Kína és az USA

Salát Gergely Kína-szakértő szerint változás következik az amerikai-kínai vámháborúban, mindkét fél engedni fog, mert gazdaságaik leterheltek.
2018.09.26. 14:37

Salát Gergely: "Kína átugrott néhány lépcsőfokot a fejlődésben"

Az amerikai gazdaság számára a kínai államkötvény-vásárlások létfontosságúak – vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője. Salát Gergely Kína-kutató arról is beszélt, hogy az ázsiai ország milyen területeken előzte meg az Egyesült Államokat.
2018.07.10. 18:17

Az EU nem vetélytárs Kínának, de Trumpnak főhet a feje

Kína számára fontos gazdasági partner az Európai Unió, amely nem jelent rá politikai veszélyt. Éppen ezért nincs oka arra, hogy megossza Európát. Kína egy erős és egységes Európai Unióban érdekelt - mondta Salát Gergely sinológus az InfoRádió Aréna című műsorában.
2017.10.26. 10:06

"Kína el fog menni a falig"

Kína az eddigieknél aktívabb világpolitikai szerepet játszik majd az elnök-pártfőtitkár hatalmának jelentős megerősítése után - mondta Salát Gergely sinológus az InfoRádió Aréna című műsorában.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018