INFORÁDIÓ 
2020. április 5. vasárnap
Vince

nemi betegség

2018.03.04. 10:36

Magyarországon is terjed a szifilisz

A szifiliszes betegek száma a tőketerebesi járásban 16 százalékkal nagyobb a szlovák átlagnál. Kassa mellett, a magyar határtól 10 kilométerre fekszik a település.
2017.12.05. 06:48

Tarolnak a nemi betegségek

Évek óta emelkedik bizonyos nemi betegségek száma Európa-szerte a párkapcsolatok leértékelődése, a szexuális szabadosság miatt. A szakértők szerint ráadásul csak a jéghegy csúcsát látjuk, a legtöbben nem is sejtik, hogy fertőzöttek - írja a Magyar Idők.
2017.07.11. 05:02

Itt a szuperkankó - mellőzzük az alkalmi felindulásból elkövetett szexet

Figyelmeztetést adott ki az Egészségügyi világszervezet a kankó új, módosult törzseinek terjedése miatt. Ezek a fertőzések a világ több pontján megjelentek, és a baktériumok ellenállóak voltak minden eddigi kezeléssel szemben. Várkonyi Viktória bőr- és nemigyógyász szakorvos az InfoRádiónak azt mondta: a betegség elkerülhető óvszeres védekezéssel és az alkalmi kapcsolatok mellőzésével.
2017.04.07. 06:06

Életet is menthet ez a tudás

Egy felmérés szerint bár tízből kilencen hallottak a méhnyakrákot okozó humán papillomavírusról, de minden tizedik válaszadó összekeverte a HPV-t a herpesszel, a hepatitisszel és a tüdőbetegséggel is. Az InfoRádiónak nyilatkozó szülész-nőgyógyász szakorvos szerint azért lenne nagyon fontos a témában a tisztánlátás és a megelőzés, mert évente ötszáz nő hal meg méhnyakrák miatt.
2017.02.11. 17:10

Tünetmentességük miatt is terjednek ezek a betegségek

Egyre több a nemi beteg Magyarországon. A szifiliszt, illetve a méhnyakrákot okozó humán papillomavírust is egyre többször diagnosztizálják az orvosok - írta a Magyar Nemzet. Az InfoRádió által megkérdezett bőr- és nemigyógyász szakorvos, Várkonyi Viktória szerint ennek hátterében a szabados szexuális kapcsolatok és az óvszerhasználat mellőzése mellett még egy tényező meghúzódik.
2016.07.03. 16:12

Nincs elég információjuk a fiataloknak a nemi betegségekről

Jelentősen megnőtt a diagnosztizált nemi betegségek száma az elmúlt egy hónapban - olvasható az Országos Epidemológia Központ jelentésében. A Magyar STD Társaság elnöke az InfoRádióban elmondta, a szexuálisan aktív korosztálynak nem megfelelőek az információi a nemi úton terjedő fertőzésekről.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018