INFORÁDIÓ
2021. június 22. kedd
Paulina

kovács lászló

2021.06.22. 06:00

Nehezen kibírható nyomás a vendéglátósokon – megfizethetetlen munkaerő és alapanyag

A turisták és a személyzet hiánya, a hatalmas bérigények, a magas alapanyagárak, valamint az elviteles ételek áfájának várható növekedése miatt az éttermek nagyon nehéz helyzetben kezdik meg a nyári szezont – mondta az InfoRádióban Kovács László. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint a budapesti vendéglátók még nagyobb bajban vannak a külföldi vendégek hiánya miatt.
2021.05.14. 13:40

Áll a bál a Fidesz lakástörvény-javaslata körül – párton belül is

A javaslatgazda képviselő szerint az átlagemberek lakáshoz jutását segítheti az új törvény, az ellenzéki politikusok azonban úgy látják, a változás a kormánypárti köröknek és lakásmaffiának kedvez, ráadásul önkormányzatok elveszítik a bérlakásaikat. Utóbbi álláspontot két fideszes polgármester is osztja.
2021.04.22. 14:22

Kénytelenek emelni – drágább mulatság lesz az éttermezés

Drágulnak az élelmiszerek, a különbözetet a vendéglátóegységek beépítik majd az áraikba, így becslések szerint 10–15 százalékkal magasabb cechre számíthatnak majd a vendégek a járvány előtti időszakhoz képest. Mindezt a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke is megerősítette.
2021.02.07. 12:25

A zeneipar svájci bicskája készül Debrecenben

A zenekarok napi szinten felmerülő problémáit kívánja orvosolni a platform, valamint a muzsika iránt rajongó tömegek számára is több hasznos szolgáltatást nyújt.
2021.02.05. 10:10

Körvonalazódnak a vendéglátós újranyitás keretei

Az időpont az, ami még mindig a legbizonytalanabb - illetve a munkáltatók megélhetése, akik sok esetben már saját családjuk megtakarított pénzét öntik bele a vállalkozás megmentésébe.
2021.02.01. 19:40

MVI: a törvénnyel szembemenni hiábavaló, de a véleményt hallatni kötelező

A bértámogatás jó, de nem elégséges egy vállalkozás fenntartásához, ezért szüksége lenne az ágazatnak egy fenntartási, illetve újrakezdési támogatáshoz, amiből például a bérleti díjakat is ki lehetne fizetni – mondta az Inforádiónak a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) elnöke, aki szerint az újranyitás után is lesz még egy csődhullám.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018