INFORÁDIÓ
2021. április 16. péntek
Csongor

koji lászló

2020.12.22. 11:09

Építőipar: máris érzékelhető az áfacsökkentés hatása

Az építőipar jövőre, az első negyedév végére várhatóan megkezdheti a már előkészített, de a járvány miatt elhalasztott beruházásokat, az állam elindíthatja a következő uniós költségvetési ciklus forrásaiból a beruházásokat, továbbá az államilag támogatott felújítások is lökést adhatnak az ágazatnak – mondta Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke.
2020.07.29. 18:02

Nem a koronavírus-járvány a fő baj az építőipar szereplői szerint

Az első öt hónapban 5,6 százalékkal volt gyengébb az építőipar teljesítménye a tavalyi év azonos időszakához képest – ismertette az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke az InfoRádióban, Koji László szerint az önkormányzatok megrendelései hiányoznak a legjobban.
2020.03.25. 10:01

Egy újabb ágazat felett gyűlnek a sötét fellegek

Az építőiparban is megmutatkozik a koronavírus-járvány hatása: az új projektek előkészítésnél és az anyagok beszerzésénél is fennakadások vannak – mondta az InfoRádiónak az Építőipari Vállalkozások Országos Szövetségének elnöke. Koji László kiemelte, hogy az építőipari vállalkozások önerőből, munkavégzés és bevételek nélkül másfél-két hónap után nem fogják tudni fenntartani és finanszírozni dolgozóik foglalkoztatását.
2019.09.16. 09:51

Harminc százalékkal bővülhet idén a hazai sikerágazat

Az építőipar termelése 30 százalékot megközelítő ütemben növekedhet az idei év végéig - mondta Koji László, az Építőipari Vállalkozások Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió közös hétfő reggeli műsorfolyamában.
2019.04.16. 06:02

Két lakásáfa is létezhet egymás mellett

Nem került le a napirendről, hogy a lakásáfa hosszú távon megfelelő szintjét megtalálják – nyilatkozta Banai Ádám, a jegybank igazgatója hétfőn a Magyar Nemzetnek. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke az InfoRádióban közölte: a saját célra vásárolt lakásoknál továbbra is indokolt lenne az öt százalékos szintű forgalmi adó, így nem zárható ki, hogy a jövőben kétféle áfakulcs legyen érvényben.
2019.02.14. 08:18

25 ezerrel több lakásépítést hozhat a kibővített csok

Több mint 22 százalékkal bővült 2018 egészében az építőipar – közölte a KSH. Az ÉVOSZ elnöke szerint 3300 milliárd forintos termelési értéket produkált az ágazat. A hétvégén bejelentett családvédelmi intézkedések miatt a szervezet vezetője arra számít, hogy az idei évtől jelentősen megugrik a lakásfelújítások száma.
2018.10.24. 11:20

Brutális bővülés után jön a zavar az építőiparban

Továbbra is két számjegyű bővülést mutat az építőipar a KSH adatai szerint. Koji László ÉVOSZ-elnök folyamatos és minden szegmensre kiterjedő termelési növekedést tapasztal, a lakáspiacon azonban némi zavar lesz januártól.
2018.07.12. 06:48

ÉVOSZ: nem drágább a balatoni építkezés, mint a fővárosi

Nem drágább a balatoni építkezés, mint a nagyvárosokban vagy a fővárosban - közölte az ÉVOSZ elnöke. Koji László az InfoRádióban elmondta: a telekárak és az építőanyagok országosan drágultak, ezek áremelő hatása helyszíntől függetlenül érvényesül a kivitelezéskor.
2017.11.20. 05:00

Égető gondok, még több vendégmunkásra lenne szükség

Tovább kellene egyszerűsíteni az Ukrajnából és Szerbiából érkező építőipari vendégmunkások hazai munkavállalását, hogy a enyhítsék - mondta a napi.hu-nak Koji László, az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) elnöke.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018