INFORÁDIÓ
2021. április 22. csütörtök
Csilla, Noémi

nemzetközi valutaalap

2021.04.08. 20:20

IMF: a pandémián meghízottak fizessenek szolidaritási adót!

A Nemzetközi Valutaalap szerint a „pandémia-gazdaság” nyertesei és a gazdagok fizessenek egyfajta szolidaritási adót. A cél az lenne, hogy erősítsék a társadalmi összetartást, érvelt az eddig pénzügyi szigoráról ismert nemzetközi szervezet.
2020.07.07. 21:40

Sötét jóslat: nagy pofont kap a világ, amit jövőre sem fog kiheverni

Rontotta a világ nagyobb gazdaságainak idei teljesítményére vonatkozó áprilisi várakozásait a Nemzetközi Valutaalap. Az IMF prognózisa szerint az olasz, a francia és a spanyol gazdaság is 12 százaléknál nagyobb mértékben zsugorodhat idén, Németországban pedig 7 százalékot meghaladó lehet a visszaesés.
2019.09.09. 17:42

Bolgár közgazdász lehet az IMF új vezetője

A bolgár Krisztalina Georgieva az egyetlen jelölt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) élére - közölte rövid közleményében az IMF ügyvezető igazgatósága hétfőn.
2018.09.10. 19:28

Újabb támogatást kap Ukrajna

Ukrajna 3,48 milliárd dollár külföldi pénzügyi támogatásra számít az év végéig - áll az ukrán jegybank hétfőn ismertetett jelentésében.
2018.08.01. 05:20

Ebből még baj lehet, aggódik az IMF

Görögország tavaly szerény növekedéssel kilábalt a recesszióból, de továbbra is jelentős kockázatok fenyegetik a gazdaságot, köztük a hosszú lejáratú adósságállomány nagysága - erre figyelmeztetett a Nemzetközi Valutaalap ügyvezető igazgatósága szokásos éves országjelentésében, amelyet keddet hozott nyilvánosságra.
2018.07.27. 14:24

Milyen az élet az országban, ahol egymillió százalékos infláció is jöhet?

Történelmi toplistás, egymillió százalékos lehet a hiperinfláció Venezuelában a nemzetközi valutalap szerint. A lakosság azonnal elkölti a fizetését, mert hónap végére teljesen elértéktelenedik - illusztrálta a helyzetet egy példával a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója az InfoRádióban. A szakértő arról is beszélt, hogyan lehet kiút a válságból, mi pedig összeszedtük, hogy a rekordot tartó egykori magyar fizetőeszköz után melyek voltak a legnagyobb hiperinflációs esetek és valuták a világtörténelemben.
2018.02.09. 18:22

A szakadék szélére lökték Európát

Nyolc év után végéhez közeledik a harmadik görög mentőcsomag, emiatt pedig egyre jobban foglalkoztatja a piaci szakértőket a kérdés, hogy vajon Görögország képes lesz-e az európai hitelezők és az IMF újabb segítsége nélkül boldogulni.
2017.09.19. 13:47

Ezt biztosan nem tudta Christine Lagarde-ról

Christine Lagarde, a nemzetközi valutaalap jelenlegi vezérigazgatója lehet az Európai Bizottság következő elnöke, miután Jean-Claude Juncker jövőre leköszön - írta egy német újság. Magas István, a Budapesti Corvinus Egyetem Világgazdasági Intézetének igazgatója szerint számos érv szól a vezetőnő mellett.
2017.07.21. 06:20

Újabb hitelt kaphat Görögország

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa elviekben 1,6 milliárd eurós (1,8 milliárd dolláros) készenléti hitelt hagyott jóvá csütörtökön a pénzügyi világválság által súlyosan érintett Görögországnak, csatlakozva az európai intézmények által nyújtott támogatásokhoz.
2016.06.16. 22:50

Dől a pénz Görögországba

Görögországnak nyújtandó mentőcsomag újabb részletének folyósításáról egyeztek meg az eurócsoport pénzügyminiszterei - jelentette be Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa az eurózóna szakminisztereinek luxembourgi tanácskozását követően csütörtökön.
2016.05.09. 12:46

Christine Lagarde szerint megbukott a német megoldás

A Nemzetközi Valutaalap elnöke úgy véli, hogy eredménytelennek bizonyult a német kormány által szorgalmazott többlépcsős megoldás, amely a görögországi reformok haladásától tette függővé a hitelek további folyósítását, ezért mintegy ultimátumot intézett Berlinhez.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018