INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 11. kedd
Tiborc, Zsuzsanna

méltányosság politikaelemző központ

2020.06.15. 19:38

Csizmadia Ervin: Orbán Viktor „régi motoros”, így az történt, ami mindig szokott

A Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója szerint a miniszterelnök az elmúlt három hónapban el tudta hitetni a választókkal, hogy hiteles válságkezelő. Csizmadia Ervin az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az ellenzék demokráciaféltő retorikájára nem érzékeny a társadalom többsége. A műsorban szó esett a Jobbik teljes átfazonírozásáról is.
2020.05.28. 15:12

Elemző: jó úton halad a Jobbik az 5 százalék felé

Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője szerint Jakab Péter pártelnök "faék egyszerűséggel", de ügyetlenül másolja a Fidesz-vezetést. Úgy vélte, a Jobbiknak arra is nagyon rosszak az esélyei, hogy önálló pártként bekerüljön a parlamentbe 2022-ben.
2020.02.03. 10:49

A Fidesz számára a mostani helyzet sem éppen ideális

A Fidesznek továbbra is a néppárti tagság lenne az érdeke, mert ez a legnagyobb európai pártszövetség – fogalmazott az InfoRádió ReggelInfo című műsorában Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője. Hétfőn kezdődik az Európai Néppárt kétnapos közgyűlése Brüsszelben.
2019.08.24. 15:05

Elemzők: most nehezebb az ellenzéki összefogás, mint korábban

A Fidesz–KDNP a 2014-es eredményeit nehezen tudja felülmúlni, az ellenzéknek viszont a kormányváltó hangulat erősítése lehet a célja – véli a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa, aki szoros főpolgármesteri párharcra számít. A Nézőpont Csoport elemzője szerint az ellenzéknek nehézséget jelent, hogy nem tudnak hiteles üzenetet felmutatni a választóknak. Boros Bánk Levente politológus úgy véli, Karácsony Gergely sem tudja megszorítani Tarlós István főpolgármestert, akinek a kormánypártoknál is nagyobb a támogatottsága.
2019.07.29. 15:39

Elemzők: Orbán Viktor beszéde a szuverén nemzetek jövőképéről szólt

Orbán Viktor egy új gazdasági válságra készítette fel a magyarokat Tusnádfürdőn – mondta az InfoRádiónak a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa. A Nézőpont Csoport vezetője szerint a miniszterelnöki idei beszéde egyszerre volt egy rendszerváltás-történeti és egy filozófiai előadás, némi aktuálpolitikai üzenetetekkel kiegészítve.
2019.03.21. 11:53

"Tűzfalat állított fel a Fidesz" - elemzők a néppárti döntésről

Az ideiglenes néppárti kompromisszummal mind Manfred Weber, mind Orbán Viktor nyert - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont csoport vezérigazgatója, Mráz Ágoston Sámuel. A Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője szerint a döntésből Orbán Viktor jobban jöhet ki.
2019.03.07. 06:03

Elemzők: Manfred Weber karriertervén múlhat, hogy marad-e a Fidesz a Néppártban

Tóth Erik (Nézőpont) szerint a németek döntik el, kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból, de erre a májusi EP-választástól függetlenül sem kerül sor. Nagy Attila Tibor (Méltányosság) viszont úgy véli, nem biztos, hogy május 26. után olyan fontos lesz a pártcsaládnak a magyar kormányzó párt.
2019.01.29. 12:15

Csizmadia Ervin: van egy rendszer, aminek rendszerellenzéke van

A mai magyar ellenzék egy ellenálló típusú ellenzék – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója. Csizmadia Ervin hozzátette: ez nemcsak az utcai politizálást, tiltakozásokat jelenti, hanem az ideologikus felvállalásukat is.
2018.11.19. 15:31

