INFORÁDIÓ
2021. április 21. szerda
Konrád

gyévai zoltán

2021.04.01. 20:35

A magyar vakcinaigazolványt is leválthatja az uniós

Az EU-Monitor főszerkesztője szerint lesz közös európai vakcinaútlevél. Gyévai Zoltán az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: első körben egészségügyi célokat szolgál majd, később lehet majd utazásnál is igénybe venni. Utóbbi esetében pedig a jelenlegi tervek alapján a tagállamokra bízzák, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott vakcinákon kívül milyen oltást fogadnak el.
2021.03.24. 18:32

Két újabb nyugati vakcina kaphat zöld utat a közeljövőben

Nyár elején újabb koronavírus elleni oltóanyagokat engedélyezhet az Európai Gyógyszerügynökség – mondta az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának az EU Monitor főszerkesztője. Gyévai Zoltán hozzátette, az EMA jelenleg is vizsgálja a Szputnyik vakcinát, illetve az oroszok gyártókapacitásait.
2021.03.04. 06:00

Nem olyan biztos, hogy elfogadják a magyar vakcinaigazolványt külföldön

Várhatóan csak nyár előtt lesz uniós álláspont és döntés arról, hogy a koronavírus ellen beoltottak miként mozoghatnak az EU-n belül. A legutóbbi magyar vakcinaútlevél-lépés ugyanakkor komoly kérdésekhez vezetett, és felvetette a tesztelés és a karantén megmaradásának lehetőségét is - vélekedett az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában az EU-Monitor főszerkesztője, Gyévai Zoltán.
2021.02.24. 18:50

Brüsszeli szakértő az orosz szankciókról: Janus-arcú az unió

Az EU Monitor főszerkesztője szerint Brüsszel leginkább magatartásváltozást akar elérni az Oroszországgal szemben hozott legújabb szankciókkal. Az uniós külügyminiszterek hétfői tanácskozásukon megállapodásra jutottak arról, hogy szankciókat vezetnek be mindazokkal szemben, akik felelősek Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus elítéléséért és bebörtönzéséért.
2021.01.14. 16:43

Megoldottnak látja Brüsszel a vakcina "szöveges matekfeladatát"

Az Európai Bizottság számításai alapján nyár közepéig minden uniós polgárt be lehet oltani a koronavírus elleni vakcinával. Az EU Monitor főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: Brüsszel eddig hat céggel kötött megállapodást több mint 2 milliárd dózisra.
2020.10.28. 14:55

Az Európai Tanács elnöke gatyába rázná a kaotikus karanténszabályokat

Miközben Belgiumban éjszaka már kijárási tilalmat léptettek életbe, és a nagyszámú esetek miatt már a tesztelések is lassabban mennek, az uniós döntéshozók ezen a héten is újabb ajánlásokkal állnak elő. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában azt mondta: ezúttal a karanténszabályok kerülhetnek napirendre.
2020.09.30. 18:08

Gyévai Zoltán: több trend is megfigyelhető az uniós jogállamisági jelentésben

A koronavírus-járvány miatt több uniós országban sérültek jogok - állapította meg az Európai Bizottság, amely először adott ki jogállamisági jelentéseket mind a 27 tagállamra vonatkozóan. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában ismertette és értékelte a dokumentumokat.
2020.09.17. 11:12

Gyévai Zoltán: Ursula von der Leyen konkrét terveket vázolt fel

Az InfoRádiónak nyilatkozó szakértő szerint az Európai Bizottság elnöke a koronavírus-járvánnyal, a minimálbérrel, a klímavédelemmel és az Unió külpolitikájával összefüggésben is minden korábbinál konkrétabb terveket és határozottabb véleményeket fogalmazott meg évértékelő beszédében.
2020.09.13. 11:39

Lettország lett a nyertese, hogy „banánhéjra lépett” a ravasz ír

Lettország lett a nyertese az ír biztos felelőtlenségének. Ugyanis, miután Phil Hogan lemondott európai bizottsági posztjáról amiatt, mert nem tartotta be hazája járványügyi szabályait, az általa vitt kereskedelmi portfóliót a balti állam biztosa veszi át. Dublin ezentúl a pénzügyi területet viszi az Európai Bizottságban.
2020.09.11. 18:57

A piros és szürke országok polgárainál lennének utazási tiltások – íme az EB javaslata

Az Európai Bizottság közös kritériumok alapján állapítaná meg a színkódokat, és sorolná be a tényleges fertőzési mutatók szerint a különböző kategóriákba a tagállamokat. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: az államok csak a piros és a szürke zónába tartozó tagok polgárainak beutazását korlátozhatnák, minden esetben diszkriminációmentesen.
2020.09.02. 19:16

Brüsszel egységes szabályozást készít a koronavírus miatti intézkedésekre

Nem lesz kötelezettségszegési eljárás, de azonnali egyeztetések kezdődnek Brüsszel és Budapest között a magyar kormány által bevezetett határzár miatt. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában azt mondta: az Európai Bizottság szerint a magyar kormány nem adott előzetes tájékoztatást erről a lépéséről az illetékes fórumon. Az uniós döntéshozók egységes szabályozást szeretnének a közösségen belül.
2020.08.24. 19:06

Gyévai Zoltán: a magyar elképzeléshez közelíthet az EU új migrációs stratégiája

A zöld megállapodás érvényesítése, a digitalizáció és a geopolitikai mozgástér bővítése lesz az Európai Unió legfontosabb célja a következő években – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Bruxinfo főszerkesztője. A beszélgetés során szó esett – egyebek mellett – a társulás leendő, új migrációs stratégiájáról is, amely inkább a magyar elképzelésekhez igazodhat.
2020.07.27. 10:18

Szakértő: van még mozgástere az elégedetlenkedő parlamentnek

Csak politikai nyilatkozat az állam- és kormányfők által elfogadott hosszú távú költségvetési tervezetet elutasító európai parlamenti állásfoglalás. Erről év végéig jogi megállapodást kell alkotnia a testületnek – mondta az InfoRádiónak a Bruxinfo főszerkesztője.
2020.05.07. 13:43

Hatalmas lavinát indíthat az uniós bíróság döntését megkérdőjelező német ítélet

A héten a német alkotmánybíróság pontot tett egy öt éve húzódó per végére. Az ítélet konkrét része komolyan érinti az Európai Uniót, hiszen veszélybe sodort egy óriási uniós mentőcsomagot. A BruxInfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában azt mondta: ez akár az eurózóna összeomlását is hozhatja.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018