INFORÁDIÓ 
2020. július 16. csütörtök
Valter

madár istván

2020.04.16. 19:40

Elemzők: az a kulcs, hogy megőrizzék a vállalatok és az emberek újaindulási képességét

Nagy a szórás a hazai gazdasági teljesítmény idei előrejelzésében, miközben egyre kevesebben várnak látványos gazdasági felpattanást globálisan a járvány után – hangzott el az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Nyeste Orsolya, az Erste Bank vezető elemzője és Madár István, a Portfolio vezető makroelemzője volt a vendégei
2020.04.07. 17:32

Elemző: komoly fegyvert kínál a kormány a munkanélküliség elleni harchoz

Három hónapra 70 százalékban átvállalja a béreket a kormány a rövidített munkaidőben dolgozóknál, a mérnökök és a kutatás-fejlesztésben dolgozók pedig 40 százalékos bérkiegészítést kapnak – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Számos adózást érintő adminisztrációs egyszerűsítés mellett ezzel az intézkedéssel a kormány hozzájárulhat ahhoz, hogy a magyar vállalatok meg tudják tartani dolgozóikat a koronavírus-járvány okozta krízisben is – mondta az InfoRádiónak a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője.
2020.04.06. 17:37

Mérlegen Orbán Viktor gazdaságvédelmi bejelentései

A két legfontosabb területen, a munkahelymegőrzésben és a válságágazatok megsegítésében még kevés az információ, viszont gyorsan kell lépni, mert rohamos a foglalkoztatáscsökkenés – véli az InfoRádió által megkérdezett gazdasági elemző.
2019.12.04. 06:00

Ezért nincs köszönőviszonyban az, amit érzünk és a hivatalos számok

Bár hivatalosan 3 százalékos az infláció, sokan ennél magasabbnak érezhetik a drágulás ütemét. A Portfolio elemzése szerint a szubjektív tényezők mellett ezt az érzetet erősítheti az is, hogy az úgynevezett étkezési árindex 7 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.
2019.08.08. 21:20

Madár István: nem feltétlenül jó az infláció csökkenése

3,3 százalékkal nőttek a fogyasztói árak júliusban – tudatta csütörtöki adatközlésében a KSH. A fogyasztók ennél jóval nagyobb ütemű drágulást érzékelhetnek, mert a sertéshús és a liszt ára is jelentősen drágult a tavaly júliusihoz képest – mondta a Portfolio vezető elemzője. Madár István kifejtette: a következő hónapokban ismét lassulhat az infláció.
2019.07.29. 18:30

Elemző: aprólékos munka kell a gazdaság továbblépéséhez

Madár István, a Portfolio vezető elemzője szerint indokolt az új irányok keresése a gazdaságban Magyarországon, mert már elfogytak a korábban alkalmazott, egyszerűbb továbblépési lehetőségek a növekedés fenntartására.
2019.07.10. 19:44

Bizakodóbb előrejelzést adott ki az Európai Bizottság a magyar gazdaságról

4,4 százalékra emelte eddigi 3,7 százalékos magyar gazdasági növekedésről szóló idei prognózisát az Európai Bizottság. A szakértő szerint a bizottság ezzel nem okozott meglepetést, hiszen javult a magyar gazdaság teljesítménye, így az Európai Bizottság inkább csak követte a piacot.
2019.05.30. 16:06

Elemző a gazdaságvédelmi akciótervről: sok ilyet még!

