INFORÁDIÓ 
2020. október 21. szerda
Orsolya

pokorni zoltán

2020.10.04. 12:45

Egyre közelebb a teljes rehabilitáció: fontos változások a Normafánál

A Normafa-rehabilitáció keretében fontos cél a parkolás, a közlekedés szabályozása és a védett besorolású erdők megóvása, a fejlesztés részeként épült meg az új Eötvös út, amely elviszi a gépkocsiforgalmat a gerincről – mondta Pokorni Zoltán, a 12. kerület polgármestere.
2020.04.02. 07:22

Idősek ezreinek ellátását szervezi meg a Hegyvidéki Önkormányzat

A koronavírus-járvány az idősekre jelenti a legnagyobb veszélyt, a XII. kerületi önkormányzat ezért hozta létre a Hegyvidéki Segítő Központot – mondta az InfoRádiónak a kerület polgármestere, aki szerint a munkában egyre több önkéntes akar részt venni, a jelentkezők száma már a kétszázat is meghaladja.
2019.12.11. 15:12

Döntött a főváros: ingyen utazhatnak az álláskeresők a BKV járatain

Az álláskeresők ingyenes BKV-használatáról és személyi kérdésekről is döntöttek a képviselők a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén. Az ülés közben az is kiderült, hogy Karácsony Gergely főpolgármester Pokorni Zoltánt, a XII. kerület fideszes polgármesterét is delegálja a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsába a Városháza képviseletében. Létrehozták a Fővárosi Érdekegyeztető Tanácsot is.
2019.11.16. 20:41

Hétfőn tárgyal a Normafáról Karácsony és Pokorni

Hétfőn egyeztet a Normafán áthelyezendő parkolóról és a fogaskerekű meghosszabbításáról Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere és Karácsony Gergely főpolgármester - közölte a hegyvidéki önkormányzat.
2019.11.16. 15:40

Újratervezik a parkolót a Normafán

Pokorni Zoltán kerületi polgármester szerint ez nem egy új gigaparkoló lesz, hanem a jelenleg is meglevő parkolók összevonása, áthelyezése.
2019.11.15. 12:06

Normafa: a Fogaskerekű ügye hozhatja össze a vitában állókat

Felújíthatják és meghosszabbíthatják a Fogaskerekűt, amely villamosként a Széll Kálmán tértől indulna és a János-hegyig járhat. A kancelláriaminiszter csütörtöki bejelentésének központi elemét, a Normafa közlekedését korábban már ellenzéki politikusok is feszegették, illetve szóba került a fakivágások ügye is.
2019.11.13. 08:07

Pokorni Zoltán egyensúlyt szeretne a Normafa rendbetétele és a "zöld hevület" között

Tüntetést hirdetett szombatra a Normafán kivágandó fák miatt a Párbeszéd. A XII. kerületi önkormányzat arra hívta fel a figyelmet, hogy az érintett felület nem erdőövezet, hanem közlekedési terület. A WWF Magyarország természetvédelmi szempontból nem tartja komoly veszteségnek a kivágandó fákat. Közben egyeztetésre hívta Karácsony Gergely főpolgármestert és Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökét Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere.
2018.11.23. 18:22

Új kilátót kapott a János-hegy

Megújult a Libegő János-hegyi végállomásának környéke a Normafán; pihenőpark létesült mobil pavilonokkal, valamint az egykori Jánoshegyi vendéglő volt teraszán kilátópontot alakítottak ki – mondta az InfoRádiónak Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester.
2018.09.05. 20:29

Okososzlopok segítenék a biztonságos közlekedést

Közlekedésbiztonsági kampányt indított a 12. kerületi önkormányzat, amely szeretné biztonságosabbá tenni a zebrák környékét – hangsúlyozta a hegyvidéki polgármester. Pokorni Zoltán elmondta, hogy a legmodernebb eszközökkel igyekeznek felhívni a figyelmet a közúti veszélyforrásokra.
2018.05.28. 17:41

Mi lesz a Déli pályaudvar sorsa?

A döntéshozóknak felelősen, megfontoltan és óvatosan kell eljárniuk a Déli pályaudvar jövőjét érintő kérdésekben - mondta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára a Buda fókuszában a Déli pályaudvar - Lehetőségek és kihívások címmel rendezett szakmai konferencián.
2017.12.08. 12:20

Okososzlop vigyáz a gyerekekre a XII. kerületben

A szülők javaslatai alapján újították fel és Wi-Fi-vel, illetve kamerákkal is felszerelték azt a játszóteret, amit csütörtökön adtak át Budapest XII. kerületében, a MOM Kulturális Központ kertjében.
2017.09.18. 13:11

Pokorni Zoltán: "Tiszteljük annyira a hegyet, hogy a lábánál parkolunk"

Átadták a zugligeti Lóvasút 150 évvel ezelőtt létrehozott végállomásának épületét. Pokorni Zoltán 12. kerületi polgármester hangsúlyozta, az egymilliárd forintos beruházás egyik felét az állam, a másikat pedig a Norvég Alap és a kerületi önkormányzat biztosította.
2017.03.28. 20:46

Szobrot kapott a legenda

Felavatták az ökölvívólegenda Papp László egészalakos szobrát kedden a főváros XII. kerületében, a MOM Kulturális Központ mellett.
2016.09.27. 06:00

ONvédelmi programot hirdetett a hegyvidéki önkormányzat

A gyerekekre leselkedő internetes veszélyek visszaszorítására hirdetett átfogó programot a Hegyvidék Önkormányzata. A kezdeményezést szociológiai felmérés is megelőzte - mondta az InfoRádiónak a 12. kerület polgármestere. Pokorni Zoltántól azt is elmondta, a pedagógusok szeptember 15-től egy 60 órás akkreditált képzésen sajátíthatják el azt, hogy hogyan készítsék fel az internet biztonságos használatára a gyerekeket.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018