INFORÁDIÓ 
2020. április 7. kedd
Herman

mátrai erőmű

2020.02.11. 14:47

A kvótadrágulás miatt üzemelt félgőzzel a Mátrai Erőmű

Hétfőn formálisan is átvette az állam Mészáros Lőrinc cégétől a Mátrai Erőművet. A tavaly a korábbinál is nagyobb veszteséget termelő cég a Magyar Villamos Művek Zrt. tulajdonába kerül. Az állam új feladatokat szabva átalakítaná a létesítmény működését.
2019.12.23. 22:39

Az államhoz kerül a Mátrai Erőmű - a nap hírei

Tavasszal indul Magyarországon az azonnali fizetési rendszer. Elektronikus levél bizonyítja, hogy az amerikai elnök hivatala visszatartotta a katonai segélyt Ukrajnától. Azonnali hatállyal lemondott a Boeing vezérigazgatója. A nap legfontosabb hírei december 23-án.
2019.12.23. 15:47

Újratervezés az Opusnál

Az Opus Global a megújulókra, az energiakereskedelemre és az elosztásra összpontosít; a cég nagy beruházások előtt áll: energiakereskedő társaság fejlesztésén vagy vásárlásán dolgozik, a régióban pedig elsősorban Romániában, Bulgáriában, Szerbiában, Horvátországban, esetleg Szlovákiában terjeszkedne - mondta a Világgazdaságnak Gál Miklós, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója, miután a társaság bejelentette, hogy eladta az általa, valamint a STATUS Energy Magántőkealap által közvetetten tulajdonolt Mátrai Erőmű Zrt. közel 73 százalékát az MVM Zrt.-nek.
2019.12.23. 11:49

Megvette az állam a Mátrai Erőművet

Aláírta az állami tulajdonú MVM csoport és az Opus Global Nyrt. a Mátrai Erőmű 72 százalékos tulajdonrészéről szóló adásvételi megállapodást. Az ügylet a hazai és uniós hatósági engedélyeket követően 2020 első negyedévében válhat véglegessé. A vételárról nem nyilatkoztak a felek.
2019.12.20. 12:04

Palkovics László elárulta, milyen tervei vannak az államnak a Mátrai Erőművel

Megvásárolja és „kizöldíti” az állam a Mátrai Erőművet. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a 30 ezer ember megélhetését és a magyarországi energiaellátás 17 százalékát biztosító létesítmény 2029-re karbonsemleges lesz - mondta egy háttérbeszélgetésen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Az ellenzék hónapok óta követeli a lignitalapú erőmű bezárását a magas szén-dioxid kibocsátás miatt.
2019.11.21. 17:22

Gulyás Gergely: rémhírkeltés zajlik a Mátrai Erőmű kapcsán

A Miniszterelnökséget vezető miniszter rémhírnek minősítette, hogy a Mátrai Erőmű visontai víztározójából felszabadult, erőteljes szagú bomlástermék veszélyes az emberi egészségre. Gulyás Gergely a Kormányinfón elmondta: mérések igazolják, hogy a környezetbe kerülő gáz koncentrációja nem haladja meg a határértékeket. A tárcavezető azt is cáfolta, hogy az eladás alatt álló erőmű veszteséges lenne.
2019.06.06. 12:10

Megújul a Mátrai Erőmű vezetése

A Magyar Energetikai Hivatal korábbi elnöke, Horváth Péter veszi át az operatív irányítást a Mátrai Erőműnél. Erről a társaság június 21-ére összehívott rendkívüli közgyűlése dönt.
2019.02.28. 15:17

Fenntartható pályára állt a Mátrai Erőmű Zrt.

Egy év alatt nem csak pénzügyi helyzetét stabilizálta, de a működés újraszervezésével, a termelés optimalizálásával, illetve további, egyszeri tételekkel fenntartható pályára állította a vállalat működését a Mátrai Erőmű Zrt. - közölte a cég csütörtöki közgyűlése után.
2019.02.18. 21:10

Zajlik a próbaüzem a Mátrai Erőmű bükkábrányi naperőművében

Lezárult a bükkábrányi naperőmű 5,16 milliárd forintból megvalósult beruházása és megkezdődött a próbaüzem, a Mátrai Erőmű Zrt. a múlt hét végén a villamosenergia-rendszerre kapcsolta az ország egyik legnagyobb, 20 megawattos fotovoltaikus létesítményét - közölte a cég.
2018.12.19. 20:18

Eladta visontai naperőművét a Mátrai Erőmű

A 16 megawattos naperőmű mellett a bükkábrányi rekultivált bányaterületet is eladta az Opus Global Nyrt. közvetett tulajdonában lévő Mátrai Erőmű Zrt. (MERT) - közölte az Opus Global Nyrt.
2018.12.03. 08:21

Még keresik Nagy Imre szobrának új helyét

A Népszava szerint még nem született döntés Nagy Imre Vértanúk terén található szobrának áthelyezéséről. A Magyar Idők Puzsér Róberttel készített interjút. A Pénzcentrum a nyugat-európai élet nehézségeiről közöl cikket. A tavalyi súlyos hiány ellenére idén már nyereséget vár a Mátrai Erőmű vezetése – írja a Világgazdaság. A karácsonyi bevásárlási szezonban mondanak fel az árufeltöltők a Tescónál – tájékoztat a Magyar Idők. A Népszava a magyarok halfogyasztásáról ír.
2018.09.19. 16:52

Új korszakra készül a Mátrai Erőmű

Elfogadta a hazai áramtermelés ötödét adó vállalat hosszú távú fejlesztési stratégiáját a társaság közgyűlése. Naperőműveket építenek és a szénkorszak végére készülnek.
2018.09.07. 07:39

Összeolvadhat a MÁV és a Volán – lapszemle

A Magyar Időknek interjút adott Csépe Valéria az új Nemzeti Alaptantervet készítő kutatócsoport szakmai vezetője. Tizenöt százalékkal drágultak a lakások – írja a Világgazdaság. A Portfolio interjút közöl a Morgan Stanley budapesti irodájának vezetőjével. A Népszava arról ír, hogyan szabadulna a veszteségtől és alkalmazkodna a széntilalomhoz a Mátrai Erőmű. Összevonhatják a MÁV-ot a Volánnal – írja a Világgazdaság.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018