INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

iparűzési adó

2020.03.14. 08:36

Koronavírus – részletfizetést és halasztást is kérhetnek a cégek

Adófizetési kedvezményt vagy részletfizetést kérhetnek azok a cégek, amelyek a koronavírus-járvány hatása miatt bevétel kiesést könyvelnek el - mondta az InfoRádiónak az RSM adóüzletág-vezetője. Fajcsák Gábor kiemelte, hogy a magyar adótörvények lehetőséget adnak erre. Március 16-a az iparűzési adóelőleg befizetésének határideje, május pedig a társasági adó bevallás időszaka.
2020.03.09. 18:01

Oszkó Péter: súlyosan torzítja a gazdaságot az iparűzési adó

Érdemes megfontolni a helyi iparűzési adó átalakítását, mert ez az adónem éppen azokat a cégeket nem segíti, amelyek fejlesztenek - mondta az InfoRádiónak Oszkó Péter, a Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere, az OXO Technologies Holding alapító-tulajdonosa.
2020.03.04. 18:02

MGYOSZ: ipa helyett szochót csökkentsen a kormány

Míg a legtöbb vállalkozói, munkaadói érdekképviselet támogatta az iparűzési adó csökkentésével kapcsolatos februári elképzeléseket, addig a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szerint inkább a foglalkoztatást terhelő szociális hozzájárulási adó csökkentését kellene folytatni.
2020.03.03. 08:10

Mindenkit meghallgatnak az iparűzési adóval kapcsolatban

Folytatódnak az egyeztetések a helyi iparűzési adó tervezett átalakításáról, döntés azonban még nincs - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az InfoRádiónak. A Belügyminisztériumban a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülésén felvetett javaslatok megvitatására egy külön önkormányzati fórumot hoztak létre.
2020.02.26. 10:35

Nagy a bizonytalanság az iparűzési adó csökkentési tervek körül

Az országosan évi mintegy 800 milliárd forintnyi települési bevételt jelentő iparűzési adó esetleges csökkentésével kapcsolatos terveket elképzelhető, hogy mégsem vezeti be a kormány. Lapértesülés szerint elsöpörheti a települések tiltakozása.
2020.02.17. 15:15

Varga Mihály: még vizsgáljuk az iparűzési adó átalakításának hatásait

A kormány egyelőre vizsgálja a helyi iparűzési adó átalakításáról szóló javaslatokat, amelyeket a Nemzeti Versenyképességi Tanács javasolt - mondta az InfoRádió kérdésére Varga Mihály pénzügyminiszter. A tárcavezető kifejtette, hogy a településekkel is egyeztetnek a témában.
2020.02.12. 06:00

Az iparkamara elnöke nem köntörfalaz: ideje újragondolni a rendszert

Igazságtalannak tartja az iparűzési adó jelenlegi rendszerét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Parragh László szerint versenyképesebbé kell tenni a magyar adórendszert. Az MKIK elnöke mindezt arra reagálva mondta, hogy a Nemzeti Versenyképességi Tanács azt javasolta, szűnjön meg az iparűzési adó feltöltési kötelezettsége, emellett a cégek két más módszerrel is csökkenthetnék iparűzési adó alapjukat. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége is üdvözli a módosítás tervezetét.
2019.11.14. 18:28

Iparűzési adó: jogi körbebástyázást lát Karácsony Gergely

Komoly változást nem hozna az a törvénytervezet, ami szerint az önkormányzatoknak az iparűzési adót elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kell fordítaniuk - mondta a főpolgármester és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke az InfoRádiónak.
2017.04.06. 18:12

Százmilliárdokkal gazdagodott Budapest

A fővárosnak 122 milliárd, a 23 kerületnek pedig összesen 110 milliárd forint bevétele volt az iparűzési adóból 2016-ban - közölte az InfoRádió megkeresésére a Városháza.
2017.01.29. 20:40

Hiába csökkent a társasági adó, az "alattomos" iparűzési miatt még mindig sok a teher

Hiába a társaságiadó-csökkentés, az iparűzési adó miatt az összes adóterhelés még mindig magas - véli a WTS Klient partnere, nemzetközi adótanácsadó. Lambert Zoltán az InfoRádióban azt mondta: az iparűzési adó egy átlagos társaságnál legalább háromszorosa a társasági adónak, de olyan is van, amelyiknél a tízszerese.
2016.12.07. 06:52

Elfogadhatják a háziorvosok adómentességét

Helyi iparűzési adó alóli mentességet kaphatnak a háziorvos és védőnő vállalkozók Budapesten, ha az erről szóló előterjesztést elfogadja mai ülésén a Fővárosi Közgyűlés, amely a nap folyamán több mint hetven javaslatot tárgyalhat meg.
2016.12.01. 20:17

Jó hírt kapnak a háziorvosok és védőnők

Iparűzési adó alóli mentességet kaphatnak a háziorvos és védőnő vállalkozók Budapesten, ha az erről szóló előterjesztést elfogadja a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018