INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

maruzsa zoltán

2020.09.07. 22:20

Újabb iskolák állnak át digitális oktatásra - a nap hírei

A Semmelweis Egyetem rektora arra számít, hogy az ősz végére elérhetővé válhat a koronavírus elleni vakcina. Újabb oktatási intézményekben rendelt el szünetet az operatív törzs. Elhunyt Jirí Menzel Oscar-díjas cseh rendező. A nap legfontosabb hírei szeptember 7-én.
2020.09.01. 15:31

Maruzsa Zoltán a felkészülésről, a folyamatos készenlétről és a vegyes tanrendről – nagyinterjú egy rendhagyó tanév elején

Az oktatás minden résztvevője egyet értett abban, hogy tantermi rendben induljon a tanév. Most az a feladat, hogy mindenki vigyázzon a másikra, és csökkentsük a fertőzésveszélyt – mondta Maruzsa Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Emmi köznevelésért felelős államtitkára beszélt az oktatási intézményeknek küldött protokoll gyakorlati megvalósításáról, a digitális tanrend tapasztalatairól és a módosított Nemzeti Alaptanterv hozadékáról is.
2020.07.09. 17:23

Maruzsa Zoltán: sikeres tanévet tudtunk zárni

Magyarországon a járvány ellenére egyetlen napra sem szünetelt az oktatás, meg tudták szervezni az érettségit, a szakmai vizsgákat és a felsőoktatási felvételit.
2020.06.16. 16:19

Maruzsa Zoltán: a kormány önmagától sehova nem küld iskolaőröket

Az iskolák dönthetik el, hogy élnek-e az iskolaőri rendszer lehetőségével – mondta Maruzsa Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára beszélt arról is, hogy újraindulhat a külföldi nyelvtanulás programja, és hogy tovább csökken a bürokrácia a tankönyvellátásban, szeptember elsejétől pedig teljes körűen ingyenessé válik a tankönyv.
2020.06.15. 22:12

Létrejött a járványügyi bevetési egység - a nap legfontosabb hírei

Létrejött a járványügyi bevetési egység. Erőteljes kormányzati támogatást tart szükségesnek a gazdaság újraindításához a miniszterelnök. A hagyományos oktatási rendben is továbbvinné a tantermen kívüli digitális oktatás több elemét a köznevelési államtitkár. A nap legfontosabb hírei június 15-én.
2020.06.15. 20:52

Maruzsa Zoltán: szeptemberben a tantermekben kezdődik az új tanév

Magyarországon a járványhelyzetben egyetlen napra sem állt le az oktatás – mondta Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról is, hogy a digitális munkarendből sok megoldást már szeptembertől átemelhetnek a hagyományos oktatásba, és közben arra is felkészülnek, ha ismét munkarendet kell váltani. Az interjú szerkesztett, rövidített változata.
2020.05.15. 08:55

Maruzsa Zoltán: hamarosan eldől, lesz-e júniusi iskolanyitás

Nem volt fennakadás az idei érettségi vizsgák lebonyolításában, és egyetlen tanár sem hirdetett bojkottot – egyebek mellett erről beszélt egy pénteki lapinterjúban a köznevelésért felelős államtitkár. Maruzsa Zoltán arra is kitért, hamarosan döntés várható, hogy júniusban kinyitnak-e az iskolák.
2020.05.04. 06:00

Szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődik az érettségi

A szokottnál egy órával később, 9-kor, magyar nyelv és irodalommal kezdődnek az idei érettségi írásbelik, a vizsgákra országszerte 84 284-en jelentkeznek, néhány tárgy kivételével a járvány miatt idén csak írásbeliket tartanak, hogy a felére csökkentsék a személyes kontaktusok számát.
2020.04.29. 17:38

Történelmi érettségi jön – itt van minden részlet

Mackóruhás, szájmaszkos vizsgázás még nem volt Magyarországon; egyes vizsgákat kormányhivatalokban fognak tartani, az iskolák előtt rendőrök oszlathatnak. Minden információ a hétfőn induló magyarországi érettségiről.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018