INFORÁDIÓ 
2020. július 3. péntek
Kornél, Soma

robert kalinák

2018.04.25. 14:45

Kaliňák jobbkeze lesz az új szlovák belügyminiszter

Szlovákiában Denisa Sakovát, Robert Kaliňák volt belügyminiszter jobbkezét jelöli a belügyi tárca élére a legnagyobb szlovák kormánypárt, a Smer. A Smer, az SNS és a Híd alkotta koalíció elfogadja Saková jelölését, a civil polgári szervezetek szerint mindez rossz hír az igazság érvényesítése szempontjából, mert a legfontosabb tárcát továbbra is Kaliňák irányítja majd a háttérből.
2018.03.12. 13:36

Lemondott a szlovák belügyminiszter

Benyújtotta lemondását Robert Kaliňák szlovák belügyminiszter. A két héttel ezelőtti brutális újságíró-gyilkosság után a szlovák közvélemény és az ellenzék is azt követelte, hogy a maffiakapcsolatokkal vádolt tárcavezető távozzon. Ez volt a kormánypárti Híd feltétele is.
2018.03.07. 19:14

Küszöbön a kormányváltás Szlovákiában?

A szlovák ellenzéki pártok rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezik, amelyen megpróbálják leváltani a kormányt. A bizalmatlansági indítvány indoklásában szerepel, hogy a kormányhivatal minden bizonnyal szoros kapcsolatban áll az olasz maffiával, továbbá, hogy Robert Fico miniszterelnök szemet huny belügyminisztere, Robert Kaliňák hazugságai felett.
2017.06.15. 12:10

A korrupció és a romák miatt aggódik a szlovák államfő

Szlovákia helyzetéről tartott jelentést szerdán a parlamentben Andrej Kiska szlovák köztársasági elnök. Az épp három éve államfővé választott Kiska harmadik országértékelő beszédét jó hírrel kezdte, Szlovákia gazdasági mutatói ugyanis évről évre pozitív irányba tartanak.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018