INFORÁDIÓ
2021. április 10. szombat
Zsolt

külügyi és külgazdasági intézet

2021.03.04. 19:37

Súlyos kérdésekről szavaz most Kína parlamentje

Csütörtökön kezdődött Pekingben az Országos Népi Gyűlés idei ülésszaka. Salát Gergely, a Külügyi- és Külgazdasági Intézet vezető kutatója szerint a Kína parlamentjének számító testület tanácskozásán új 5 éves tervet és új népességpolitikát is elfogadhatnak.
2021.01.21. 18:06

Szakértő: kérdés, mi lesz javuló magyar-amerikai együttműködések sorsa

Letette hivatali esküjét Joe Biden, az Egyesült Államok 46. elnöke Washingtonban. Beiktatási beszédében hangsúlyozta, hogy minden erejével azon lesz, hogy egyesítse a nemzetet. Ugrósdy Márton, a Külügyi és Külgazdasági Intézet igazgatója az InfoRádiónak arról beszélt, hogy a legnagyobb kihívás az új elnök számára az lesz, hogy miként tudja képviselni az amerikai érdekeket.
2021.01.07. 20:41

Merkelnél egyik CDU-elnökjelölt sem lenne kedvezőbb kancellár számunkra?

Január közepén választ új elnököt a legnagyobb német kormánypárt, a CDU. A tisztújítást a járvány miatt rendhagyó módon digitális szavazással tartják meg. Az elnöki címre három nyugat-német férfi a legesélyesebb. Bárki is lesz a befutó, várhatóan szakít majd a Merkel-féle középutas politikával – mondta az InfoRádiónak Molnár Tamás Levente, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója.
2020.11.19. 13:56

Pászkán Zsolt: akár jó lehetőséget is jelenthet az új román Trianon-ünnepnap

Romániában kihirdették azt a törvényt, amelynek értelmében a trianoni békeszerződés évfordulója, június 4. a jövőben hivatalos ünnepnap lesz az országban. A Külügyi és Külgazdasági Intézet külső munkatársa szerint a barátságtalan lépést a magyar vezetésű önkormányzatok akár a saját hasznukra is fordíthatják.
2020.07.31. 12:05

Szakértő az amerikai erők kivonásról: büntetés, de van mögötte logika

Az Egyesült Államok heteken belül megkezdi a korábban bejelentett csapatcsökkentést Németországban. A Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója szerint a lépés a Németországgal való ellentétet tükrözi, emellett Amerika az oroszhoz hasonló katonai stratégiára is törekszik.
2020.07.24. 17:42

Kínos helyzetbe kerülhet Boris Johnson kormánya

Bár júniusban azt a célt fogalmazták meg a brit és uniós vezetők, hogy júliusban megegyeznek a brexitmegállapodáshoz szükséges alapelvekről, a most záruló tárgyaláson ez mégsem történt meg. A részletekről a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatóját kérdezte az InfoRádió.
2020.05.12. 10:18

Lépéskényszerbe hozta az EU-t Kína és az Egyesült Államok

Jelentős geopolitikai mozgások indultak meg az elmúlt hónapokban a Nyugat-Balkánon az Egyesült Államok, Oroszország és Kína részéről. Ezért is fontosak az Európa Unió elmúlt időszakban megtett lépései a csatlakozási folyamat felgyorsításával – hangzott el egy, a témában tartott konferencián.
2018.07.03. 14:24

Nagy Sándor Gyula: Nagy-Britannia választhat, hogy melyik öklébe harap

A múlt heti uniós csúcson szinte nem is foglalkoztak a költségvetés vagy az orosz szankciók kérdésével, a brexit körül pedig teljes a bizonytalanság. Az is kérdés, hogy lesz-e, aki valóban befogad menekülteket az uniós befogadóállomásokról - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója, Nagy Sándor Gyula.
2018.03.05. 17:32

Ugrósdy Márton: megváltozhat Magyarország megítélése

Európai Uniótól nem várható kemény válasz Donald Trump amerikai elnök védővámokról szóló elképzeléseire. A V4-ek eddigi „bajkeverő” megítélését lassan a nyugat-európai lakosság véleménye változtathatja meg Európában. Többek között ezekről is beszélt az InfoRádióban Ugrósdy Márton, a Külügyi és Külgazdasági Intézet munkatársa.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018