INFORÁDIÓ 
2019. december 11. szerda
Árpád

monetáris politika

2019.07.08. 07:42

Az egész hét az áremelkedésről szól

Kiderül a magyar, a német, a kínai és az amerikai áremelkedés üteme, ami azért fontos, mert az infláció kulcsfontosságú adat a monetáris politikai döntéshozók számára - emlékeztet a Portdfolio.
2019.07.05. 15:58

MNB: soha ilyen kedvező helyzetben nem volt a magyar gazdaság

A később kibocsátandó állampapírok hozamainak kamatszintjének csökkentésére számít a jövőben az InfoRádió Aréna című műsorának nyilatkozó Hold Alapkezelő elnöke, Szabó László. A műsorban Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója sok más mellett arról beszélt, a monetáris kondíciók nagyon támogatóak Magyarországon.
2019.03.26. 11:38

Megtörhet kedden a jég a jegybanknál

A várakozások szerint több mint hét év után az óvatos szigorítás útjára léphet az MNB. Jó tudni, hogy még a kamatemelés nélküli szigorításnak is hatása lesz egyes hitelek törlesztőrészleteire és a bérekre.
2019.01.17. 20:43

Meglódult a forint és kitart az ereje

Rég nem látott mértékben erősödött a forint az elmúlt két napban. Csütörtök este a korábbi 324 után, csak 319 forintot kellett fizetni egy euróért.
2018.08.16. 12:27

Kétségbeesetten mentik a lírát

A török vezetés csak lassítani tudja az elmúlt napok viharos pénzpiaci eseményeit, így a líra értékvesztését is - vélekedett az IndoRádióban Korányi G. Tamás szakértő. Szerinte több strukturális problémával is küld az ország, és az alapkamat emelése helyett pedig más, a gazdaságot hűtő monetáris intézkedéssel élhetnek.
2017.12.21. 12:04

Újabb két lépést jelentett be a Magyar Nemzeti Bank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) január közepén kezdi el másodlagos piaci jelzáloglevél-vásárlásait, illetve ekkor kerül sor az első monetáris politikai célú kamatcsere (MIRS) tenderre is. Az új kibocsátást jelentő jelzáloglevél-aukciókon az MNB február közepétől vesz részt, majd szükség esetén ilyen értékpapírokat a másodpiacon is vásárol. Kibocsátónként és sorozatonként a vásárlások összesített felső korlátja a teljes forgalomban lévő állomány 70 százaléka - jelentette be csütörtökön a jegybank és honlapján közzétette a jelzáloglevél-vásárlási program és MIRS tenderek terméktájékoztatóit.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018