INFORÁDIÓ
2021. május 9. vasárnap
Gergely

nemzeti összetartozás napja

2020.06.04. 06:00

Trianon 100 - emlékezik és egy percre leáll az ország

Bénárd Ágoston nem ült asztalhoz a békediktátum aláírására, azt - éppen száz évvel ezelőtt - az első világháborúban győztes hatalmak mégis ráerőltették Magyarországra, helyrehozhatatlan károkat okozva. Száz évvel később rengeteg program és néznivaló lesz a nemzeti összetartozás napján.
2018.11.05. 16:50

Kitűznék a magyar-székely összetartozás napját

Hatpárti javaslatként kerülhet a törvényhozás elé a magyar-székely összetartozás napjáról szóló jobbikos indítvány, miután a kormánypártok is jelezték, hogy csatlakoznak ahhoz.
2018.06.04. 22:12

Megemlékezések a nemzeti összetartozás napján - a nap hírei

Továbbra is veszélyesnek nevezte Európa számára az ENSZ globális migrációs csomagját New Yorkban a külgazdasági és külügyminiszter. Új munkamegosztás lesz az állami vállalatok irányításában - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter az InfoRádióban. Országszerte megemlékezéseket tartottak a nemzeti összetartozás napján. A nap legfontosabb hírei június 4-én.
2018.06.04. 19:23

Semjén: a Trianonra adott válaszok az életet jelentik

A nemzeti összetartozás napjával kapcsolatos törvénynek az volt a célja, hogy "Trianon katasztrófájával szembenézve válaszokat adjanak, mert azok az életet jelentik a következő évszázadokra" - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Kárpát-medencei és a diaszpórából érkező magyar fiataloknak hétfőn, a Fejér megyei Isztimérhez tartozó Királyszálláson, a Nagy-Magyarország parkban.
2018.06.04. 08:54

A magyarság végét jelenthette volna Trianon

Ma van a Nemzeti Összetartozás Napja. 98 évvel ezelőtt ezen a napon írták alá a trianoni békediktátumot, amely miatt Magyarország elvesztette területeinek kétharmadát és lakosságának egyharmadát.
2018.06.02. 15:25

Rétvári: nem kérünk mást, csak amit más európai nemzetek megkaptak

Mi, magyarok sosem kérünk többet, mint amit más nemzetek Európában már megkaptak - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton Zebegényben, a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott önkormányzati megemlékezésen.
2017.06.05. 15:36

A kormány harcol a Benes-dekrétumok eltörléséért

Minden erőnkkel harcolni fogunk a felvidéki magyarság jogfosztását kimondó Benes-dekrétumok eltörléséért - jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn a Tolna megyei Bonyhádon.
2017.06.03. 18:23

Lázár János: a magyarság nem előidézője, hanem áldozata trianonnak

Itt az ideje, hogy a szomszédjaink, Európa vezetői kimondják, elismerjék és politikájuk igazodási pontjává tegyék, hogy a magyarság, a magyar nemzet trianonnak áldozata, nem pedig előidézője, és nem az elkövetője - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Szarvason, a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott megemlékezésen.
2016.06.05. 18:49

Varga Mihály: erős Magyarország tudja támogatni a határon kívül élőket

Magyarországnak erősnek kell lennie ahhoz, hogy érdemi támogatást és segítséget tudjon nyújtani az anyaországon túl élőknek - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a térség országgyűlési képviselője a csillaghegyi országzászlónál a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott vasárnapi ünnepségen Óbudán.
2016.06.04. 23:50

Ez a nap a magyar nemzet rendkívüli meghurcolásának kezdete

Az ország számos pontján és a határon túl is tartottak megemlékezéseket szombaton a nemzeti összetartozás napja alkalmából, Budapesten a Kossuth téren ünnepélyesen felvonták a nemzeti lobogót, a Magyarság Házában rendezett központi ünnepségen Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár mondott beszédet.
2016.06.04. 22:20

Kövér László: A legmostohább trianoni sors a kárpátaljai magyarságnak jutott

A legmostohább trianoni sors a Kárpát-medencében a kárpátaljai magyarságnak jutott, ezért a kárpátaljai magyaroké a legnagyobb teljesítmény is, hogy, bár nagy áldozatok és fájdalmas veszteségek árán, de öntudatos magyar közösségként megmaradtak a szülőföldjükön - jelentette ki Kövér László.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018