INFORÁDIÓ
2021. június 19. szombat
Gyárfás

markus söder

2021.04.21. 20:43

Lehet, hogy mégis Armin Laschet a nyerő ember Németországban?

Miután eldőlt, hogy konzervatív oldalon a CDU-elnök Armin Laschet, zöldeknél a szintén párt (társ)elnök Annalena Baerbock lett a kancellárjelölt, továbbá, hogy a bajor Markus Söder visszalépett a versengéstől, az első jelentések jobboldali szakadásról és zöld felfutásról jövendöltek. Aztán árnyaltabb lett a kép.
2021.04.13. 07:38

A CDU egyelőre kitart Armin Laschet kancellárjelöltsége mellett

A német kereszténydemokrata párt vezetése a hétfői ülésén „nagy többséggel” azon a véleményen volt, hogy kitartanak januárban választott új pártelnökük, Armin Laschet kancellárjelöltsége mellett. Markus Söder a CSU bajor kormányfője vasárnap jelentette be, hogy érdekelné a kancellári poszt a két „testvérpárt” közös jelöltjeként.
2021.04.01. 18:02

Szinte minden Markus Söder mellett szól

Változatlanul Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök a legnépszerűbb a lehetséges jobboldali kancellárjelöltek közül, akinek elfogadását újabban CDU oldalán is szorgalmazzák.
2021.03.18. 18:23

Csak ön után, Laschet úr – akad kérdőjel a német kancellárjelöltek körül

Németországban hagyományosan a pártelnökök lesznek a kancellárjelöltek, ami lényegesen leszűkíti az esélyesek körét – mondta el az InfoRádió műsorában Kiss J. László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára. Az Arénában szóba került a legutóbbi németországi tartományi választásokkal kapcsolatban az is, hogy az eddiginél kevesebb a párthű szavazó.
2021.01.16. 07:40

CDU-tisztújítás: sorsdöntő szavazás jön

Sok múlik azon, hogy az 1001 kongresszusi küldött a német kormánypárt tisztújításán csak pártelnökben, vagy leendő kancellárjelöltben is gondolkodik-e.
2020.10.28. 14:00

Kiss J. László: Marcus Söder lehet a CDU vezetőválságának meglepő megoldása

Az Angela Merkel utáni korszak szempontjából meghatározó, hogy ki lesz a német Kereszténydemokrata Unió új elnöke – mondta Kiss J. László az InfoRádió Aréna című műsorában. A Budapesti Corvinus Egyetem tanára szerint a 2021-re halasztott tisztújítás veszélyes üzenet a kormányzópárttól, mert jövőre választási szuperév lesz Németországban, és az utódlásban minden ellenállása ellenére szerepet kaphat a bajor miniszterelnök, a CSU elnöke is.
2020.05.29. 20:35

Fenyegető küldeményt kapott Markus Söder

A koronavírussal kapcsolatos fenyegető küldeményt kapott Markus Söder bajor kormányfő, aki pénteken a Twitteren arról írt, hogy "a gyűlölködés és az uszítás egyre nagyobb mértéket ölt".
2019.03.06. 13:47

A bajor kormányfő is üzent Orbán Viktornak

Orbán Viktor magyar miniszterelnök az utóbbi időben egyre inkább eltávolodott a bajor Keresztényszociális Unióval (CSU) közös értékektől - mondta Markus Söder bajor kormányfő, a CSU elnöke egy lapinterjúban.
2019.01.21. 17:54

Orbán Viktor üzent az új CSU-elnöknek

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Markus Södernek, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökévé történt megválasztásához. Mráz Ágoston Sámuelt a Fidesz és a CSU, valamint a CSU és a CDU jövőbeli együttműködéséről is kérdezte az InfoRádió.
2019.01.19. 16:24

Új elnök a bajor CSU-nál

Megválasztották a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökének Markus Söder bajor tartományi kormányfőt szombaton Münchenben, a párt rendkívüli kongresszusán.
2018.11.18. 15:37

Marcus Söder nem okozott meglepetést

Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök vasárnap a várakozásoknak megfelelően bejelentette, hogy megpályázza a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöki tisztségét.
2018.11.05. 09:23

A Keresztényszociális Unió élén is váltás jöhet Németországban?

Három héttel a bajorországi parlamenti választás után hétfőn tartja alakuló ülését az új törvényhozás és holnap ismét a tartomány miniszterelnökévé választja Markus Södert, miután október 14-én az ő pártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) kapta a legtöbb szavazatot és így az alkotmány értelmében a jogot az új kormány megalakítására.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018