INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

magyar közösség pártja

2020.07.20. 15:19

Új MKP-elnök: a megegyezésnek a felvidéki magyarság megmaradását kell szolgálnia

Nemcsak politikai, hanem társadalmi egység kialakítására is törekszik a Magyar Közösség Pártja új elnöke. A szombaton megtartott országos tisztújító kongresszus küldöttei a párt vezetőjévé Forró Krisztiánt választották. Egy, a napokban nyilvánosságra hozott felmérés szerint a felvidéki magyarok háromnegyede egységes magyar érdekképviseletet szeretne, pártegyesülés vagy közös lista formájában.
2019.10.23. 12:04

Újabb lépés a közös magyar választási lista felé Szlovákiában

Ötpárti egyeztetetést kezdeményez a Magyar Közösség Pártja (MKP) annak érdekében, hogy a szlovákiai magyarságot képviselő szervezetek közös választási listán induljanak a jövő februári parlamenti választáson - derült ki abból a sajtónyilatkozatból, amelyet a felvidéki magyar párt elnökségének éjszakába nyúló ülése után adtak ki.
2019.07.13. 19:05

Csak a koalíció jöhet szóba a Híd és az MKP között

Szlovákiában tárgyalóasztalhoz ültek egymással a koalíciós Híd és a parlamenten kívüli MKP küldöttei, hogy megvitassák a jövő évi parlamenti választások előtti összefogás lehetőségét. Megegyeztek, hogy nem hoznak létre közös választási pártot, és nem fogják közös listaként használni a Híd jelöltlistáját. Jelenleg a koalíciós indulás lehetősége tűnik a legvalószínűbb megoldásnak.
2019.07.01. 08:18

A Híddal való együttműködésre is kész az MKP

Választási párt létrehozását, esetleg a választási koalíció kötését tartja elfogadható együttműködési formának a jövő évi parlamenti választások előtt a Magyar Közösség Pártja, amelynek vezetői az Országos Tanácson kijelentették, tárgyalni fognak azokkal a pártokkal, melyek képesek képviselni a szlovákiai magyar közösséget.
2019.04.29. 21:20

Közeledhetnek a szlovákiai magyar pártok

Szlovákiában a legutóbbi felmérések szerint egyetlen magyar pártnak sem lenne képviselete a parlamentben, ezért a kormányon lévő Híd, valamint a törvényhozáson kívül ragadt MKP és a nemrég alakult Magyar Fórum sem zárja ki, hogy a három párt elbeszélgessen egy lehetséges együttműködésről.
2019.02.09. 16:38

Korábbi elnökök vezetik az MKP EP-listáját

A Magyar Közösség Pártjának (MKP) két korábbi elnöke, Csáky Pál és Berényi József került a felvidéki magyar tömörülés európai parlamenti (EP) választási listájának élére - jelentették be a párt Országos Tanácsának (OT) ülése után tartott sajtótájékoztatón szombaton Pozsonyban.
2019.01.30. 12:30

A magyarok hangját képviselné a szlovák elnökválasztáson az MKP-elnök

Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke hétfőn leadta az elnökjelöltséghez szükséges aláírásokat a szlovák parlamentben. Közel 27 ezer támogatói aláírást gyűjtött össze. Elmondta: a szlovákiai magyarok hangja akar lenni, és ennek a közösségnek a problémáival akar foglalkozni.
2018.09.29. 17:28

Menyhárt József lesz az MKP államfőjelöltje

Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke lesz a felvidéki magyar párt államfőjelöltje a jövő tavasszal sorra kerülő szlovákiai államfőválasztáson - jelentették be az MKP ünnepi, megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett kongresszusán Dunaszerdahelyen.
2018.04.13. 19:02

A szlovák ellenzékkel tárgyalt az MKP

A Magyar Közösség Pártjának kezdeményezésére találkoztak a jobboldali ellenzéki szlovák pártok vezetői és az MKP elnöksége, hogy egy jövőbeli esetleges együttműködésről tárgyaljanak. A magyar párt pozsonyi székházában megvalósult találkozón konkrétumok még nem hangzottak el, de abban mindnyájan megegyeztek, hogy az ilyen jellegű párbeszéd jó kiindulópont lehet a jövőre nézve.
2017.04.26. 20:27

Nem indul együtt a Híd és az MKP

A Magyar Közösség Pártja pozsonyi székházában találkozott szerda délután az MKP és a Híd tárgyaló küldöttsége, hogy áttekintsék a szlovákiai megyei választások előtti vagy a hosszabb távú esetleges együttműködés lehetőségeit. Az eredetileg egyórásra tervezett megbeszélés csaknem három órásra sikeredett, lényegi megegyezés azonban nem született.
2017.03.02. 15:20

Szijjártó: öt új Ipoly-híd vezetne a Felvidékre

Az összeköttetések évének nevezte az idei esztendőt a magyar-szlovák kapcsolatokban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pozsonyban tett látogatása során, ahol a két ország közötti határkeresztező villamosvezeték építéséről szóló szerződést írt alá. A tárcavezető a Magyar Közösség Pártját is felkereste, amely idén a megyei választásokon erősítheti meg regionális pozícióit.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018