INFORÁDIÓ 
2021. január 17. vasárnap
Antal, Antónia

metróért egyesület

2020.10.22. 07:33

Átadják a 3-as metró déli szakaszát, de maradtak még feladatok

Átadják a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszt, így csütörtök délutántól két hétig a teljes vonalon járnak a szerelvények, de nem állnak meg mindenhol. A 3-as metró déli szakasza jelentősen megújult a most elvégzett rekonstrukció után, biztonságosabb és kényelmesebb lesz az utasok számára - mondta az InfoRádiónak a Metróért Egyesület elnöke, hozzátéve, hogy egyes rendszerek még nem készültek el. Következne a középső szakasz felújítása - de még nincs megállapodás a plusz költségekről.
2020.01.31. 18:53

Metrófelújítás: sejtik, miért kell idő előtt nekiugrani a középső szakasznak

Az északi és déli szakaszok felújításának csúszása miatt zárják le hamarabb a 3-as metró középső szakaszán a Ferenciek tere és az Arany János állomásokat, ahol elkezdik az érintett területek megújítását – mondta az InfoRádiónak a Metróért Egyesület elnöke. Bíró Endre hangsúlyozta: a belvárosi szakaszon a metrópótlás komoly fennakadásokat okozhat.
2019.08.30. 19:50

Klíma a 3-as metrón - lesz még sok izzadtságcsepp addig

A Világgazdaság értesülése szerint jövőre elkészülhet a 3-as metró első klimatizált szerelvénye. A Metróért Egyesület elnöke az InfoRádiónak elmondta: műszaki és anyagi szempontból is az alvázra szerelt légkondicionáló berendezés lenne optimális. Ráadásul ezzel nem buknánk el a járművek garanciáját – tette hozzá Bíró Endre
2019.08.19. 07:24

Metróért Egyesület: sok lehetőséget kínál a HÉV-vonalak összekötése

Megvalósíthatónak látja a Metróért Egyesület elnöke a szentendrei és a ráckevei/csepeli HÉV összekötését; Bíró Endre azután fogalmazott így az InfoRádióban, hogy zöld jelzést kapott a gigaberuházás tervezése. Szerinte az agglomerációban élők nyerhetnek vele a legtöbbet.
2019.07.18. 15:02

Egy csapásra nem lesz metróvonal a HÉV-vonalból

Szeptember elsejétől 5-ös metrónak nevezik a H5-ös HÉV-vonalat – erről döntött a Fővárosi Közgyűlés. A testület elfogadta a vonal föld alá süllyesztésének koncepcióját tartalmazó Budapesti Mobilitási Tervet is. A Metróért Egyesület elnöke szerint az elképzelés támogatható, ugyanakkor számos kritériumnak kell megfelelnie a HÉV-vonalnak ahhoz, hogy metróvonalként működjön.
2019.06.19. 06:00

3-as metró: nem kizárólag a klíma lehet a megoldás

Folyamatosan vizsgálják a 3-as metró utólagos légkondicionálásának lehetőségeit – jelezte a hétfői napon az Országgyűlésben az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára. Cseresnyés Péter arra reagált, hogy Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje több mint 30 Celsius-fokot mért egy járművön. A szerelvények klimatizálása műszaki és anyagi akadályokba ütközik, de az biztos, hogy legalább a szellőzésükkel kezdeni kellene valamit – nyilatkozta az InfoRádiónak a Metróért Egyesület elnöke.
2019.03.06. 19:08

Fontos hír érkezett a 3-as metróról

Elkezdték a szakemberek a felújítás alatt álló északi szakasz tesztjét. A Metróért Egyesület elnöke, Bíró Endre az InfoRádiónak elmondta, sikeres tesztek esetén a március végén vagy április elején elindulhat az utasforgalom a Dózsa György út és Újpest-Központ között, ahol az összes megálló új külsőt kap.
2018.02.15. 14:51

Ütik a 2-es metrót, mi lesz ennek a vége?

Egymástól független balesetek, de a forráshiányból fakadó problémák is nehezítették a 2-es metró közlekedését. Az InfoRádió a Metróért Egyesület elnökét kérdezte.
2017.09.14. 07:47

Káoszt okozhat a metró és a HÉV összekötése

A Metróért Egyesület szerint a gödöllői HÉV és a 2-es metró összekötése szakmaiatlan. Bíró Endre kiemelte, hogy a beruházás nem térülne meg és komoly problémákat okozhatna az utasok számára.
2017.06.08. 13:00

Rejtély: továbbra sem tudni, mi okozta a metróbalesetet

Csak év végén lehet eredménye annak a vizsgálatnak, amelyet a kettes metró vonalán, a Pillangó utcánál történt baleset után rendeltek el – mondta a Metróért Egyesület elnöke. A baleset tavaly december 5-én történt a feltételezések szerint a sínen csúszós réteget képző falevelek, szoftverprobléma vagy a metróvezető hibája miatt.
2017.06.06. 18:47

Ijesztő volt a helyzet a 3-as metrón

Veszélyes helyzet alakult ki a 3-as metró egyik felújított szerelvényén, miután a Kálvin téren a kocsik mindkét oldalán kinyíltak az ajtók - közölte a Metróért Egyesület elnöke. Bíró Endre kiemelte, hogy senki nem sérült meg. A BKV jelezte, hogy a hiba okát vizsgálják, és ameddig az ki nem derül, a szerelvények nem közlekednek.
2017.06.01. 12:41

Újabb sokkoló hír a 3-as metró állapotáról

Napról napra növekszik az utazás kockázata a 3-as metrón, s ha a kormányzat nem fizeti ki a felújításhoz szükséges többletköltségeket, ne adja az Isten, hogy katasztrófa történjen – reagált Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke a Magyar Nemzetnek arra, hogy az elmúlt napokban felvetődött, akár el is maradhat a rossz állapotú metróvonalon az infrastruktúra rekonstrukciója.
2017.03.28. 16:08

Megint nem jár a felújított metró

Újra ki kellett állnia a forgalomból a Metrovagonmas által gyártott és felújított metrószerelvénynek a 3-as vonalról kedden délután - közölte a Metróért Egyesület a Facebook-oldalán.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018