INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

levegő munkacsoport

2020.06.01. 17:52

Nem ájult el a magyar programtól a Levegő Munkacsoport

Elkészült az uniós jogszabályok által előírt magyar Országos Levegőterhelés-csökkentési Program (OLP), amely célja, hogy megfogalmazza, milyen módon kívánja csökkenteni az ország az egyes légszennyező anyagok kibocsátását az előírt szintre 2030-ig.
2020.04.05. 20:18

Figyelmeztetés: a szálló por a járvány terjedését is befolyásolja

Míg a közlekedés és az ipar légszennyezése csökkent, addig a lakossági fűtésből és avarégetésből származó szállópor-koncentráció emelkedett Magyarországon. A Levegő Munkacsoport más szervezetekkel összefogásban arra hívja fel a figyelmet, hogy a lakossági hulladékégetés a koronavírus terjedését is elősegítheti.
2019.08.17. 21:03

Nem gondolná, mi minden káros anyag veszi körül otthonában

"Adj teret a tiszta levegőnek!" című kampánnyal hívja fel a Levegő Munkacsoport és a Panasonic a házak, lakások belső levegőjének a szennyezettségére a figyelmet. Az ember élete 90 százalékát a négy fal között tölti, nem mindegy, hogy milyen az épületek belső levegője – hívta fel a figyelmet az InfoRádióban Tarr Katalin, a Levegő Munkacsoport Környezeti Tanácsadó Irodájának a vezetője.
2019.05.09. 19:26

Levegő Munkacsoport: nem elegendő a magyar klímastratégia

Az Európai Bizottság Life programján belül európai civil szervezetek is értékelhetik az Európai Unió tagállamainak Nemzeti Energia- és Klímaterveit. Az értékelés szerint a magyar beadvány nem foglalkozik kulcskérdésekkel és adatokkal nem alátámasztott ambíciókat fogalmaz meg.
2018.05.16. 15:36

Veszélyesen rossz Budapesten a levegő

A fővárosi levegőminőségi terv felülvizsgálatát sürgeti a Levegő Munkacsoport elnöke. Lukács András szerint Magyarország azon országok közé tartozik Európában, ahol a legtöbben halnak meg légszennyezés miatt.
2018.02.28. 06:06

Ezrek halálát okozza az ördögi kör

Jelenleg a fűtési időszak ellenére elfogadható a levegő minősége Magyarországon. Ha azonban nem megfelelő anyaggal fűtenek, akár a lakás vagy ház belsejében is az egészségre káros lehet a levegő. A légszennyezés több, mint 60 százalékát a lakossági fűtés okozza a téli hónapokban. A jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes egy a témában rendezett nemzetközi konferencián elmondta, hogy az alapjogok ütköznek ezen a területen.
2018.01.23. 06:09

Riasztó adatok a légszennyezettségről

Nem ért egyet a Levegő Munkacsoport az Állami Számvevőszék azon megállapításával, amely szerint eredményesek voltak a tisztább levegőért hozott intézkedések.
2017.09.12. 09:49

Egy hiba miatt nem lehet tudni, mennyire szennyezett a levegő

Budapest egyetlen mérőállomásáról sem érkeznek légszennyezettségi adatok augusztus 18. óta. A Levegő Munkacsoport elfogadhatatlannak tartja, hogy 25 napja a 12 automata mérőállomás egyikétől se lehet adathoz jutni a fővárosi levegő minőségéről. Így szükség esetén az önkormányzat se tud intézkedéseket hozni.
2017.04.24. 17:16

A buszsáv megmaradásáért küzdenek

Vitézy Dávid után most a Levegő Munkacsoport is felemelte a hangját az Árpád fejedelem útján lévő buszsáv megszüntetése ellen.
2017.03.13. 06:51

Ezek a gondok a dunai hajókkal

A budapesti lakosok egészségének megóvása mellett a vízi világbajnokság élvezhetősége érdekében is megoldást sürget a Levegő Munkacsoport a dunai személyszállító hajók szennyezésének megszüntetésére.
2017.01.24. 17:41

Tudatlanságból égeti le magát Magyarország

Tudatlanság az oka annak, hogy mindenféle dolgot eltüzelnek az emberek, és ezzel akaratlanul is súlyosan szennyezik a levegőt - mondta a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára a "Fűts okosan" kampány újabb állomásán. V. Németh Zsolt elmondta: egyelőre keresik azt a megoldást miként lehetne megtalálni és ellenőrizni azokat, akik helytelenül tüzelnek, jelenleg legfeljebb az önkormányzatnál lehet bejelentést tenni.
2017.01.03. 14:29

Büntethetne a rendőr, ha műanyagpalackokat égetünk a kályhában

A rendőrség közreműködésével lehetne hatásosan fellépni az illegális hulladékégetés ellen – közölte a Levegő Munkacsoport javaslatát a Magyar Nemzet. A hulladékkal való fűtés nagyban hozzájárul ahhoz, hogy jelenleg Magyarországon több településen is veszélyes a levegő minősége.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018