INFORÁDIÓ
2021. március 3. szerda
Kornélia

református egyház

2021.02.17. 15:27

Portré Balog Zoltánról, a reformátusok új lelkészi elnökéről

A Magyarországi Református Egyház első emberévé választott korábbi politikus Kásler Miklós elődje volt az erőforrástárca élén, de három éve visszatért eredeti hivatásához. Diplomái számánál is több gyermeke, még több unokája van.
2020.11.09. 21:54

Szerdától nem tartanak református istentiszteleteket

A Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának elnöksége azt kéri, hogy az egyházközségek szerdától ne tartsanak istentiszteletet, közösségi alkalmakat - olvasható az elnökség közleményében.
2020.11.06. 11:03

Innovatív utakon a református iskolák

3D nyomtatókkal és más digitális munkaeszközökkel felszerelt digitális közösségi alkotóműhely jön létre hat magyarországi református iskolában – mondta az InfoRádiónak Pompor Zoltán, a Református Tananyagfejlesztő Csoport szakmai vezetője.
2020.11.05. 21:25

Balog Zoltán fontos tisztséget kapott

Balog Zoltánt választotta püspökévé a Dunamelléki Református Egyházkerület. Az egyházkerületi főgondnoki tisztséget az újraválasztott Veres Sándor tölti be.
2020.09.02. 18:21

Elérkezett az önkorlátozás ideje: léptek a reformátusok

Száz főben korlátozta az istentiszteleteken résztvevők számát a Magyarországi Református Egyház. Csak ott lehetnek ennél többen, ahol a másfél méteres távolságtartást biztosítani tudják. A maszkiviselés is kötelező a templomokban – mondta az InfoRádiónak a Magyarországi Református Egyház zsinati tanácsosa.
2020.08.04. 21:25

Megkezdődtek a Bárka táborok a Balatonnál

Öt turnusban csaknem ezer hátrányos helyzetű fiatal részvételével rendezi meg a Magyarországi Református Egyház a Bárka táborokat a Balatonnál; a megnyitó Balatonfenyvesen volt.
2020.06.19. 17:05

Komoly gondban vannak a református otthonok

Csaknem 200 milliós forintos bevételkiesést okozott a magyarországi református idősotthonoknak a járvány – tudta meg az InfoRádió a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának vezetőjétől.
2020.05.11. 20:45

Vidéken kinyithatják a református templomokat

A templomok újranyitását javasolja Budapest és Pest megye kivételével a Magyarországi Református Egyház (MRE) elnökségi tanácsa a református egyházközségeknek - közölte az MRE kommunikációs szolgálata.
2020.04.11. 07:21

Bogárdi Szabó István: most jön közel hozzánk a húsvét igazi üzenete

Lehet csapásként tekinteni a koronavírus-járványra is, de egy hívő embernek egyben próbatétel is – mondta Bogárdi Szabó István református püspök. A Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke úgy véli, az egyház megerősödve kerül majd ki ebből a nehéz időszakból, noha személyesen is nehezen viseli az elzártságot, hiányzik neki a gyülekezete, az online istentiszteleteken nem látja a hívők szemét.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018