Csizmadia Ervin: évszázados lemaradásban vagyunk az utcai politizálásban

2010 óta az ellenzéki pártok egy része úgy gondolja, hogy a rendszerellenzékiség kevés, ki kell vonulni az utcára és ellenállást kell szervezni – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csizmadia Ervin. A Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója úgy látja, a következő európai parlamenti és az önkormányzati választásokon nem fog működni a bal- és jobboldali törésvonal, amiben az elmúlt 30 évünket éltük.
2018.09.14. 06:01

A Sargentini-jelentés hatást gyakorol a magyar belpolitikára - elemzők

A Sargentini-jelentés európai parlamenti elfogadása a kormánypártokat megerősítette abban, hogy Európával baj van, míg az ellenzéket megerősítette abban, hogy a magyar kormánnyal van baj - mondta a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője. A Nézőpont Intézet elemzője szerint az ellenzék taktikai hibát vétett a Sargentini-jelentés támogatásával, a Fidesz pedig akár még támogatókat is nyerhet.
2018.05.14. 19:18

Szakértő: kettészakadhat a Jobbik

Sneider Tamás lett a Jobbik új elnöke. A másik elnökjelölt, Toroczkai László egyelőre nem döntött a jövőjéről. A Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa, Rajnai Gergely szerint komoly kihívások várnak a Jobbik új vezetésére, de a pártszakadás egyik tábor érdekét sem szolgálná.
2018.01.02. 19:55

"A baloldali ellenzék lemondott a választások megnyeréséről"

A Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője szerint a köztársasági elnök várhatóan a legkorábbi időpontra hirdeti meg a tavaszi választásokat, a kormány pedig az európai radikálisok szólamait veti be erőteljesebben a közelgő a kampányba.
2017.06.21. 12:23

Csizmadia Ervin: belefáradtunk, hogy nem lett jólét

A Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója szerint a választók belefáradtak abba, hogy a rendszerváltás egyik nagy ígérete: a jólét megteremtése nem valósult meg. Csizmadia Ervin az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a többciklusos kormányzás nyugat-európai trend.
2017.02.06. 18:37

"Egy Orbán-Trump találkozó véget vetne a nemzetközi elszigeteltségnek"

A Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója szerint egy Orbán-Trump találkozót követően Magyarország kiléphet a nemzetközi elszigeteltségből. Csizmadia Ervin az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az új amerikai elnök hatalomra kerülése és a Brexit után egy új világrend alakulhat ki.
2016.11.08. 14:57

Nyerő kudarc - elemzők az alkotmánymódosításról

Ez a kudarc lehetőség a kormányoldal számára - mondta az InfoRádiónak a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa azt követően, hogy az Országgyűlés nem szavazta meg az alaptörvény módosítását. Novák Zoltán úgy látja, hogy a Jobbik rövid távon ugyan sikerként kommunikálhatja, hogy eredményesen adott ultimátumot a Fidesznek, de később nehéz lesz megmagyaráznia ezt a döntését. A Magyar Progresszív Intézet főigazgatója is úgy gondolja, hogy a Fidesz profitálhat az alaptörvény-módosítás kudarcából. Magyar Kornélia szerint a Jobbik azonban nem használta ki a témában rejlő összes lehetőséget. A Századvég Alapítvány kutatási igazgatója, Orbán Balázs szerint a Jobbik nem tud politikai tőkét kovácsolni abból, hogy megakadályozta az alaptörvény módosítását.
2016.10.03. 17:47

Átlagos eredmény, nem átlagos következményekkel - elemzők a népszavazásról

Különös, hogy a kormány mintha nem venne tudomást az érvényességi küszöbről - mondta a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója az InfoRádió választási műsorában. Csizmadia Ervin ugyanakkor hangsúlyozta: a kormánynak a törzsszavazóin túl nagyon sok embert sikerült mozgósítania. Magyar Kornélia, a Magyar Progresszív Intézet igazgatója szerint azonban a kampány legfőbb tanulsága, hogy kevés pénzből is lehet érdemi eredményt elérni - például egy viccpárti bojkottal.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018