INFORÁDIÓ 
2020. május 26. kedd
Evelin, Fülöp

magyarságkutató intézet

2020.05.21. 21:23

Hogyan hatott Trianon a magyar társadalomra?

A 100 éves trianoni békediktátum címmel szervezett tudományos konferenciát a Magyarságkutató Intézet. Az előadások az első világháborút lezáró békével foglalkoznak, fókuszban Közép-Európa és Magyarország helyzetével. A Magyarságkutató Intézet főigazgatója az InfoRádiónak elmondta, hogy egy mai magyar fiatalnak Trianon már nem a veszteséget, hanem a megmaradást, az összetartozást jelenti.
2019.10.18. 17:17

Vélhetően magyar vonatkozású régészeti leletek kerültek elő a Kaukázus vidékén

Valószínűleg a keleti magyar őstörténelemhez kapcsolható sírokat tárt fel egy magyar és orosz régészekből álló kutatócsoport Oroszországban, a Kaukázus észak-nyugati előteréhez tartozó Anapa város melletti Andrejevszkaja Scsel lelőhelyen végzett ásatás eredményeképpen - közölte M. Lezsák Gabriella és Gáll Erwin régész.
2019.01.07. 20:27

A napjainkig terjed a magyarság történetének kutatása

A fiatal kutatóknak szeretne elsősorban lehetőséget adni a most induló Magyarságkutató Intézet, de dolgoznak majd az intézményben a közvélemény által jól ismert szakemberek is - nyilatkozta elsőként az InfoRádiónak Horváth-Lugossy Gábor főigazgató.
2019.01.04. 11:37

Létrejött a Magyarságkutató Intézet, megvan az igazgatója is

A szervezet fő céljáról Kásler Miklós korábban azt mondta, hogy a különböző szakágakban megszületett ismereteket kell összehoznia, értékelnie és magas tudományos színvonalon véleményeznie a valószínűségnek olyan fokán, amennyire csak lehetséges.
2019.01.02. 12:45

Új időszámítás kezdődik a magyarságkutatásban - Kásler Miklós nyilatkozik

A Magyarságkutató Intézet fő célja, hogy a különböző szakágakban megszületett ismereteket összehozza, értékelje és magas tudományos színvonalon véleményezze. A kormány döntése értelmében az intézet főképp a honfoglalás előtti magyar történelemre és a magyarság őstörténetére fókuszál - nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018