INFORÁDIÓ 
2019. december 9. hétfő
Natália

nézőpont intézet

2019.12.02. 20:15

Nézőpont: a többség szerint hibáztak a Momentum vezetői

A magyar felnőtt társadalom 53 százaléka nem tartja elfogadhatónak azt, hogy magyarországi politikusok a környező országokban ne a határon túli magyar képviselők vagy pártok mellett álljanak ki - derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzetnek készített közvélemény-kutatásából.
2019.11.12. 14:56

Kisebb átrendeződést mért az ellenzéknél a Nézőpont

Az önkormányzati választás után is őrzi jelentős előnyét a Fidesz-KDNP, melynek politikáját a választási részvételüket biztosra ígérő szavazók 52 százaléka támogatja. Az ellenzéki pártok szoros háziversenyét ezúttal a Momentum Mozgalom vezeti.
2019.10.14. 17:28

Nézőpont: közel kétharmaddal nyert volna a Fidesz

A 2019-es önkormányzati választást Budapesten elvesztette, de a fővároson kívül megnyerte a kormányzó Fidesz-KDNP szövetség. Ha azonban a leadott voksokat parlamenti választásra vonatkoztatjuk, a Fidesz országos és erős győzelme megkérdőjelezhetetlen lenne – állapította meg a Nézőpont Intézet szavazat-átszámító elemzése alapján.
2019.09.30. 18:36

Nézőpont Intézet: sokat emlegetik majd Orbán Viktor egyik mondatát

A Nézőpont Intézet elemzője szerint Orbán Viktor miniszterelnök a pártja, az ország és a nemzetközi közvélemény számára is fontos üzeneteket fogalmazott meg a Fidesz vasárnapi kongresszusán mondott beszédében. A kormánypárt újraválasztott elnöke egyebek mellett a bajtársiasság erényére hívta fel a párttársai figyelmét. Úgy fogalmazott, hogy egy fideszesnek nem szabad rosszat mondania a másik fideszesről.
2019.09.16. 07:51

Nyolcpontos különbséget mér a Nézőpont Intézet

A főpolgármester-jelölti verseny állásáról készített felmérést a Nézőpont Intézet, eszerint Tarlós István 50 százalékon áll, Karácsony Gergelyre 42 százalék szavazna. Elemzésükben azt írják, nincs főpolgármester-váltó hangulat.
2019.03.07. 06:03

Elemzők: Manfred Weber karriertervén múlhat, hogy marad-e a Fidesz a Néppártban

Tóth Erik (Nézőpont) szerint a németek döntik el, kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból, de erre a májusi EP-választástól függetlenül sem kerül sor. Nagy Attila Tibor (Méltányosság) viszont úgy véli, nem biztos, hogy május 26. után olyan fontos lesz a pártcsaládnak a magyar kormányzó párt.
2019.02.12. 16:49

Elemzők: politikai értelemben sikeres lesz a családvédelmi program

A Nézőpont Csoport vezérigazgatója szerint politikai siker megalapozása lesz a hétpontos családpolitikai akcióterv. A Republikon Intézet stratégiai igazgatója úgy véli, ugyan politikai értelemben sikeres lehet a program, azonban annak tartalmi megítélése és megvalósíthatósága kérdéseket vet fel. Mráz Ágoston Sámuel és Tóth Csaba szerint is az ellenzéki pártokon belüli erőviszonyok szempontjából van tétje a magyarországi EP-választásnak.
2019.02.04. 20:27

Lehetséges változatok a Jobbik-ügy kimenetelére

A Nézőpont Intézet elemzője szerint nem valós veszély, hogy megszűnik a Jobbik, ezt a párt elnöke csupán a kampány miatt mondta. A Publicus Intézet ügyvezetője ezzel szemben azt sem tartja kizártnak, hogy a kormánypártok támadást indítottak az ellenzéki csoportosulás ellen.
2018.10.29. 10:02

Nézőpont: Angela Merkel még egy évig maradhat

A 12 milliós Bajorország után két héttel a 6 milliós Hessen is szavazott, és a berlini koalíció pártjait, az uniót (CDU) és a szocdemeket (SPD) itt is megbüntették, a zöldeket pedig megjutalmazták a választók - írja elemzésében a Nézőpont Intézet.
2018.09.21. 19:36

Javaslatok a készpénzmentesítésre

Javaslatokat dolgozott ki a készpénzforgalom csökkentésére a Nézőpont Intézet, a dokumentumot a kutatóintézet pénteki budapesti konferenciáján mutatták be.
2018.09.03. 16:58

Nézőpont Intézet: a Fidesz toronymagasan vezet

Nem változott érdemben a pártok támogatottsága az egy hónappal ezelőtti helyzethez képest - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb felméréséből, amit a Magyar Idők számára készített. A Fidesz-KDNP továbbra is biztosan vezet, míg az ellenzéki pártok közül csak a Jobbik népszerűsége haladja meg a 10 százalékot.
2018.09.03. 15:11

Egyre népszerűbb a kártyás fizetés

A kártyabirtokosok bő egynegyede minden lehetséges esetben igyekszik készpénzmentesen fizetni, ami 10 százalékpontos növekedés a legutóbbi, 2016-os adatfelvétel óta - közölte a Nézőpont Intézet.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018