INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

nemzeti választási bizottság

2019.10.09. 20:53

Iránymutatást adott ki az NVB az önkormányzati választásokra

Iránymutatást adott ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a nemzetiségi önkormányzati választás borítékjaiba véletlenül bekerülő helyi önkormányzati szavazólapok kezeléséről. A testület szerdai ülésén 9 igen és 3 nem szavazattal fogadta el az iránymutatást.
2019.10.07. 17:12

Egy banális hiba miatt is elúszhat a voksunk

Nem fogják figyelembe venni azokat az önkormányzati szavazatokat, amelyeket a választók tévedésből a nemzetiségi választás zöld borítékjába raknak be vasárnap. Erre jutottak a Nemzeti Választási Bizottság tagjai, akik a napokban hivatalos iránymutatást is kiadnak erről.
2019.10.01. 18:31

A polgármesterek személye derülhet ki leghamarabb

A főpolgármester- és polgármester-választások szavazólapjait számolják össze először a szavazatszámláló bizottságok október 13-án - mondta a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) tagjait tájékoztatva az önkormányzati és nemzetiségi választások előkészületeiről.
2019.06.25. 14:38

Az NVB majdnem minden harmadik határozatát megtámadták

Csupán finomhangolásokat tart szükségesnek a Nemzeti Választási Bizottság egy éve megválasztott elnöke a testület munkájában. Rádi Péter az InfoRádió Aréna című műsorában azt ígérte, hogy a Kúria állásfoglalásai már az őszi önkormányzati választások során látszani fognak.
2019.04.25. 20:03

EP-választás: kilenc lista lesz a szavazólapon

Összesen kilenc listát vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a május 26-i európai parlamenti (EP-) választásra, ennyi lista szerepel majd a szavazólapon.
2019.04.23. 05:20

Lejár az EP-listák bejelentésének határideje kedden

Lejár kedden 16 órakor az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak májusi választására állított listák bejelentésének határideje, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) eddig hét listát vett nyilvántartásba.
2019.03.11. 06:00

Megúszhatják a kamupártok, újabbak jöhetnek

Idén is fennáll a veszélye annak, hogy kamupártok indulnak el az európai parlamenti és az önkormányzati választáson. Biztathatja őket a tény, hogy a korábbi próbálkozók elszámoltatása nem túl sikeres. Az Európai Független-Centrum Párt, a Platon Párt és a Tea Párt is el akar indulni a május 26-i európai parlamenti választáson. A Nemzeti Választási Bizottság mindhármat nyilvántartásba vette jelölőszervezetként.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018