INFORÁDIÓ
2021. február 26. péntek
Edina

pletser tamás

2021.01.14. 18:36

Megint megmozdulnak az üzemanyagárak, spekuláció lehet a háttérben

Pénteken emelkedik az üzemanyagok ára a Holtankoljak.hu információi szerint. A gázolaj literenkénti átlagára 3 forinttal, a benzin ára pedig 6 forinttal nő. Legutóbb tavaly júliusban volt ilyen magas áremelkedés, az üzemanyagok drágulása azonban nem lesz tartós – mondta az InfoRádiónak az Erste bank olaj-, és gázpiaci elemzője.
2020.11.30. 16:22

Északi Áramlat 2: hiábavaló lehet az amerikai erőfeszítés

Joe Biden politikája is ellenzi majd az Északi Áramlat 2 gázvezeték megépítését, az elemző szerint azonban kevés az esély arra, hogy végül nem valósul meg a Németország számára kulcsfontosságú projekt, ami miatt viszont az USA szankcionálni fog.
2020.09.07. 20:15

Elemző: kedvezőbbé válhat a helyzet a gázpiacon

Jobb alkupozíciót eredményezhet az orosz földgáz beszerzésével kapcsolatos tárgyalásokon is a Shell-lel bejelentett hosszú távú cseppfolyósgáz-vásárlási megállapodás - vélekedett Pletser Tamás, az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője az InfoRádióban.
2020.04.21. 11:21

Borús képet fest a jövő a fekete arany piacára

A mostani olajárzuhanás Magyarországon kevésbé érezteti majd hatását – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Pletser Tamás. Az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője szerint most az jár jól, aki tartalékolni tud.
2020.02.18. 06:00

A koronavírus előtt erre csak a pénzügyi válság volt képes

A koronavírus januári bejelentése óta csökkennek az árak a gáz- és kőolajpiacon, illetve visszaesett a kereslet is az energiahordozók iránt – ismertette az Inforádió EnergiaVilág című műsorának nyilatkozva Pletser Tamás, az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője.
2020.01.23. 16:30

Elemző: Kína nem fogja komolyan venni a környezetvédelmet, amíg Amerika sem

A téli időszak ellenére bőséges a gázkészlet Európában, és idén kedvező gázárakra lehet számítani - vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője. Pletser Tamás a világ legnagyobb szennyezőanyag-kibocsátóiról és filozófiájukról is beszélt.
2019.12.10. 06:00

Hamar megérezzük az OPEC radikális lépését, de a vártnál kevésbé fog fájni

Nem várható jelentősebb üzemanyagár-emelkedés idehaza annak hatására, hogy az OPEC-országok és szövetséges államaik a kőolaj-kínálat további csökkentése mellett döntöttek – mondta el Pletser Tamás. Az Erste Bank olaj és gázipari elemzője szerint Szaúd-Arábia a mostani nyersanyagár további 20 százalékos növelésében érdekelt.
2019.12.03. 16:44

Nem véletlen a szaúdi olajóriás részvényei iránti óriási tülekedés

Néhány nap alatt túljegyezték a Saudi Aramco részvényeit. Minden idők legnagyobb értékű részvénykibocsátása lehet az olajtársaság tőzsdei bevezetése. A 1,5 százaléknyi Aramco-részvény értéke nagyjából 25 milliárd dollár lehet – mondta el Pletser Tamás, az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője az InfoRádiónak.
2019.08.12. 09:39

Nem feltétlenül kellene hosszú távú földgáz-megállapodást kötni az oroszokkal

Magyarország valószínűleg nem számíthat arra, hogy a következő években megindul a termelés a fekete-tengeri gázmezőkön. Pletser Tamás, az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a magyaroknak nem feltétlenül kell emiatt hosszú távú megállapodást kötni Oroszországgal.
2019.08.09. 18:38

Sötét felhők tornyosulnak a fekete arany piaca fölött

Néhány hónap múlva akár a felére csökkenhet a kőolaj ára, amennyiben megmarad a keresletcsökkenés és az amerikai–kínai kereskedelmi háború kiszélesedik – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Pletser Tamás, az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője.
2019.04.25. 18:51

Európa nagy részébe juthatott a klóros orosz kőolajból

Németország és Lengyelország leállította a kőolajvezetéken érkező orosz kőolaj importját - közölte a Reuters. Pletser Tamás, az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője szerint erre a kőolaj túl magas klórtartalma miatt volt szükség. A Barátság kőolajvezeték déli szakaszán érkező kőolaj minősége megfelel az előírásoknak, azt több szakaszon ellenőrzik - közölte a Mol csütörtök délután.
2019.03.19. 08:00

Élénkülés jöhet az olajpiacon, de ehhez stabilitás is kell

Megindultak az olajipari termelő beruházások a kőolaj-kitermelőket tömörítő OPEC főtitkárának hétvégi nyilatkozata szerint. Az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője szerint valóban nagyobb az iparág aktivitása, de jórészt nem a tradicionális termelők ruháznak be.
2019.02.22. 14:35

Ez várhat a Molra idén

Közel 730 milliárd forintos árbevételt ért el 2018-ban a Mol csoport ami az elmúlt hét év legmagasabb bevételi összege – derült ki a társaság üzleti riportjából. Az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője szerint is igen kedvező évet tudhat maga mögött a vállalat. Pletser Tamás megjegyezte: a cégen belül a fogyasztói szolgáltatások nőttek leginkább, ami szintén hozzájárult a pozitív eredményekhez.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018