INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

párizsi klímaegyezmény

2021.01.20. 15:49

Ezek lesznek Joe Biden első intézkedései

Kampányígéreteit teljesítendő tizenhét rendelet ír alá már a beiktatása napján, szerdán Washingtonban Joe Biden megválasztott amerikai elnök, egyebek mellett országának a párizsi klímaegyezményhez és az Egészségügyi Világszervezetbe (WHO) való visszatéréséről, valamint a bevándorlás kérdéséről - közölték a politikus tanácsadói.
2018.07.07. 08:45

Elérhető a drámai csökkenés a klímaváltozásban

Az osztrák IIASA nemzetközi tudományos kutatóintézet elemzése alapján kiderült: lehetséges a globális középhőmérséklet-változás 1,5 Celsius fok alatt tartása, vagyis teljesíthetők a párizsi klímaegyezmény céljai. Az elemzésben részt vett egy magyar kutató is.
2017.09.19. 20:18

Macron nem enged a klímaegyezményből

Összekötő csoport létrehozását javasolta a szíriai válság politikai rendezésére a francia elnök kedden New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszakának általános vitájában felszólalva.
2017.07.04. 13:45

Világrekord: India egy nap alatt 66 millió fát ültetett

12 óra alatt 66 millió fát ültettek el önkéntesek Indiában. A lépés összefügg az ország két éve, Párizsban tett vállalásával, hogy a klímaváltozás elleni harc jegyében 5 millió hektárral növeli erdői területét.
2017.06.09. 08:41

Áder: erkölcsileg elfogadhatatlan Trump tette

Nincs itt a világvége azzal, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke bejelentette országa kilépését a párizsi klímaegyezményből, mert az azt aláíró többi ország ezután is kész tartani magát a vállalásokhoz, ahogyan az Egyesült Államok szövetségi államainak többsége is - mondta Áder János köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.
2017.06.03. 12:15

Trump hamisan idézett egy tanulmányt

A világhírű Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) közölte, hogy Donald Trump amerikai elnök a párizsi klímaegyezményből való kilépés alátámasztására hamisan idézte az egyetem egyik kutatási eredményét.
2017.06.02. 12:23

Kiderült, hány fok melegedést jelent Trump bejelentése

Az ENSZ meteorológiai szervezete (WMO) tett közzé becslést arra vonatkozóan, hogy milyen hatással lesz az USA kilépése a párizsi klímaegyezményből. Közleményt adott ki a Vének nemzetközi csoportja is.
2017.06.01. 16:08

Pattanásig feszültek az idegek Trump bejelentése kapcsán

Már előre megkapta a bírálatokat Donald Trump amerikai elnök, aki egy technológia portal scoopja szerint ma közli, hogy Amerika felmondja a nemzetközi klímaegyezményt. Az EU, Peking, Moszkva és a nagy cégek is arra utaltak, nem örülnek, ha Washington valóban hátat fordít az együttműködésnek.
2017.05.30. 20:39

Talán jobb is az Egyesült Államok nélkül folytatni a klímaharcot

Nem csatlakozott az amerikai elnök a G7-es csúcsértekezleten azon országokhoz, amelyek kijelentették, erősen elkötelezték magukat a párizsi klímaegyezmény mellett. Később Donald Trump Twitter-bejegyzésben közölte, hogy ezen a héten fog határozni az ügyben. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint Amerika épp azzal marad le a gazdasági versenyben, ha figyelmen kívül hagyja a klímapolitikát.
2017.03.30. 18:34

Trump elődei példáját követi, amikor kihátrál a Párizsi Klímaegyezményből

Donald Trump elnök évtizedes politikai örökséget visz tovább akkor, amikor az olajkitermelést és a szénbányászatot előtérbe helyezve kihátrál a Párizsi Egyezményből és eltörli Barack Obama klímavédelmi intézkedéseit – mondta az InfoRádiónak Faragó Tibor környezetügyi diplomata, a Szent István Egyetem címzetes egyetemi tanára.
2016.11.04. 06:46

Hatályba lépett a párizsi klímaegyezmény

Ma hatályba lépett a Párizsi Megállapodás, amely azt a célkitűzést erősítette meg, hogy a Föld légkörének felmelegedését a kötelezettséget vállaló 195 ország 2 Celsius-fok alatt tartja az iparosodás előtti mértékhez képest, és folytatja az arra irányuló erőfeszítéseket, hogy a felmelegedés csak 1,5 fokos legyen.
2016.10.04. 15:08

Életbe léphet a párizsi klímaegyezmény

Ratifikálta a párizsi klímamegállapodást az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén kedden, amivel az egyezmény átlépte a hatályba lépéshez szükséges küszöböt.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018