INFORÁDIÓ 
2020. április 10. péntek
Zsolt

házi gyermekorvosok egyesülete

2020.02.13. 17:41

Megint nem kapni a babák számára létfontosságú vitamint

Megint K-vitamin-hiány van az országban. Két év alatt harmadjára fogyott el a patikákból a szájon át adható Konakion-injekció, amit minden anyatejjel táplált újszülöttnek be kell adni, különben a baba a legrosszabb esetben meg is halhat. A szülők, a védőnők és az orvosok most egymástól szedik össze a fel nem használt ampullákat – mondta az InfoRádiónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. Az OGYÉI szerint hamarosan újra kapható lesz a szer.
2019.09.21. 20:22

Szülők vadásszák az országban az egyik fontos védőoltást

Hiány van az egyik bárányhimlő elleni oltóanyagból – közölte a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke. A kormány idén jelentette be, hogy szeptembertől a bárányhimlő elleni oltás kötelező lesz a 2018. július 31. után születetteknek.
2019.09.05. 18:04

Fontos döntés előtt a szülők, egy hét maradt

Még egy hetük van a szülőknek arra, hogy eldöntsék, kérik-e az ingyenes HPV elleni védőoltást iskolás lányuknak. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a vírus több megbetegedést és rákot is okozhat, amelyek ellen az oltás hatásos, és a vakcina nem tartalmaz vírust.
2019.05.14. 07:59

Budapestre is begyűrűzött a gyerekorvoskrízis

Már Budapesten is egyre kevesebb házi gyermekorvos praktizál - mondta az InfoRádiónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. A szervezet a hétvégén tartotta szakmai konferenciáját Siófokon.
2019.03.25. 06:03

Póta György: megalázó és korrupt az iskolai igazolások rendszere

A szülők által igazolható hiányzások számának növelésére kéri az iskolákat a Házi Gyermekorvosok Egyesülete, mert a jelenlegi rendszerben olyan gyerekeket is hozzájuk visznek el a szülők igazolásért, akik teljesen egészségesek, vagy a tüneteik nem követelik meg a vizsgálatot.
2017.11.06. 18:57

Gondok vannak az új egészségügyi rendszerben

Egyelőre csak fennakadásokkal működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, mert a háziorvosok és a patikák egy része nem tud csatlakozni a hálózathoz.
2016.11.03. 12:12

Póta: Nyílt titok, hogy egyes gyermekorvosok néha partnerek a csalásban

Nyílt titok, hogy vannak olyan házi gyermekorvosok, akik pénzért cserébe nem adják be a kötelező oltást a gyermeknek, de kiállítják az erről szóló hivatalos dokumentumot, vagyis az oltási könyvet - mondta az InfoRádiónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.
2016.05.23. 09:25

A legkisebbekre a legveszélyesebb a rotavírus

Több mint kétezer kisgyermeket kezeltek kórházban rotavírus miatt az idei év első négy hónapjában. Az elsősorban kiszáradással járó fertőzés a legkisebbekre veszélyes, a vírus gyorsan terjed és emberi kézen is órákig életképes - mondta az InfoRádióban a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018