INFORÁDIÓ 
2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna

kettős állampolgárság

2020.02.03. 17:36

Több mint háromezer embert fosztottak meg állampolgárságától Szlovákiában

A tíz éve elfogadott, kettős állampolgárságot tiltó törvény életbe lépésétől kezdve eddig 3217 személy veszítette el szlovák állampolgárságát – adta hírül a szlovák belügyminisztérium. A tárca adatai alapján Szlovákia polgárai közül a német állampolgárságuk miatt veszítették el eddig legtöbben a szlovák útlevelüket. A magyar állampolgárságot felvevők a hatodikok a sorban.
2019.11.26. 20:08

Közel ezer ember kérte vissza az állampolgárságát Szlovákiában

Az elmúlt kilenc év alatt mintegy háromezren vesztették el eddig szlovák állampolgárságukat amiatt, mert egy másik ország állampolgárai lettek. 2015. február 1-je óta azonban összesen 964-en igényelték vissza korábban elvesztett szlovák állampolgárságukat, s közülük 859-en vissza is kapták. A fennmaradó kérvényekkel a szlovák belügyminisztérium folyamatosan foglalkozik.
2019.08.09. 09:58

Diákhitel 1: apró betűs részek a határon túliak számára

A magyar állampolgárságú határon túli magyarok fiatalok is igényelhetik a Diákhitel 1-et – hívta fel a figyelmet a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója. A kölcsönt külföldi tanulmányokhoz is igénybe lehet venni.
2018.10.13. 09:03

Pánikhangulat Kárpátalján

Egy szélsőséges szervezet több száz kettős állampolgárságú kárpátaljai magyar tisztviselő és helyi önkormányzati képviselő személyes adatait tette fel a honlapjára.
2017.12.18. 11:20

Nő a feszültség: az osztrákok is elővették az állampolgársági kártyát

Fenntartással fogadta az olasz politika az új bécsi kormány bejelentését, miszerint osztrák állampolgárságban kívánja részesíteni az olaszországi Alto-Adige tartomány német ajkú lakosságát. Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke szintén bírálta a tervet, és egyúttal abbéli reményét fejezte ki, hogy Ausztria nem tart népszavazást az EU-kilépésről.
2017.12.05. 13:19

Egy darabig biztos nem foglalkoztatja a Hidat a kettős állampolgárság ügye

A Bugár Béla vezette Híd a 2020-ig tartó választási ciklusban már nem próbálkozik meg az állampolgársági törvény módosításával. A pártelnök a párt Országos Tanácsának hétvégi ülése után bejelentette, A Híd a Fico- kormány tagjaként azokra a feladatokra összpontosít, amelyek a választási programjából a kormányprogramba kerültek. A kettős állampolgárságról szóló törvény pedig nincs ezek között.
2017.03.07. 17:07

Újra terítéken a kettős állampolgárság ügye

Ismételten megkísérli módosítani az állampolgársági törvényt az szlovák ellenzék. Az ellenzék azt szeretné elérni, hogy újra a 2010-es, a jelenlegi állapotot eredményező módosítás előtti állapot álljon vissza, megakadályozva ezzel, hogy valaki elveszítse szlovák állampolgárságát, ha közben egy másik országét is felveszi. A Híd politikai marketingnek tartja az ellenzéki próbálkozást.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018