INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

menyhárt józsef

2020.03.01. 13:40

Nem lesz magyar képviselet a szlovák parlamentben

Teljes összefogást sürgetnek a szlovákiai magyar erők azok után, hogy egyik párt sem jutott be a törvényhozás a szombati választáson. Kiderült az is, hogy a magyar lakta területeken alacsony volt a részvétel.
2019.07.13. 19:05

Csak a koalíció jöhet szóba a Híd és az MKP között

Szlovákiában tárgyalóasztalhoz ültek egymással a koalíciós Híd és a parlamenten kívüli MKP küldöttei, hogy megvitassák a jövő évi parlamenti választások előtti összefogás lehetőségét. Megegyeztek, hogy nem hoznak létre közös választási pártot, és nem fogják közös listaként használni a Híd jelöltlistáját. Jelenleg a koalíciós indulás lehetősége tűnik a legvalószínűbb megoldásnak.
2019.02.19. 19:17

Menyhárt József visszalépett a szlovák elnökjelöltségtől

A Magyar Közösség Pártjának jelöltje Pozsonyban bejelentette, hogy nem indul a szlovákiai elnökválasztáson. Menyhárt József a felmérések által legerősebbnek tartott ellenzéki jelölt, Robert Mistrík javára lépett vissza.
2019.02.01. 19:57

Eldőlt, 15-en indulhatnak a szlovák elnökválasztáson

A jelentkezését benyújtó tizennyolc személy közül tizenöt államfőjelöltségét hagyta jóvá a pozsonyi törvényhozás elnöke, Andrej Danko pénteken, rájuk lehet majd szavazni az ötödik közvetlen szlovák elnökválasztás első körében, március 16-án.
2019.01.30. 12:30

A magyarok hangját képviselné a szlovák elnökválasztáson az MKP-elnök

Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke hétfőn leadta az elnökjelöltséghez szükséges aláírásokat a szlovák parlamentben. Közel 27 ezer támogatói aláírást gyűjtött össze. Elmondta: a szlovákiai magyarok hangja akar lenni, és ennek a közösségnek a problémáival akar foglalkozni.
2018.12.19. 18:34

Két EP-képviselővel kalkulál az MKP

Évet értékelt a Magyar Közösség Pártja. A parlamenten kívüli szlovákiai magyar párt két mandátumot akar szerezni a jövő évi EP-választáson. A 2016-os parlamenti választások után a párt belső véleménye szerint konszolidálódtak, ezt mutatják a legutóbbi megyei és önkormányzati választások eredményei is.
2018.09.29. 17:28

Menyhárt József lesz az MKP államfőjelöltje

Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke lesz a felvidéki magyar párt államfőjelöltje a jövő tavasszal sorra kerülő szlovákiai államfőválasztáson - jelentették be az MKP ünnepi, megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett kongresszusán Dunaszerdahelyen.
2018.04.13. 19:02

A szlovák ellenzékkel tárgyalt az MKP

A Magyar Közösség Pártjának kezdeményezésére találkoztak a jobboldali ellenzéki szlovák pártok vezetői és az MKP elnöksége, hogy egy jövőbeli esetleges együttműködésről tárgyaljanak. A magyar párt pozsonyi székházában megvalósult találkozón konkrétumok még nem hangzottak el, de abban mindnyájan megegyeztek, hogy az ilyen jellegű párbeszéd jó kiindulópont lehet a jövőre nézve.
2017.07.04. 17:42

Közeledés helyett távolodik egymástól a Híd és az MKP

Békülés és együttműködés helyett ismét élesedik a vita a Híd és az MKP között. Bugár Béla, a Híd pártelnöke egy vasárnapi televíziós vitaműsorban azt állította, hogy az MKP azt szabta a két párt esetleges együttműködése feltételéül, hogy a Hídnak tisztán etnikai párttá kell válnia. Az MKP cáfol, Menyhárt József, a párt elnöke kettős beszéddel vádolja a Híd vezetőjét.
2017.06.12. 17:52

Menyhárt József: sikerült feltámasztani az MKP-t

Egy év telt el a felvidéki magyarságot képviselő Magyar Közösség Pártjának tisztújító közgyűlése óta. Az eltelt év történéseiről adott számot Menyhárt József pártelnök, aki szerint a legfontosabb dolog, hogy míg tavaly ilyenkor a tervekről volt szó, most már eredményekről is beszámolhat.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018