INFORÁDIÓ
2021. június 22. kedd
Paulina

országos széchenyi könyvtár

2020.07.12. 16:14

Nagy tervek a nemzet könyvtárában

Roadshow-t indítana az Országos Széchényi Könyvtár értékeinek bemutatására az intézményt március óta igazgató Rózsa Dávid, emellett növelné a dolgozók létszámát és a bérezésükön is javítana. Beszélt a veszélyhelyzet alatt elindított kezdeményezéseikről is.
2020.06.04. 17:34

Különleges fotókon elevenedik meg a 100 évvel ezelőtti világ

Több mint tízezer első világháborús és régi erdélyi fotót tesz közzé a Fotótér elnevezésű új tartalomszolgáltatás keretein belül az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján.
2019.12.10. 16:23

Titkos adatokat követelnek a könyvkiadóktól

Jogi aggályokat fogalmazott meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének vezetője a köteles példányokhoz kapcsolódó új adatszolgáltatási előírásokkal kapcsolatban. A januártól érvényes szabályozást ért kritikák miatt keddre találkozót kezdeményezett a szakma képviselőjével az Országos Széchenyi Könyvtár felügyeletét ellátó miniszteri biztos.
2018.10.20. 14:52

Vadonatúj szerepet kapnak a könyvtárak

Találkozóhely, kiállítások, koncertek helyszíne - ilyen lesz az új könyvtár. A köteteket pedig otthon az internetről is le lehet majd tölteni.
2018.10.14. 12:10

Különleges könyvet szolgáltat vissza eredeti tulajdonosának Magyarország

Elpusztultnak hitt székely kincsre bukkantak az Országos Széchényi Könyvtárban. Túlélt egy bombázást és egy hatalmas tűzvészt, majd megtalálta egy vasutas, és az Országos Széchényi Könyvtárba került az 1559-ben kiadott Székely-krónika. A restaurált kötetet szerdán átadták a Székely Nemzeti Múzeumnak, amely egy nemes másolatot kiállít majd.
2018.09.26. 20:42

Elpusztultnak hitt könyvritkaságra bukkantak

Hosszú ideig az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) egyik páncélszekrényében lapult az 1559-ben kiadott Székely-krónika, a hányatott sorsú kötet azonban rövidesen visszakerülhet a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumba.
2017.01.20. 14:35

Most megnézheti a Toldi kéziratát

A magyar kultúra napjához kapcsolódva és az Arany János-emlékév nyitányaként pénteken az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) nyílt napot tart, amelyen Arany János Toldi című elbeszélő költeményének eredeti kéziratát is megtekinthetik az érdeklődők a tárlatvezetések, előadások és könyvbemutatók mellett.
2016.07.22. 13:08

Megújítják a Országos Széchényi Könyvtárat

Szeptember közepéig kell elkészülnie Budavári Palota F. épülete nemzeti könyvtári funkciójának megújítását megalapozó tervezési programnak, amely együttesen tartalmazza az épület műszaki állapotához, a nemzeti könyvtár hatékony működtetéséhez, valamint az épület műemléki védettségéhez kapcsolódó elemeket - olvasható a legutóbbi Magyar Közlönyben.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018