Még sok, a mostanihoz hasonló intézkedésre van szükség a gazdaságban ahhoz, hogy a magyar gazdaság hosszabb távon is a növekedés felé vegye az irányt - értékelte a Portfolio vezető elemzője a gazdasági akcióterv csütörtökön bejelentett részleteit.
2019.04.09. 17:30

Minden várakozást felülmúl az infláció mértéke

Márciusban 3,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal. A drágulás mértéke még az elemzői várakozásokat is felülmúlta – nyilatkozta az InfoRádiónak a Portfolio vezető elemzője, aki hozzátette: a várakozások szerint a következőkben szelídülhet az árnyomás.
2019.01.29. 14:16

Gazdasági folyamatok ütközőzónájába kerültek az Audi-dolgozók

A térség egyik legalacsonyabb volkswagenes bérén emelnének a sztrájkolók, miközben az anyacég a közelmúltban költségcsökkentéssel együtt járó új terveket jelentett be. Emellett még számos hazai folyamat is bonyolítja a helyzetet, amiről Madár István, a Portfolio elemzője beszélt az InfoRádióban.
2018.11.08. 17:00

Párbeszéd a gazdaságról: magyar áldozatokat is szedhet a vámháború

A Párbeszéd a gazdaságról című adássorozatban ezúttal Madár István, a Portfolio.hu vezető elemzője és Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő elemzője beszélgetett arról, hogy milyen hatásokkal jár és járhat a kereskedelmi háború a globális és a magyar gazdaságra.
2018.11.07. 15:52

Párbeszéd a gazdaságról: kacsa-e a Peking-Washington háború?

Fundamentális változás van a világban: az egyik kérdés az, hogy Kínát miként ítéli meg a világ - derül ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsorának legújabb adásából, amelyben Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő elemzője és Madár István a Portfolio vezető elemzője beszélgetett.
2018.10.11. 12:04

Párbeszéd a gazdaságról: mikor jön az újabb nagy válság?

Mit tanult a világ a válság óta eltelt időben, és mikor jöhet az újabb krízis - erről beszélgetett az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinjában Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke és Madár István, a Portfolio vezető elemzője.
2018.10.10. 12:44

Párbeszéd a gazdaságról: eszközök nélkül marad Európa

Folytatódik az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsora. A szerdai adásban a konjunktúra végéről lesz szó. Európa nincs felkészülve egy újabb gazdasági visszaesésre, sok eszköze hiányzik még a 2008-as válság miatt - véli a műsor két vendége: Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke és Madár István, a Portfolio vezető elemzője.
2018.06.19. 17:04

Kamatdöntés után nyugtató üzenetet küldött az MNB

A Magyar Nemzeti Bank egyetlen horgonya az infláció, amely ugyan az olajár-változás miatt átmenetileg 3 százalék fölé emelkedik, de 2019 közepétől fenntartható szerkezetben éri el a célt - fogalmazott a monetáris tanács keddi kamatdöntése után, egyben az eddigi indoklásokban szereplő "tartós" kifejezés elhagyásával jelezték: az inflációs cél fenntartható eléréséhez az alapkamat, valamint a laza monetáris kondíciók fenntartása továbbra is szükséges.
2018.06.14. 10:33

Párbeszéd a gazdaságról: jó készülni a válságra, de még nincs veszély

Jól teszi a kormány, hogy válságra is felkészül, de a reálgazdaságokkal egyelőre nincs probléma - értett egyet az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című műsorában Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő elemzője és Madár István, a Portfolio vezető elemzője. Sok a kérdés viszont arról, hogyan tudják majd kezelni a gazdaságok a kialakuló munkaerőhiányt, és mit kezdenek azokkal, akiknek nincs szükség a munkájára.
2018.06.13. 15:14

Párbeszéd a gazdaságról: mi lesz, ha jönnek a robotok?

A munkaerő-piaci nyomás gyorsíthatja a digitalizációt, és új területek szívhatják fel a feleslegessé váló dolgozókat - derül ki a Párbeszéd a gazdaságról című magazin legújabb adásából, amelyben Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő elemzője és Madár István, a Portfolio vezető elemzője beszélgetett.
2018.06.07. 14:52

Párbeszéd a gazdaságról: a versenyképesség a legnagyobb kihívás

Az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinjának legutóbbi adásában Balatoni András, az MNB közgazdasági előrejelzési és elemzési igazgatóságának a vezetője, valamint Madár István, a Portfolio.hu vezető elemzője arról beszélgetett, hogy milyen versenyképességi kihívásokkal szembesül a magyar gazdaság.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018