INFORÁDIÓ 
2019. december 8. vasárnap
Mária

handó tünde

2019.11.04. 07:44

Új alkotmánybíróról és a legfőbb ügyészről szavaznak a Parlamentben

Az Országgyűlés hétfőn kezdi következő kéthetes ülését. A képviselők az első ülésnapon újabb kilenc évvel meghosszabbíthatják a jelenlegi legfőbb ügyész, Polt Péter megbízatását, valamint alkotmánybíróvá választhatják Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét.
2019.10.28. 22:09

Alkotmánybírónak jelölik Handó Tündét - a nap hírei

Csütörtökön biztosan nem lép ki az unióból az Egyesült Királyság, az alsóház nemet mondott az előrehozott választásra. Alkotmánybírónak jelöli Handó Tündét a Fidesz és a KDNP. Budapesten időszakos forgalomkorlátozások lesznek az orosz elnök látogatása miatt kedden és szerdán. A nap legfontosabb hírei október 28-án.
2019.10.28. 14:28

Alkotmánybíró lehet Handó Tünde

A Fidesz és a KDNP Stumpf István korábbi alkotmánybírósági tag megürülő helyére jelöli az Országos Bírósági Hivatal elnökét.
2019.09.14. 10:04

Különleges programot indít a Handó Tünde vezette bírósági hivatal

Fenntartható értékeink címmel indít értékmegőrző programot az Országos Bírósági Hivatal – jelentette be a szervezet elnöke. Handó Tünde az InfoRádiónak elmondta, az egyéves programnak három pillére lesz: a "jó bíró", a "zöld bíróság" és a "családok a fókuszban". A cél, hogy a bírói közösség és az ügyfelek is megismerjék a jó gyakorlatokat.
2018.11.16. 16:46

Handó: a bíróságok az ügyfelekért vannak

A bíróságok nem önmagukért, hanem az ügyfelekért vannak - jelentette ki Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság új épületének átadási ünnepségén.
2018.07.10. 15:44

Handó Tünde: folyamatosan csökken a bíróságok ügyhátraléka

Folyamatosan csökken a bíróságok ügyhátraléka, az eredmények nemzetközi összehasonlításban is jelentősek - mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a parlament igazságügyi bizottságában, ahol 2017 első fél évéről szóló beszámolóját vitatták meg.
2018.06.07. 18:09

Handó Tünde az Alkotmánybírósághoz fordulna – hetilapszemle

A Heti Válaszban interjút olvashatnak Szentmártoni Jánossal, a Magyar Írószövetség elnökével, aki szerint évek óta kevés pénz jut a magyar irodalom fordítására. A Figyelőnek Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal elnöke beszélt arról, hogy szerinte az Alkotmánybíróság mondhatna véleményt az Országos Bírói Tanács működése miatt kirobbant vitáról. A HVG összeállítást közöl Rainer M. János történész ludovikás tisztekről szóló kötetéről.
2018.04.05. 13:51

Handó: zökkenőmentes az ügyfelek kiszolgálása

Viszonylag zökkenőmentes az ügyfelek fogadása és kiszolgálása a bíróságokon az elektronikus kapcsolattartás, az új polgári eljárásjogi törvény hatálybalépése és az új büntető eljárásjogi kódex bevezetésére való felkészülés ellenére, ami óriási teljesítmény - mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke Kaposváron.
2018.01.05. 06:03

Handó Tünde: távozik Fazekas Sándor

Nem folytatja munkáját a Fővárosi Törvényszék elnöke - közölte az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Handó Tünde az Inforádió Aréna című műsorában.
2018.01.04. 22:16

Az EB dönt a menekültkvótákról - a nap hírei

Hivatalosan is az Európai Bíróság elé került a kvótaügyben Lengyelország, Csehország és Magyarország ellen indult jogsértési eljárás. A magyar kormány támogatja a speciális ír szempontok megvalósulását a Brexit tárgyalásokon. Az Egyesült Államok jelentős részén rendkívüli állapotot hirdettek ki a hatóságok a továbbra sem szűnő havazás miatt.
2017.11.30. 10:50

Az Ab megsemmisítette Handó Tünde több utasítását

Az Alkotmánybíróság (Ab) részben megsemmisítette az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének integritási utasítását, mert az több ponton is alkotmányellenes - olvasható az Ab honlapján.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018