INFORÁDIÓ
2021. május 18. kedd
Alexandra, Erik

letelepedési kötvény

2018.03.07. 07:56

Terrorveszély a labdarúgó-világbajnokságon – lapszemle

A Világgazdaságban nullszaldós egyházi kórházakról lehet olvasni. Három külföldi magánszemély kérelmét utasították vissza nemzetbiztonsági kifogás miatt a letelepedési kötvény-programban – írja a Magyar Nemzet. A Magyar Idők szerint az iszlamista terror az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra is veszélyt jelenthet. Húszezer hektár szőlőt újítottak meg az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap forrásaiból – írja a Világgazdaság. A Pénzcentrum az országba érkező ukrán és szerb munkavállalókról közöl írást. A Portfolio szerint az emberek már nem rajonganak annyira a Bitcoinért, mint tavaly.
2017.11.22. 14:26

Kiderült, mennyi pénz folyt be a letelepedési kötvényekből

A hatéves bérmegállapodás és az adócsökkentések nem befolyásolták az államháztartás helyzetét, a kiadások a terveknek megfelelően alakulnak, a 2,4 százalékos hiánycél biztonsággal teljesíthető, a GDP-arányos államadósság pedig csökkenő pályán marad - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter éves meghallgatásán szerdán az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén.
2017.06.13. 18:45

Megdöbbentő számok a letelepedési kötvények vevőiről

Részletes lista jelent meg a Parlament honlapján arról, hogy hány fő és milyen országból kért tartózkodási és letelepedési engedélyt Magyarországon. A legtöbb tartózkodási- és letelepedési engedélyt kínai befektetők kérték.
2017.01.12. 12:11

Vége a letelepedési kötvényeknek!

Az elmúlt évben kialakult kedvező finanszírozási helyzetre való tekintettel az Államadósság Kezelő Központ Zrt. lezárja a Letelepedési Magyar Államkötvények (LMÁK) értékesítését. A kötvények vásárlására a 2017. március 31-ig benyújtott kérelmek esetében lesz lehetőség - tudatta az Államadósság Kezelő Központ Zrt.
2016.12.02. 10:25

Varga sokallja a készpénzt

A letelepedési kötvények jelenlegi formában való fenntartását semmi sem indokolja, a kormány hamarosan dönt a konstrukció jövőjéről – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.
2016.12.01. 20:01

Így használják föl a földárveréseken befolyt pénzt

Kevesebb államkötvényt bocsát majd ki az Államadósság Kezelő Központ, illetve idő előtt törleszt magas kamatozású devizakötvényeket, így használják föl a földárveréseken befolyt pénzt – mondta Varga Mihály az InfoRádióban. A nemzetgazdasági miniszter arról is beszélt, hogy a munkáltatók és munkaadók bérmegállapodásának teljes megvalósulása esetén az adóék a szlovákiai, valamit csehországi szintre csökkenhet.
2016.11.10. 16:11

Lázár János: "ez nem óvoda"

Még idén kivezethetik a letelepedési kötvényt Magyarországon - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy kérdésre válaszolva csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.
2016.11.08. 14:57

Nyerő kudarc - elemzők az alkotmánymódosításról

Ez a kudarc lehetőség a kormányoldal számára - mondta az InfoRádiónak a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa azt követően, hogy az Országgyűlés nem szavazta meg az alaptörvény módosítását. Novák Zoltán úgy látja, hogy a Jobbik rövid távon ugyan sikerként kommunikálhatja, hogy eredményesen adott ultimátumot a Fidesznek, de később nehéz lesz megmagyaráznia ezt a döntését. A Magyar Progresszív Intézet főigazgatója is úgy gondolja, hogy a Fidesz profitálhat az alaptörvény-módosítás kudarcából. Magyar Kornélia szerint a Jobbik azonban nem használta ki a témában rejlő összes lehetőséget. A Századvég Alapítvány kutatási igazgatója, Orbán Balázs szerint a Jobbik nem tud politikai tőkét kovácsolni abból, hogy megakadályozta az alaptörvény módosítását.
2016.11.07. 13:38

"A letelepedési kötvény jelentéktelen ügy"

A Fidesz-frakció szerint a letelepedési kötvény jelentéktelen ügy az alaptörvény módosításhoz képest, ezért nem indokolt, hogy jobbikos javaslatra az alkotmánymódosítást megelőzően szavazzanak a letelepedési kötvény megszüntetéséről - mondta Kósa Lajos, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője a Házbizottság hétfői ülése után tartott sajtótájékoztatóján.
2016.11.07. 12:31

Nemzetbiztonsági átvilágításokat követel a DK

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatalt soron kívüli végezze el azoknak a nemzetbiztonsági átvilágítását, akik 2014 után letelepedési kötvénnyel vagy vízummal érkeztek Magyarországra.
2016.11.05. 15:43

Jobbik: felesleges megtartani a letelepedési kötvényeket

A Jobbik szerint a három nagy hitelminősítő felértékelése után Magyarországnak már teljesen felesleges akár egy napig is a piacinál négyszer drágább, de sok biztonsági kockázatot magában hordozó letelepedési kötvények megtartása.
2016.10.28. 15:51

Újragondolja a letelepedési kötvény feltételeit a kormány

A kormány újragondolja az államadósság finanszírozását, a letelepedési kötvény feltételeit - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken újságíróknak, a Díj a sikeres vállalkozásokért átadó ünnepségét követően.
2016.10.27. 14:36

Vége a letelepedési kötvénynek

A Miniszterelnökséget vezető miniszter meggyőződése szerint a következő időszakban nem lesz szükség a letelepedési kötvényekre.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018