INFORÁDIÓ 
2019. július 19. péntek
Emília

magyarics tamás

2019.06.27. 09:44

Magyarics Tamás: kérdés, belefér-e a konzervatívoknak a bohém Johnson

Erősen megkérdőjelezi az új brit miniszterelnök legitimitását, hogy legfeljebb 160 ezer konzervatív szavazó dönt a személyéről - mondta Magyarics Tamács, az ELTE tanára az InfoRádió Aréna című műsorában. Szerinte nem lesz háború Irán és az Egyesült Államok között, legalábbis a szó klasszikus értelmében nem.
2019.06.06. 17:10

Magyarics Tamás: ezért támogatja Trump a brexitet

Protokolláris és politikai szempontból is fontos volt Donald Trump amerikai elnök három napos nagy-britanniai látogatása – hangsúlyozta az InfoRádióban Magyarics Tamás, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanára és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főmunkatársa.
2019.05.14. 17:07

Magyarics Tamás: az ország energiafüggetlenségéhez vezethet az Orbán-Trump találkozó

Az Egyesült Államok Kelet-Közép-Európa-politikája megváltozott az elmúlt egy-két évben, a Donald Trump-adminisztrációban ugyanis felértékelődött ez a térség - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Magyarics Tamást külpolitikai szakértő. Az ELTE tanára emiatt logikus lépésnek tartja, hogy az amerikai elnök hétfőn a Fehér Házban fogadta Orbán Viktort.
2019.04.15. 17:55

Magyarics Tamás: nem kizárt az újabb brexit-népszavazás

A brit európai parlamenti választást – a jelenlegi erőviszonyok alapján – az uniópártiak nyernék meg - mondta Magyarics Tamás az InfoRádió Aréna című műsorában. A külpolitikai szakértő úgy látja, hogy a brexit folyamatának teljes átalakulását csak egy nagyarányú munkáspárti győzelem hozhatná el, a brit kilépés jelenleg október 31-ére kiírt végső dátuma pedig tovább tolódhat.
2019.04.01. 17:09

Magyarics Tamás: az EU May lemondására számíthat

Politikai és vezetői válság van az Egyesült Királyságban a külpolitikai elemző szerint, aki az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélekedett: nem valószínű, hogy a jelenlegi brit miniszterelnök kezében marad a brexitfolyamat irányítása.
2019.01.31. 14:58

Magyarics Tamás: rendezetlen brexit várható

Várhatóan a rendezetlen brexit valósul meg – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Magyarics Tamás külpolitikai szakértő. Hozzátette: az északír határ kérdése komoly hatással lehet a brexittárgyalásokra. Az ELTE egyetemi tanára szerint az Egyesült Államoknak nem érdeke az Európai Unió és Oroszország szoros kapcsolata, ugyanakkor a meggyengült EU nem tud béketeremtőként fellépni az afrikai és arab térségben.
2019.01.18. 11:16

Magyarics Tamás: senki nem tud jobbat Theresa Maynél

A brit kormányfő kitart amellett, hogy lefolytatja az uniós kilépési tárgyalásokat; jelenleg senki sem tud nála jobb személyt erre a feladatra Nagy-Britanniában – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az ELTE egyetemi tanára, Magyarics Tamás.
2018.09.28. 13:34

Magyarics Tamás: polgárháborúval fenyegethet a megállapodás nélküli brexit

Magyarics Tamás külpolitikai szakértő szerint akár az ír polgárháború is kitörhet újra, ha Londonnak nem sikerülne megállapodnia Brüsszellel Nagy-Britannia Unióból való kilépéséről. Az ELTE tanára az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az elmúlt időszakban felvetődött az úgynevezett vak brexit, ami egy ideiglenes megállapodás lenne az EU és az Egyesült Királyság között.
2018.07.31. 15:06

Magyarics Tamás: nem Észak-Korea a nagy kérdés Kelet-Ázsiában

Nem tudni, lesz-e kereskedelmi konfliktus az Európai Unió és az Egyesült Államok között - mondta Magyarics Tamás külpolitikai szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában. Az ELTE egyetemi tanára szerint, ha az európai és az amerikai kereskedelmi kapcsolatok erősek maradnak, az európaiak nem kötnek megállapodásokat Kínával.
2018.05.24. 15:45

Magyarics Tamás: Bannon a politikai korrektség ellen lép fel

A régi politikai és gazdasági elitek nem tudták megfelelően kezelni az elmúlt évek kihívásait - Magyarics Tamás, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanára szerint egyebek mellett ez volt a fő üzenete az amerikai elnök egykor tanácsadója, Stephen Bannon előadásának az Európa jövője című budapesti konferencián. 
2018.05.24. 14:00

A nukleáris program Észak-Korea életbiztosítása

Líbia és Irak sorsa arra ösztönözheti az észak-koreai vezetést, hogy ne adja fel atomprogramját – vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában Magyarics Tamás külpolitikai szakértő, aki szerint Kína továbbra is komoly hatással lehet az Észak-Korea körül kialakult helyzetre. Az ELTE tanára úgy látja, az amerikai elnök egyoldalúan lép fel a különböző konfliktushelyzetekben.
2017.07.06. 08:07

Amerika a földgázzal átrendezheti Európa erőviszonyait

Európa azt várja a Varsóban tartózkodó Donald Trump amerikai elnöktől, hogy egyértelműbben fogalmazzon, mint eddig, hiszen több fontos kérdésben eddig "meglehetősen ellentmondásosan" nyilatkozott - mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
2017.06.09. 16:58

Ez a jövő várhat a régi-új brit miniszterelnökre

Elképzelhető, hogy nem tölti ki mandátumát a csütörtöki brit választások után létrejövő koalíciós kormány – mondta Magyarics Tamás külpolitikai szakértő, az InfoRádió Aréna című műsorának. Az ELTE docense jelezte, bár a Konzervatívokhoz nagyon közel áll a legnagyobb észak-írországi protestáns britpárti erő, a Demokratikus Unionista Párt, a következő hónapokban jelentős problémákat kell közösen megoldaniuk.
2017.06.08. 09:00

"Donald Trump találkozott a valósággal"

Korábbi nyilatkozataihoz képest úgy tűnik, több kérdésben is felpuhult a januárban hivatalba lépett amerikai elnök álláspontja - mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa az Új Amerika születik? című rendezvény szünetében az InfoRádiónak.
2017.04.24. 13:25

Magyarics: Theresa Maynek három oka is van az előrehozott választásra

Akár a 2019-es határidő után is folytatni lehet a Nagy-Britannia uniós kilépéséről folytatott tárgyalásokat - mondta az Eötvös Loránd Tudományegyetem docense az InfoRádió Aréna című műsorában. Magyarics Tamás arról is beszélt, hogy milyen okai voltak Theresa May brit kormányfőnek az előrehozott választások kezdeményezésére.
2017.04.04. 12:24

Magyarország is veszíthet a Brexiten - szakértő az Arénában

Az Európai Unió költségvetéséből komoly forrásokhoz jutó tagállamok, így Magyarország számára sem közömbös, hogy az Egyesült Királysággal miként egyeznek meg a 27-ek a pénzügyi kérdésekben. Erről Magyarics Tamás, az ELTE docense, külpolitikai szakértő beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018