INFORÁDIÓ
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló

multinacionális cégek

2019.05.07. 09:02

Európai rekord a magyar gazdaságban

A magyar GDP hozzáadott értékének 51 százalékát külföldi nagyvállalatok adják, ami a legmagasabb arány az Európai Unióban.
2019.04.06. 18:56

A Jobbik a magyar családok megélhetéséért dolgozik

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a magyar családok, a magyar munkaerőpiac védelméért dolgozik, mindent megtesz azért, hogy a külföldről, főként Ukrajnából és más keleti országokból érkező gazdasági bevándorlók ne tudják elvenni a magyarok munkáját - mondta a párt alelnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.
2019.02.26. 08:40

Új fegyvert vet be a kormány a multik adóelkerülése ellen

Olyan szabályrendszer kialakítását vette tervbe a pénzügyi kormányzat, amely megakadályozza, hogy a multinacionális vállalatok kivonják magukat a magyar közteherviselés alól - mondta a Magyar Nemzetnek a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
2018.03.18. 08:17

Így úszták meg a multik az adóemelést

A nagy multik jóval kevesebb adót fizetnek, mint a 2008-as pénzügyi válság előtt – írja elemzésében a Financial Times, amely megjegyzi: az elmúlt évtized kormányzati megszorításait és a lakosság számára sokszor kellemetlen adóreformokat az óriáscégek sértetlenül vészelték át.
2017.12.16. 07:30

Mostantól így szorongathatják meg az áruházláncokat

A nagy cégekkel szemben gyakori panasz, hogy az erőfölényük miatt a kenyeret vagy a tejet is túlságosan olcsón forgalmaznak, az ebből eredő veszteséget pedig más áruknál kompenzálják. Ez a jövőben megváltozik.
2017.09.20. 09:22

Súlyos ára lehet a béremelésnek

A fogyasztói árak emelésével, a beszállítói tarifák letörésével, a beruházások elhalasztásával, üzletbezárásokkal, gyengébb színvonalú kiszolgálással reagálnának a multinacionális láncok arra, ha a munkavállalók több bért követelnek – jelentette ki a Magyar Időknek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára, Dávid Ferenc. A Munkástanácsok szerint azonban változtatni kell, mert a nemzetgazdasági átlaghoz képest alacsonyak a keresetek.
2017.07.04. 17:27

Új uniós fegyver az adóelkerülés ellen

Új szabályozásra lenne szükség a multicégek által befizetett adók közzétételéről az Európai Parlament plenáris ülésén kedden elfogadott jelentés szerint, amelynek értelmében a globálisan legalább 750 millió euró forgalmú vállalatoknak országonként nyilvánosságra kellene hozniuk az adózásukat, kivéve, ha azok üzleti szempontból érzékeny adatokat tartalmaznak.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018