INFORÁDIÓ 
2020. július 4. szombat
Ulrik

irodalmi nobel-díj

2019.03.05. 18:22

Új fejlemények a Nobel-díj ügyében

Megerősítette a Nobel Alapítvány, hogy idén nem marad el az irodalmi Nobel-díj odaítélése, az ideivel egy időben ősszel megnevezik a múlt évi díjazottat is, és a zsűri feladatát továbbra is a Svéd Akadémia látja el.
2018.10.15. 20:55

Újabb hullámot vetett a botrány a Svéd Akadémián

A Svéd Akadémia lemondásra szólította fel az összeférhetetlenségi és szexuális zaklatási botrányban érintett tagját. Az elmúlt hónapok egyre kínosabb ügyei jócskán megtépázták a svéd akadémia hírnevét, ezért idén nem is adják ki az irodalmi Nobel-díjat.
2018.10.01. 13:13

Nobel-díj - Két év börtönt kapott a Svéd Akadémia botrányhőse

Kétrendbeli nemi erőszakért ítélték el a 72 éves férfit, akinek a felesége az irodalmi Nobel-díjat odaítélő testület tagja. A férfi többször szivárogtatta ki a hivatalos bejelentés előtt a díjazottak nevét. A botrány miatt idén nem adják át az irodalmi Nobel-díjat.
2018.05.04. 09:23

Nem ítélik oda az irodalmi Nobel-díjat idén

A közelmúlt botrányai nyomán hitelességét vesztő és szinte működésképtelenné vált Svéd Akadémia pénteken bejelentette, hogy idén nem osztja ki az irodalmi Nobel-díjat, annak odaítélését 2019-re halasztják, amikor egyidejűleg két díjat adnak át.
2017.10.05. 18:14

Milyen a friss Nobel-díjas világa?

Kazuo Ishiguro japán származású brit író kapta az Irodalmi Nobel-díjat. Vihar Judit, az ELTE Japán Tanszékének oktatója szerint írásai jellegzetesen nyugatiak, de a lelektani irodalmi munkássága bizonyítja a japán kötődést. Legutóbbi regényének fordítója, Falcsik Mari azt mondta, a lírai bestseller irodalmat képviseli.
2016.11.18. 22:25

Tavasszal talán megtartja beszédét Bob Dylan

Bob Dylan talán egy tavaszi stockholmi koncertje alkalmával tartja meg a Nobel-díj egyetlen feltételeként tőle elvárt előadást - közölte pénteken a díjat odaítélő Svéd Akadémia vezetője.
2016.10.29. 12:21

Végre megszólalt Bob Dylan

Bob Dylan amerikai dalszerző, énekes elfogadja az irodalmi Nobel-díjat - közölte a díjat odaítélő Svéd Akadémia, amely szerint a zenész "nem tudott szóhoz jutni", amikor megkapta a hírt, hogy idén ő kapja a rangos elismerést.
2016.10.15. 09:05

Már aligha talál Bob Dylan könyveket

Bob Dylan két könyve lett a két leggyorsabban fogyó kötet az Amazon.com internetes áruházban azután, hogy a Svéd Akadémia bejelentette, idén az amerikai költőnek, dalszerzőnek, énekesnek ítélte oda az irodalmi Nobel-díjat.
2016.10.13. 14:28

Ezért kapott Bob Dylan irodalmi Nobel-díjat

Bob Dylan amerikai költőnek, dalszerzőnek, énekesnek, a rocktörténelem egyik legnagyobb hatású egyéniségének ítélte az irodalmi Nobel-díjat a Svéd Akadémia. A testület indoklása szerint a világhírű zenész új költői kifejezésekkel gazdagította az amerikai dalkincset. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának portréja:
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018