INFORÁDIÓ 
2020. február 29. szombat
Elemér

magyarics tamás

2020.02.25. 08:12

Magyarics Tamás: sajnos a tömegdemokrácia kitermelte a tömegpolitikust

Elmúltak azok az idők, amikor komoly politikusok nagy vitákban ütköztették összetett programjaikat – fogalmazott Magyarics Tamás külpolitikai szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában. A tömegkultúra olyan politikusokat termelt ki, akik egyszerű mondatokkal állnak a választóik elé.
2020.01.30. 09:04

Magyarics Tamás: az Egyesült Királyságnak is vannak erős ütőkártyái

Az Európai Parlament jóváhagyta a brexitet, már csak az Európa Tanács szavazása van hátra - a gyakorlati kérdések mentén hamarosan egymásnak feszülnek a felek. A külpolitikai elemző arról beszélt, hogy a tárgyalásokon kinek erősebb a tárgyalási pozíciója, és hogy kiléphetnek-e a skótok.
2020.01.13. 20:46

Magyarics Tamás: ha Joe Biden lesz Donald Trump kihívója, ez lesz a recept

Az Egyesült Államok elnökének volt ideje megfontolni a Kászim Szulejmáni elleni csapást, a világ vezető katonai hatalma pedig a válaszcsapásról is időben értesült az ELTE egyetelmi tanára szerint; Magyarics Tamás Joe Bident tartja Donald Trump legerősebb kihívójának.
2019.12.16. 15:58

Magyarics Tamás: Boris Johnson nem foglya többé senkinek

Az ELTE tanára szerint Boris Johnson olyan mértékű győzelmet aratott a brit előre hozott parlamenti választáson, hogy még saját pártjában található, a mindenfajta tárgyalást az EU-val elutasító csoport véleményét is figyelmen kívül tudja hagyni. Magyarics Tamás az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a január 31-i kiválás után kezdődhetnek el Brüsszellel a kereskedelmi tárgyalások, amelyek szintén évekig tarthatnak.
2019.12.05. 18:23

Brexit: a skótok a sötétbe ugorhatnak a kiválással

Skóciában a Nemzeti Párt azt tűzte zászlajára, hogy aki mellettük áll, a brexit előli menekülés mellett van - erről és a közelgő brit előre hozott választások egyéb kampánytémáiról - egészségügytől oktatásig - mondta az InfoRádióban Magyarics Tamás külpolitikai szakértő.
2019.09.30. 20:00

Magyarics Tamás: egy kemény brexit után Európa-szerte felerősödhetnek a szeparatista hangok

Kemény brexit esetén újra felerősödhetnek az egyesült Írországért harcoló hangok, és ismét zavargások törhetnek ki Észak-Írországban – mutatott rá az InfoRádió Aréna című műsorában Magyarics Tamás külpolitikai szakértő. A műsorban szó esett a Donald Trump amerikai elnök elleni úgynevezett impeachmentről, azaz a közjogi felelősségre vonási eljárásról is.
2019.06.27. 09:44

Magyarics Tamás: kérdés, belefér-e a konzervatívoknak a bohém Johnson

Erősen megkérdőjelezi az új brit miniszterelnök legitimitását, hogy legfeljebb 160 ezer konzervatív szavazó dönt a személyéről - mondta Magyarics Tamács, az ELTE tanára az InfoRádió Aréna című műsorában. Szerinte nem lesz háború Irán és az Egyesült Államok között, legalábbis a szó klasszikus értelmében nem.
2019.06.06. 17:10

Magyarics Tamás: ezért támogatja Trump a brexitet

Protokolláris és politikai szempontból is fontos volt Donald Trump amerikai elnök három napos nagy-britanniai látogatása – hangsúlyozta az InfoRádióban Magyarics Tamás, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanára és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főmunkatársa.
2019.05.14. 17:07

Magyarics Tamás: az ország energiafüggetlenségéhez vezethet az Orbán-Trump találkozó

Az Egyesült Államok Kelet-Közép-Európa-politikája megváltozott az elmúlt egy-két évben, a Donald Trump-adminisztrációban ugyanis felértékelődött ez a térség - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Magyarics Tamást külpolitikai szakértő. Az ELTE tanára emiatt logikus lépésnek tartja, hogy az amerikai elnök hétfőn a Fehér Házban fogadta Orbán Viktort.
2019.04.15. 17:55

Magyarics Tamás: nem kizárt az újabb brexit-népszavazás

A brit európai parlamenti választást – a jelenlegi erőviszonyok alapján – az uniópártiak nyernék meg - mondta Magyarics Tamás az InfoRádió Aréna című műsorában. A külpolitikai szakértő úgy látja, hogy a brexit folyamatának teljes átalakulását csak egy nagyarányú munkáspárti győzelem hozhatná el, a brit kilépés jelenleg október 31-ére kiírt végső dátuma pedig tovább tolódhat.
2019.04.01. 17:09

Magyarics Tamás: az EU May lemondására számíthat

Politikai és vezetői válság van az Egyesült Királyságban a külpolitikai elemző szerint, aki az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélekedett: nem valószínű, hogy a jelenlegi brit miniszterelnök kezében marad a brexitfolyamat irányítása.
2019.01.31. 14:58

Magyarics Tamás: rendezetlen brexit várható

Várhatóan a rendezetlen brexit valósul meg – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Magyarics Tamás külpolitikai szakértő. Hozzátette: az északír határ kérdése komoly hatással lehet a brexittárgyalásokra. Az ELTE egyetemi tanára szerint az Egyesült Államoknak nem érdeke az Európai Unió és Oroszország szoros kapcsolata, ugyanakkor a meggyengült EU nem tud béketeremtőként fellépni az afrikai és arab térségben.
2019.01.18. 11:16

Magyarics Tamás: senki nem tud jobbat Theresa Maynél

A brit kormányfő kitart amellett, hogy lefolytatja az uniós kilépési tárgyalásokat; jelenleg senki sem tud nála jobb személyt erre a feladatra Nagy-Britanniában – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az ELTE egyetemi tanára, Magyarics Tamás.
2018.09.28. 13:34

Magyarics Tamás: polgárháborúval fenyegethet a megállapodás nélküli brexit

Magyarics Tamás külpolitikai szakértő szerint akár az ír polgárháború is kitörhet újra, ha Londonnak nem sikerülne megállapodnia Brüsszellel Nagy-Britannia Unióból való kilépéséről. Az ELTE tanára az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az elmúlt időszakban felvetődött az úgynevezett vak brexit, ami egy ideiglenes megállapodás lenne az EU és az Egyesült Királyság között.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018