INFORÁDIÓ 
2020. április 9. csütörtök
Erhard

káel csaba

2020.04.02. 12:57

Segélyalapot hoznak létre a filmesek

A Nemzeti Filmintézet a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került szabadúszó filmesek azonnali megsegítésére Filmipari Segélyalapot kezdeményez, amelyre 50 millió forintot különített el.
2020.03.25. 21:10

A nemzetközi tévéakadémia tagjává választották Káel Csabát

A Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémia (The International Academy of Television Arts & Sciences) tagjává választotta Káel Csabát, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost - közölte a Nemzeti Filmintézet.
2020.03.21. 20:24

Koronavírus – a Filmintézet keményen dolgozik a veszteségek mérséklésén

Leállt a mintegy 20 ezer magyar szakembert foglalkoztató hazai filmgyártás is a koronavírus jelentette veszélyhelyzet miatt. A Nemzeti Filmintézet most a rendkívüli jogrend feloldása utáni időkre készül, hogy minél hamarabb, minél több hazai produkció startolni tudjon, munkát adva mihamarább az ágazat szereplőinek.
2020.02.13. 19:15

Káel Csaba: jön a „magyar Netflix”

A filmügyi biztos az InfoRádió Aréna című műsorában az év második felére tette ezt. Káel Csaba szerint az online csatorna kínálatának alapját a Nemzeti Filmintézet archívuma adja majd, ami folyamatosan bővülhet az új alkotásokkal. Elhangzott az is: a külföldi filmes bérmunkák amellett, hogy jelentős bevételt jelentenek a gazdaságnak, az ország és a főváros hírnevét is öregbítik.
2020.01.13. 16:40

Káel Csaba: büszkék vagyunk

Büszkék vagyunk arra, hogy az Akik maradtak című film eljutott az Oscar-díj előszobájáig, figyelemre méltó elismerés, hogy az alkotást az amerikai filmakadémia 93 filmből választotta be a szűkített listán szereplő, legjobbaknak vélt 10 mű közé - hangsúlyozta Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.
2019.12.29. 21:00

Káel Csaba: mi a közép-európai térségben vagyunk piacképesek

Tovább gyarapodhatnak a MüPa lehetőségei, ha létrejön mellette egy új élményközpont - fogalmazott az InfoRádió Aréna című műsorában Káel Csaba, aki filmügyi kormánybiztosként Andy Vajna "ívén" igyekszik dolgozni, figyelembe véve azt, hogy nem a tengerentúllal kell versenyezni, hanem egy 150 milliós piacon.
2019.12.17. 16:42

Új csatornát kapnak a magyar filmek

Pozitív várakozásokkal tekint a szakma a magyar filmet érintő jogszabályi változásokra és a Magyar Filmintézet január 1-jei létrejöttére - mondta a Magyar Filmakadémia Egyesület elnöke.
2019.11.26. 15:16

Káel Csaba: fantasztikus siker az Emmy, és az elképzeléseinket is alátámasztja

Magyar győzelem is született a Nemzetközi Emmy-díj gálán hétfőn este: Gera Marinának, az Örök tél című tévéfilmben nyújtott alakításáért ítélték a legjobb színésznő kategóriában a díjat. Első alkalommal fordult elő, hogy Magyarországról egyáltalán jelöltek alkotást e rangos nemzetközi televíziós versenyben, amelyen az Egyesült Államokon kívül készült legjobb televíziós produkciókat ismerik el. Németh Zoltán kérdezte a helyszínen tartozkodó Káel Csaba filmügyi kormánybiztost
2019.11.13. 18:16

Januártól létrejön a Nemzeti Filmintézet

A teljes mozgóképszakmáért felel majd a Nemzeti Filmintézet, amely Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos kezdeményezésére jöhet létre január 1-től. Az erről szóló törvényjavaslatot már benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek.
2019.10.14. 16:58

Változások a filmalapnál, feláll az új döntőbizottság

Megújul a Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága: a testületet hétfőtől Káel Csaba rendező, filmügyi kormánybiztos; Kálmán András, a filmalap vezérigazgató-helyettese, filmforgalmazási szakember; Pesti Ákos producer, gyártásvezető; Fonyódi Tibor író, forgatókönyvíró; valamint Pál Ákos, a filmalap vezérigazgatója alkotja - közölte a filmalap.
2019.10.04. 18:31

Hétvégi műsorok az InfoRádióban - Arénák

Hétvégén az InfoRádióban hallható lesz mások mellett Laposa Bence borász, a Balatoni Kör elnöke, Salát Gergely Kína-szakértő, Nényei Pál író, irodalomtanár, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos, valamint Homolya Róbert, a MÁV elnöke.
2019.09.24. 16:37

Káel Csaba: nem filmben, hanem mozgóképben kell gondolkodni

A tévéfilmek és sorozatok is fontosabb szerepet kaphatnak a jövőben a magyar filmgyártásban – ismertette az InfoRádió Aréna című műsorában az új filmügyi kormánybiztos. Káel Csaba szerint Közép-Európa felé kell fókuszálni a magyar filmgyártást és -forgalmazást.
2019.09.22. 07:33

Háborús dráma nyert a CineFesten

Alejandro Landes brazil rendező Monos című háborús drámája kapta a legjobb filmnek járó Pressburger Imre-díjat a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál díjkiosztó gáláján.
2019.04.03. 10:02

Káel Csaba: az ember elolvad, olyan szépeket írnak rólunk

Prémiumfesztivállá vált mostanra a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Müpa pedig immár nemcsak a magyar, hanem az európai kultúra egyik fellegvára is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a fesztivált szervező operatív testület elnöke és a Müpa vezérigazgatója, Káel Csaba.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018