INFORÁDIÓ 
2020. február 29. szombat
Elemér

palkovics lászló

2020.02.19. 17:15

A klímavédelmi akcióterv részleteiről beszélt Palkovics László

Júliustól feláll az új hatóság, amelynek feladata a hulladék-gazdálkodási ágazat ellenőrzése, az illegális hulladéklerakók felkutatása és büntetése, illetve az ingatlantulajdonosok kényszerítése, együttműködésben az önkormányzatokkal, a hulladék eltávolítására.
2020.02.17. 21:06

Új kormányzati stratégia készült el

Elkészült a Mesterséges intelligencia stratégia, amely a mesterséges intelligencia (MI) térhódításával jelentkező technikai és a humán-tudomány területére tartozó kérdésekre keres választ - hangsúlyozta az innovációs és technológiai miniszter.
2020.01.20. 20:53

Jean Todttal tárgyalt Palkovics László

A magyarországi közlekedésbiztonsági tapasztalatok megosztására és a halálos balesetek csökkentésére tett kezdeményezések bemutatására kérte fel Palkovics László innovációs és technológiai minisztert az ENSZ közlekedésbiztonsági tanácsában Jean Todt, aki a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökeként az ENSZ által létrehozott közlekedésbiztonsági programért is felel.
2020.01.15. 10:04

Palkovics László: az egyik cél az elrettentés

2022-től kizárólag elektromos buszokat lehet beszerezni - erősítette meg Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Bejelentette azt is: az év közepéig létrejön az a hatóság, amely eljár majd az illegális szemétlerakás ügyében.
2020.01.10. 14:45

Még idén kiderül, hogyan lehet klímasemleges Magyarország

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az év végéig kidolgozza a klímasemlegesség 2050-es eléréséhez szükséges Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiát a szerdai kormányülésen elfogadott energia- és klímapolitikai dokumentumok alapján - mondta Palkovics László, a tárca minisztere.
2019.12.20. 12:04

Palkovics László elárulta, milyen tervei vannak az államnak a Mátrai Erőművel

Megvásárolja és „kizöldíti” az állam a Mátrai Erőművet. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a 30 ezer ember megélhetését és a magyarországi energiaellátás 17 százalékát biztosító létesítmény 2029-re karbonsemleges lesz - mondta egy háttérbeszélgetésen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Az ellenzék hónapok óta követeli a lignitalapú erőmű bezárását a magas szén-dioxid kibocsátás miatt.
2019.12.16. 17:10

Bejelentés: megtelepedik Magyarországon egy kínai egyetem

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Hszü Ning-senggel, a Fudan Egyetem elnökével egyetértési nyilatkozatot írt alá hétfőn Sanghajban. A dokumentumban a felek megerősítik közös érdekeltségüket az intézmény budapesti campusának létrehozásában.
2019.12.04. 12:30

Megszólalt a miniszter Gothár Péter zaklatási ügyében

Ma hallgatja meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem etikai bizottsága Gothár Pétert, aki két hete elismerte, hogy szexuálisan zaklatta a Katona József Színház egyik színésznőjét. Palkovics László miniszter azt mondta, ha az egyetemen is tudtak zaklatásról, de eltitkolták, a lemondás a minimum.
2019.11.25. 19:29

Tudományos átszervezés: a kutatóhálózatok után az egyetemek jönnek

"Amikor a tudomány hazai világának régi struktúráját megbontjuk és eddigi intézményeit újraszervezzük, nem rombolni akarunk, hanem építkezni. Erre a munkára minden tudóst, kutatót, oktatót és gondolkodót, hallgatót szeretnénk meghívni" - mondta az Óbudai Egyetemen az innovációs és technológiai miniszter.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018