INFORÁDIÓ
2021. június 22. kedd
Paulina

helyreállítási alap

2021.06.16. 13:58

Pénzosztó körútra indul ma a bizottság elnöke

Ursula von der Leyen ma háromnapos körútra indul, felkeresve minden olyan EU-tagállamot, amelynek nemzeti programját bizottsági részről már jóváhagyták, és közelebb kerültek az uniós helyreállítási alap rájuk első részének a lehívására. EP-részről viszont vannak még fenntartások is.
2021.06.08. 16:20

Jövő héten indul a tagállami helyreállítási tervek jóváhagyása

Az Európai Bizottság és a Tanács a jövő héten megkezdi a koronavírus-járvány okozta válság utáni helyreállítást célzó uniós tagállami tervek jóváhagyását – jelentette be Ursula Von der Leyen, a brüsszeli testület elnöke az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésének vitáján.
2021.05.29. 10:30

Júliusban indulhat a nagy uniós pénzosztás, de lehetnek még buktatók

Az EU-tagok közül utolsóként Lengyelország és Ausztria parlamentje is befejezte a 750 milliárd eurós helyreállítási alap elindításához szükséges ratifikációt. Mostantól a nemzeti programok elfogadásától függ, hogy az Európai Bizottság megkezdje a pénzpiacon a felvételhez szükséges kötvénykibocsátást és az előlegek folyósítását.
2021.05.26. 22:18

Változtatott a 2021-es költségvetésen is az Országgyűlés

A kormánypárti többség által elfogadott indítványban a kabinet a járvány elleni védekezéshez és a gazdaság újraindításához kért pluszforrásokat. Emellett digitalizálták az ingatlannyilvántartást és új elektronikus hitelesítést vezettek be a kormányhivatalokban.
2021.05.12. 19:41

Üzent Ursula von der Leyen a helyreállítási alapra vonatkozó magyar tervről

Az Európai Bizottság megkapta a helyreállítási alap igénybevételére vonatkozó hivatalos magyar tervet, Magyarország 7,2 milliárd euró (mintegy 2500 milliárd forint) összegű vissza nem térítendő támogatást igényel stratégiai fejlesztési projektekre az uniós eszközből a következő hat évre - közölte az uniós bizottság szerdán.
2021.05.12. 17:30

Akár a leendő EU-alap léte is veszélybe kerülhet

A finnországi ratifikáció múlthat azon, hogy bizottsági és tagállami politikusok azt megelőzően kezdtek arról beszélni, hogy a nyártól ígért 750 milliárd eurós rendkívüli alap precedensként szolgálhat jövőbeli finanszírozási megoldásokhoz, hogy a szükséges tagállami jóváhagyás lezárult volna.
2021.05.12. 16:20

Két hónap múlva dőlhet el, megállja-e a helyét a magyar helyreállítási terv

Magyarország összesen 7,2 milliárd euró összegű vissza nem térítendő támogatást igényelt a helyreállítási eszközből. A magyar terv a legfontosabb szakpolitikai területek: a zöld átállás, az egészségügy, a kutatás, a digitális gazdaság, a kohézió és a közigazgatás köré szerveződik. A részletekről Gyévai Zoltánt, az EU-Monitor főszerkesztőjét kérdezte az InfoRádió.
2021.05.05. 16:15

Szakértő: összejöhet a magyar kormány legfőbb célkitűzése

Az EU-Monitor főszerkesztője szerint az Európai Bizottság várhatóan jóváhagyja, hogy a helyreállítási csomag vissza nem térítendő részéből állja a magyar kormány az egészségügyi dolgozók béremelését. Gyévai Zoltán az InfoRádió az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: a kvázi ingyen pénznek is ára lesz, ugyanis ezt plusz adókból fedezik.
2021.04.23. 15:16

Portugália elsőként beadta, a magyar kormányfő ma egyeztet róla Brüsszelben

A leendő EU helyreállítási alaphoz történő hozzájutás előfeltételének számító magyar nemzeti reformtervről egyeztet pénteken Orbán Viktor Brüsszelben. Az előkészületek EU-szerte felgyorsultak: Portugália csütörtökön beadta a végleges tervét, az olasz kormány mai ülésén fogadja el a sajátját, a spanyol kormány pedig nemzeti büdzséből már előleget is folyósít.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018