INFORÁDIÓ
2021. május 17. hétfő
Paszkál

középiskolai felvételi

2021.02.18. 18:56

Pénteken fontos felvételi határidő jár le

Péntekig adhatják be a középfokú oktatási intézményekbe a jelentkezéseket a diákok – hívta fel a figyelmet Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára közleményében.
2021.01.22. 18:18

Maruzsa Zoltán: a felvételin a szülők nem léphetnek az iskolákba – exkluzív interjú

A tavaszi és az őszi érettséginél kipróbált és bevált járványügyi szabályok betartása mellett tartják meg a hét végén a középiskolai felvételi vizsgákat – mondta az InfoRádiónak adott exkluzív interjúban Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár. Szombaton csaknem 70 ezer négy-, hat- és nyolcosztályos gimnáziumba jelentkező diák írja meg a központi felvételit.
2020.11.16. 18:03

Nyakunkon a középiskolai felvételire jelentkezés határideje

Az idén 535 középiskola, az intézmények 48 százaléka jelezte igényét, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt központi írásbeli vizsgákon – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A vizsgákra december 4-ig kell jelentkezni.
2020.01.16. 16:27

Szombaton izgulhatnak a felvételizők

A hétvége több tízezer családban telik majd izgalomban. Idén a középiskolák kétharmada kötötte írásbeli vizsgához a beiskolázást.
2019.03.18. 16:42

Fontos napok jönnek a középiskolai felvételizőknek

Csütörtökön és pénteken van lehetőségük a középfokú felvételi eljárásban a tanulóknak eredeti továbbtanulási terveik módosítására, amit a szabályok alapján egy alkalommal tehetnek meg - közölte az Oktatási Hivatal.
2019.02.15. 07:56

Rengeteg a mítosz a középiskolai felvételi körül - íme a tudnivalók

Fontos az iskolaválasztás, kerülni kell a protestdöntéseket, a jelentkezési sorrend még módosítható - az Oktatási Hivatal főosztályvezetője és a Milestone Intézet munkatársa beszélt az InfoRádiónak a középiskolai felvételik április 30-ig tartó folyamatáról.
2019.01.21. 20:32

Egy hétig lehet megnézni a kijavított középiskolai felvételiket

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta a középiskolai központi írásbeli felvételi feladatsorait, valamint az azokhoz tartozó javítási útmutatót. A kijavított vizsgákat a diákok ezen a héten tekinthetik meg abban az intézményben, ahol a felvételit írták.
2017.01.25. 15:10

A felvételin azt méri az iskola, hogy mit nem tud a gyerek

A középiskolai írásbeli felvételi nemcsak a stressz miatt nehéz a gyerekeknek, hanem mert elhitetik velük, hogy ennek sikerességén múlik az életük - mondta Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakértő. A szakember szerint a mai rendszer azt méri, mit nem tudnak a diákok, ami legfeljebb az iskoláknak jó, hogy könnyebben válogassanak.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018