INFORÁDIÓ 
2020. július 2. csütörtök
Ottó

maruzsa zoltán

2020.06.16. 16:19

Maruzsa Zoltán: a kormány önmagától sehova nem küld iskolaőröket

Az iskolák dönthetik el, hogy élnek-e az iskolaőri rendszer lehetőségével – mondta Maruzsa Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára beszélt arról is, hogy újraindulhat a külföldi nyelvtanulás programja, és hogy tovább csökken a bürokrácia a tankönyvellátásban, szeptember elsejétől pedig teljes körűen ingyenessé válik a tankönyv.
2020.06.15. 22:12

Létrejött a járványügyi bevetési egység - a nap legfontosabb hírei

Létrejött a járványügyi bevetési egység. Erőteljes kormányzati támogatást tart szükségesnek a gazdaság újraindításához a miniszterelnök. A hagyományos oktatási rendben is továbbvinné a tantermen kívüli digitális oktatás több elemét a köznevelési államtitkár. A nap legfontosabb hírei június 15-én.
2020.06.15. 20:52

Maruzsa Zoltán: szeptemberben a tantermekben kezdődik az új tanév

Magyarországon a járványhelyzetben egyetlen napra sem állt le az oktatás – mondta Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról is, hogy a digitális munkarendből sok megoldást már szeptembertől átemelhetnek a hagyományos oktatásba, és közben arra is felkészülnek, ha ismét munkarendet kell váltani. Az interjú szerkesztett, rövidített változata.
2020.05.15. 08:55

Maruzsa Zoltán: hamarosan eldől, lesz-e júniusi iskolanyitás

Nem volt fennakadás az idei érettségi vizsgák lebonyolításában, és egyetlen tanár sem hirdetett bojkottot – egyebek mellett erről beszélt egy pénteki lapinterjúban a köznevelésért felelős államtitkár. Maruzsa Zoltán arra is kitért, hamarosan döntés várható, hogy júniusban kinyitnak-e az iskolák.
2020.05.04. 06:00

Szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődik az érettségi

A szokottnál egy órával később, 9-kor, magyar nyelv és irodalommal kezdődnek az idei érettségi írásbelik, a vizsgákra országszerte 84 284-en jelentkeznek, néhány tárgy kivételével a járvány miatt idén csak írásbeliket tartanak, hogy a felére csökkentsék a személyes kontaktusok számát.
2020.04.29. 17:38

Történelmi érettségi jön – itt van minden részlet

Mackóruhás, szájmaszkos vizsgázás még nem volt Magyarországon; egyes vizsgákat kormányhivatalokban fognak tartani, az iskolák előtt rendőrök oszlathatnak. Minden információ a hétfőn induló magyarországi érettségiről.
2020.04.25. 09:10

A PDSZ továbbra is az érettségi elhalasztását kéri

Az érettségi vizsgák május 4-i lebonyolítására vonatkozó döntés visszavonására szólította fel Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmánya szombaton.
2020.04.20. 19:58

Maruzsa Zoltán: ha szükséges, "mozgatják" az érettségi időpontját

Érettségi lesz, a kormány kijelölte a vizsgák időpontját, de ha a járványügyi szempontok indokolják, annak "mozgatásáról" a szükséges döntést meghozza a kabinet - erről Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár beszélt a kormany.hu oldalon közzétett videóban.
2020.04.17. 11:08

Maruzsa Zoltán előállt az érettségizés minden részletével

Május 4. és 21. között, jellemzően írásbeli vizsgáztatással megtartják az érettségiket Magyarországon. A nyelvi érettségikre speciális szabályok vonatkoznak, ahol ez nyelvvizsgát is eredményezne, ott elegendő csak írásbelizni, abból nyelvvizsga lesz.
2020.04.02. 20:01

Maruzsa Zoltán: szeptembertől mindenki számára ingyen lesz a tankönyv

Elindult a 2020/21-es tanévre szóló iskolai tankönyvrendelés, és 320 új kiadvánnyal bővült a jegyzék - közölte Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az InfoRádióval. Jelentős bürokráciacsökkentő változást vezettek be a rendelések elszámolásánál, és a tankönyveket az 1-12. évfolyamokon ingyen kapják a tanulók.
2020.03.19. 18:46

Maruzsa Zoltán: a járványügyi helyzet miatt módosulhat az érettségi menete

A kormány oktatási akciócsoportja dolgozik az érettségi lebonyolításának különböző forgatókönyvein, de erről még korai beszélni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a köznevelésért felelős államtitkár. Maruzsa Zoltán minden érettségizőnek azt tanácsolta, hogy most a felkészülésre fókuszáljon. Az államtitkár úgy látja, gyorsan átállt a digitális munkarendre a magyar oktatás, az eddigi tapasztalatok szerint jól működik a rendszer.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018