INFORÁDIÓ
2021. április 22. csütörtök
Csilla, Noémi

palócz éva

2021.04.14. 19:06

Szakértő: több évbe is beletelhet a sokkhatás utáni felejtés

A várhatóan 3,8 százalékos infláció ellenére sem fognak idén annyira drágulni az élelmiszerek, mint tavaly – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Palócz Éva arról is beszélt, hogy nemcsak a munkanélküliség, hanem az attól való félelem miatt is inkább óvatosak lesznek az emberek a nyitást után, akár évekig is.
2020.12.07. 06:15

Szakértő: lennének kiutak Magyarország számára a középfejlettségi csapdából

Magyarország még nem érte el a közepes jövedelmi országok fejlettségi szintjét, de több más mellett az innovációs képesség javításával és az oktatás modernizálásával már most tenni kell azért, hogy később ne ragadjon benne az ország a közepes jövedelmi csapdában. Ez akkor alakul ki, ha az egy főre jutó átlagjövedelem már elér egy bizonyos szintet, de ezt követően már stagnál a termelékenység és a jövedelem növekedése. A témáról a Magyar Közgazdasági Társaság szervezett online konferenciát.
2020.07.17. 18:27

Palócz Éva: teljességgel használhatatlanok a korábbi ismeretek

Nem működnek a korábbi közgazdasági modellek a koronavírus-válságban - állította az InfoRádió Aréna című műsorában Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója, aki szerint az uniós keretköltségvetésben előbb lesz egyezség, mint a közös hitelfelvétel kérdésében.
2019.10.03. 15:24

Kopint-Tárki: optimistább prognózis, de a 305-ös euró nem fog visszatérni

A Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet a szeptemberi előrejelzésében 4,8 százalékra emelte a GDP idei növekedésére vonatkozó várakozását a júniusban közölt 4,5 százalékról, a 2020-ra vonatkozó előrejelzése változatlanul 3,2 százalék maradt - ismertette Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója.
2019.07.03. 08:58

Optimistábban látja a magyar gazdaságot a Kopint-Tárki

A márciusi jelentésében prognosztizált 4 százalékos GDP növekedés helyett 4,5 százalékot vár erre az évre a Kopint-Tárki Zrt., az inflációs várakozásuk pedig átlagosan 3,5 százalék erre az évre a korábbi 3 százalék helyett - közölte Palócz Éva vezérigazgató.
2018.12.14. 13:04

Jövőre megugorhat az infláció, de nem lankad a fogyasztási kedv

Javította idei növekedési várakozását a Kopint-Tárki. A Konjunktúrakutató szerint a gazdasági növekedés idén 4,8 százalék lehet Magyarországon, ami 0,2 tized százalékponttal magasabb, mint az októberi előrejelzés - tudta meg az InfoRádió.
2018.06.15. 08:26

Kopint-Tárki: a bátrabbá váló fogyasztás a bővülés motorja

Felfelé módosította a magyar gazdaság növekedési várakozásait erre az évre a Kopint-Tárki idei második konjunktúra-jelentése. Az infláció is magasabb lehet a korábban jelzettnél elsősorban az olajárak emelkedése miatt – mondta Palócz Éva vezérigazgató.
2017.11.17. 12:26

Palócz Éva: "Ha jól csináljuk, jó lenne az euró"

Lenne haszna az euró bevezetésének, bár az utóbbi években a forint árfolyama is stabilnak számít - mondta a Kopint-Tárki vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Palócz Éva arról is beszélt, érdemes lenne még 2019-ben is csökkenteni a bérterheket.
2017.06.30. 14:38

Palócz Éva: Hol van a pénz?

A Kopint-Tárki vezérigazgatója szerint a gazdaság fehéredik, de a feketegazdaságban még mindig jelentős tartalékok vannak. Palócz Éva az InfoRádió Aréna című műsorában azt is elmondta, cégük nem változtat a gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzésén
2016.08.22. 11:18

Magyarország jól járhatna a Brexittel

A Brexit miatt hazaköltözhet Magyarországra néhány magasan képzett munkavállaló, a brit kilépés igazi haszonélvezői azonban csak egy nagy arányú adócsökkentéssel lehetnénk - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója.
2016.04.08. 14:50

Palócz Éva: "lopásból nem lehet középosztályt építeni"

A korrupció rendkívül káros a magyar gazdaságra, a vállalkozói szektor szereplőinek közhangulatát jelentősen mérgezi - mondja az InfoRádió Aréna című műsorában a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Palócz Éva kiemelte, hogy korrupt közbeszerzésekkel a középosztályt nem lehet építeni.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018