INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

kis-benedek józsef

2020.06.16. 17:59

Kis-Benedek József: Trump rendelete kísérlet Amerika lecsillapítására

Rendőrségi reformot célzó elnöki rendeletet készít elő Donald Trump. Az amerikai elnök bejelentése szerint a rendelet a szigorúbb szakmai normákra készteti majd a hatóságokat. A tervezett intézkedésről és annak várható hatásairól az InfoRádió Kis-Benedek Józsefet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanárát kérdezte.
2020.05.23. 18:52

Kis-Benedek József: korántsem lefutott ügy Donald Trump döntése

Az amerikai elnök bejelentette, felmondják a Nyitott Égbolt szerződést. Az egyezmény főként az európai országok érdeke, felmondása pedig az Egyesült Államok és Oroszország közti bizalom romlását jelzi - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, hozzátette azonban: a döntés nem végleges.
2020.03.11. 18:33

Menekültválság: meddig marad a patthelyzet?

Nem hozott eredményt Recep Tayyip Erdogan hétfői brüsszeli látogatása – véli Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanára szerint az erősödő menekültválság és a szíriai konfliktus kereteiről mindössze annyit mondtak ki az Európai Unió és a NATO vezetői, valamint a török elnök, hogy meg kell találni a megoldást, de elmozdulás ebbe az irányba nem történt.
2020.03.10. 17:33

Koronavírus – „nem szabad azt gondolni, hogy lassan kezd kifújni”

A görög rendőrség és határőrség tartja a török–görög határt, nem nyitott a menekültek útja Európa felé – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanára a koronavírussal kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, bár az operatív törzs jól kezeli a helyzetet, de a lakosságnak is vannak kötelességei.
2020.02.07. 09:55

Szakértő: nem kérdés, hogy szervezett volt a migránscsoport

A csütörtökön Kelebiához ért, néhány száz fős csoportról Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő, címzetes egyetemi tanár elmondta, nem Szerbiába, de nem is Magyarországra akarnak jönni, ahogy Görögország sem volt nekik megfelelő.
2019.11.08. 18:40

Rossz hír az emberiségnek: kiújult a világ atomháborús fenyegetettsége

A hidegháborút után napjainkban ismét kiújult a világ atomháborús fenyegetettsége – nyilatkozta az InfoRádiónak Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő. A címzetes egyetemi tanár minderről azután beszélt, hogy Irán bejelentette: megkezdte egyik atomlétesítménye centrifugáinak feltöltését urángázzal.
2019.09.14. 11:16

Szakértő: nem lehet védekezni az orosz szuperfegyver ellen

Törökország mellett az amerikaiaknak is felajánlotta új fegyvereit az orosz elnök. Moszkvának fontos, hogy minél több és korszerűbb fegyvert adjon el – mondta az InfoRádiónak Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára
2019.06.21. 19:54

Könnyen lehet, hogy Donald Trump csak fenyegetőzik Irán ügyében

Az utolsó pillanatban fújta le az Irán elleni válaszlépést Donal Trump, miután kiderült: a közel-keleti ország lelőtt egy személyzet nélküli amerikai kémdrónt. A részletekről Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára beszélt az InfoRádióban.
2019.05.22. 08:54

Nagy sebességre kapcsolt az új ukrán elnök, lépett a házelnök is

Az új ukrán elnök aláírta a rendeletet a parlament feloszlatásáról, az előrehozott választásokat július 21-re tűzte ki, a parlament pedig szerdán rendkívüli ülést tart. Volodimir Zelenszkij tűzszünetre törekszik a Donyec-medencében, az InfoRádiónak nyilatkozó nemzetbiztonsági szakértő szerint azonban ehhez idő kell.
2019.04.23. 06:00

Tízezres mobil-határőrsereget állít ki az unió, jogelvonás nélkül

A húsvéti ünnep előtt megszavazta az Európai Parlament az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség megerősítéséről szóló rendelettervet. 2027-ig 10 ezer fősre bővül a Frontex személyi állománya, de a szakértő szerint nem a határőrségek helyett dolgoznak majd, hanem őket kiegészítve.
2018.11.28. 18:57

Szakértők: szinte a nulláról kell kezdeni a magyar hadiipar felépítését

Azokat a területeket kell fejleszteni a magyar védelmi iparon belül, ahol nemzetközi piacokra tehetünk szert – vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára és Tálas Péter, az egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának igazgatója.
2018.11.28. 12:56

Szakértők a kercsi incidensről: eszkalálódhat a helyzet

Az Ukrajnában bevezetett hadiállapot miatt a szomszédos országokban, így Magyarországon is elemzik az eszkaláció lehetőségét - mondta Kis-Benedek József, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára és Tálas Péter, az egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának igazgatója beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
2018.10.19. 16:43

Sok vetülete van az isztambuli gyilkosságnak

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára szerint Szaúd-Arábia, Törökország és az Egyesült Államok érdeke is, hogy megtalálják az október 2-án az isztambuli szaúdi konzulátuson eltűnt ellenzéki újságírót. Kis-Benedek József az InfoRádiónak azt mondta: állításával ellentétben a rijadi vezetésnek tudnia kell, hogy mi történt. Valki László nemzetközi jogász szerint a török jog érvényesül Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán is, ahol vélhetően meggyilkolták Dzsamál Hasogdzsit.
2018.08.22. 11:15

Amerika az űrben harcolna az ellenséges országokkal

Az Amerikai Egyesült Államok politikája egységes stratégiára épül, még ha ez sokszor nem is látszik – jelentette ki Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) címzetes egyetemi tanára szerint a Krim-félsziget elfoglalása után Lengyelország és a Balti-államok számára fenyegetést jelent Oroszország.
2017.09.05. 19:13

Megkérdeztük: lesz-e új migrációs útvonal Magyarország felé?

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint új, Magyarországot is érintő migrációs útvonal alakulhat ki a Fekete-tengeren keresztül, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára szerint azonban erre nincs sok esély. Inkább a Szerbiában ragadt migránsok próbálkozhatnak Románia felől bejutni az unióba.
2017.05.24. 10:50

Kis-Benedek József: Feltűnésmentesen, de intenzíven kell védeni a nagy rendezvényeket

A manchesteri merénylet nem feltétlenül a brit titkosszolgálat kudarca - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára arról is beszélt, a nagyobb magyarországi rendezvények szervezőinek szinte feltűnésmentesen, ám igen intenzíven kell a látogatók nyugalmát biztosítaniuk.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018