INFORÁDIÓ 
2021. január 16. szombat
Gusztáv

nemzeti pedagóguskar

2020.11.18. 07:27

Horváth Péter: Nehézkes a kieső tanárok pótlása, de "valahogy muszáj megoldani"

Sok helyen hiányoznak a tanárok és már van olyan iskola, ahol gondot okoz a helyettesítés a koronavírus-járvány miatt. A Nemzeti Pedagóguskar szerint jók lehetnek azok az intézkedések, amelyeket hétfőn jelentettek be, viszont folyamatosan figyelni kell a járvány alakulását és reagálni kell arra az iskolákban is.
2020.11.10. 18:29

Így fogadják a pedagógusok az újbóli digitális átállást

Az iskoláknak nagyobb döntési szabadságot hagyott volna, de alapvetően egyetért a meghozott intézkedésekkel, miszerint a középiskolákban és az egyetemeken áttérnek a digitális oktatásra – mondta az InfoRádiónak Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. A Pedagógusok Szakszervezete szerint szélesebb körben kellene kiterjeszteni a digitális oktatást.
2020.09.10. 11:06

Jelenleg 10-20 iskolában van "koronavírus-osztály"

Tíz és húsz között van azon iskolák száma, ahol részlegesen - egy-egy osztályt érintve - digitális oktatásra kellett átállni a koronavírus-járvány miatt - mondta a Nemzeti Pedagóguskar elnöke csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
2020.09.08. 13:39

Pedagóguskar: tartanak attól, hogy át kell állni egy másik üzemmódra

Tart attól, hogy a járvány az egész tanári karon végigsöpörhet, de nem tudja, hogy a tesztelés mennyiben jelentene megoldást – mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Horváth Péter hozzátette, hogy a hagyományos, normál tantervi oktatás lényegesen hatékonyabb a digitálisnál.
2020.08.29. 13:01

Horváth Péter: mindenki arra vágyik, hogy normál rendben kezdődjön a tanítás

Mindenkinek az az elemi érdeke, hogy normál rendben kezdődjön az iskola, mert ez a diákok természetes közege - mondta az InfoRádiónak adott nagyinterjúban a Nemzeti Pedagóguskar elnöke. Fokozottan be kell tartani mindenféle óvintézkedéseket, amelyek segítenek abban, hogy az iskolában ne legyenek problémák, de a helyzet romlása esetén fel kell készülni arra, hogyan lehet átállni a tavaszihoz hasonló rendszerre.
2020.05.13. 15:49

Horváth Péter: ennél jobb tesztidőszak nem is lehetne az oktatásban

Nagy lépést jelent előre a digitális munkarend a hazai oktatás fejlesztésében, de a személyes kapcsolatok és jelenlét nélkül nem lehet teljes a pedagógusi munka – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Beszélt az érettségi különleges lebonyolításáról, a ballagások nagy hiányáról és arról is, hogyan tudnak felkészülni a módosított Nemzeti alaptanterv szeptemberi bevezetésére.
2020.05.12. 17:35

Júniusban újra iskola? – íme a javaslatok

Az oktatási akciócsoport nem zárta ki, hogy egyes településeken az alsósoknak újrainduljon az oktatás az iskolákban. A Nemzeti Pedagóguskar elnöke, az akciócsoport tagja szerint azonban az iskolába járást nem lehetne kötelezővé tenni.
2020.05.08. 19:05

Szeptemberig valószínűleg már nem térnek vissza az iskolákba a diákok

Az iskolák felkészültek az idei érettségire – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Horváth Péter szerint mindenhol sikerült biztosítani a plusz termeket és felügyelő tanárokat, emellett a szükséges védőeszközök is megérkeztek. A műsorban az is elhangzott, a diákok vélhetően digitális munkarendben fejezik be az idei tanévet.
2020.05.05. 15:40

A szakember szerint nem tartogatott nagy meglepetéseket a matek írásbeli

A gráfokat, sorozatokat, egyenleteket és valószínűség-számítást is tartalmazó idei matematika érettségi nem tartogatott különösebb meglepetéseket a diákoknak – vélekedett Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Hozzátette: aki alaposan felkészült a vizsgára, annak jól sikerülhetett az érettségi.
2018.09.19. 11:04

Horváth Péter: van még bőven munka a Nemzeti Alaptantervvel

A módszertani fejlesztések miatt felkészülési idő és továbbképzések szükségesek mielőtt bevezetik az új Nemzeti Alaptantervet – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Horváth Péter. A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke hozzátette: a tananyag- és az óraszámok csökkentése is fontos lenne.
2018.09.06. 05:40

A Nemzeti Pedagógus Kar szerint komolyabb gondok is lehetnek a közoktatásban

A diplomás bérekhez kell közelíteni a pedagógus béreket – mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Horváth Péter szerint ha ez nem történik meg, akkor továbbra is pedagógushiány lesz. Hozzátette: a feladatellátáshoz nemcsak pályakezdőkre, hanem a nyugdíjas munkavállalókra is egyre inkább szükség lesz.
2018.09.04. 13:30

Érdemi változást sürget a Nemzeti Pedagógus Kar is

Vonzóbbá kell tenni a pedagóguspályát, hogy létszámban és tudásban is biztosítható legyen a megfelelő színvonalú képzés – emeli ki a Nemzeti Pedagógus Kar oktatási helyzetértékelése.
2017.11.10. 08:48

Horváth Péter: így kell átalakítani az oktatást

A tananyag csökkentése mellett a készségfejlesztés megerősítésére is szükség volna az új Nemzeti Alaptantervben - többek között erről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke.
2016.10.14. 16:07

A pedagógus kar elnöke szerint jobb lesz az oktatási rendszer

A közoktatásban januártól életbe lépő változások jobbá teszik a rendszert, az esetleges hibák, buktatók csak működés közben láthatók majd - mondta az InfoRádió Aréna című műsorának nyilatkozva a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Horváth Péter azonban jelezte, vannak még megoldandó problémák: félő, hogy a jelenlegi szabályozás miatt emelkedik a pedagógusok átlagéletkora és terhelése is változatlan bérek mellett.
2016.10.13. 19:23

Ennyi értelme volt a pedagógusok tüntetéseinek

A közoktatásban januártól életbe lépő változások jobbá teszik a rendszert, az esetleges hibák, buktatók csak működés közben láthatók majd - mondta az Inforádió Aréna című műsorának nyilatkozva a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. A műsorvezető először arról kérdezte Horváth Pétert, milyen hozadéka van a múlt tanévi tüntetéseknek, tiltakozásoknak.
2016.08.09. 07:44

Még biztosan nem csökken az elsősök óraszáma

A Nemzeti Pedagóguskar is támogatja, hogy napi négy órájuk legyen az alsó osztályos tanulóknak. A testület elnöke szerint szeptembertől ez még nem valósul meg, viszont a 45 perces órák ideje csökkenhet.
2016.06.25. 16:47

Palkovics őszre várná a pozitív hatást az iskolákban

A kormány azon dolgozik, hogy az őszi tanévkezdésre az iskolák érezzék a változások kedvező hatását, és szeptemberben egy jobban működő iskolarendszerben kezdődhessen meg a tanítás - mondta az oktatásért felelős államtitkár a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) szombati budapesti országos küldöttgyűlésén.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018