INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

gyévai zoltán

2020.05.07. 13:43

Hatalmas lavinát indíthat az uniós bíróság döntését megkérdőjelező német ítélet

A héten a német alkotmánybíróság pontot tett egy öt éve húzódó per végére. Az ítélet konkrét része komolyan érinti az Európai Uniót, hiszen veszélybe sodort egy óriási uniós mentőcsomagot. A BruxInfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában azt mondta: ez akár az eurózóna összeomlását is hozhatja.
2020.04.04. 08:56

Emberéletekben mérhető az uniós járványügyi hatóság késlekedése

A Bruxinfo főszerkesztője szerint a mostani járvány után felül kell vizsgálni egyes uniós intézmények szerepét is. Gyévai Zoltán az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: az elmúlt 10 év harcai felőrölték a tagállamok közötti szolidaritást.
2020.03.11. 06:50

Az EP háza táján is megtalálták az első koronavírusos megbetegedést

Miközben az Európai Parlament olasz nemzetiségű elnöke két hétre önkéntes karanténba vonult brüsszeli otthonába, az EP-ben is megjelent az első koronavírus fertőzött. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: egy külsős szakértőről van szó.
2020.02.13. 08:37

Uniós költségvetés: erős szövetségesek Magyarország mögött

A britek kilépésével várhatóan minden bennmaradó tagállamnak többet kell befizetnie az uniós büdzsébe, de Magyarország még így is nettó kedvezményezettje lesz a 2021-től hatályos keretköltségvetésnek – mondta az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában a Bruxinfo főszerkesztője. Gyévai Zoltán szerint egyes területeken Budapestnek több szövetségese is van.
2020.02.03. 06:00

Gyévai Zoltán: fontos döntés előtt áll Orbán Viktor

Elképzelhető, hogy a február 20-án kezdődő és szükség esetén több napig tartó rendkívüli EU-csúcson létrejön az egyhangú megállapodás az unió következő, 2021 és 2027 közötti keretköltségvetéséről. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában azt mondta: lesz jogállamisági kitétel, amit – ha minden igaz – már csak Budapest tart aggályosnak. Vétó esetén azonban még keményebb intézkedéseket helyezett kilátásba Brüsszel.
2019.12.05. 12:58

Súlyos érvágás Közép- és Kelet-Európának, von der Leyen is bosszús

Már az Európai Bizottság új elnöke is bírálja a finn elnökség 2021 és 2028 közötti időszakra vonatkozó költségvetési tervezetét, amely drasztikus kiadáscsökkentéseket tartalmaz. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: az eddig a közép-kelet-európai országoknak fizetett fejlesztési források a déli államokhoz kerülnének.
2019.11.27. 17:15

Von der Leyen név szerint is említette Várhelyi Olivért, nem is akárhogy

A klímaváltozás, a gazdaság megerősítése és a védelempolitika is hangsúlyosan szerepel az új Európai Bizottság programjában – mondta az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának a Bruxinfo főszerkesztője. Gyévai Zoltán hozzátette: a biztosi grémium vezetője Várhelyi Olivért annak a csapatnak az értékes tagjaként említette, amely Európa megerősítésén dolgozik majd.
2019.11.21. 20:42

Decemberben megpróbálkozhatnak a lehetetlennel a tagállamok

Megállapodtak az Európai Unió következő évi költségvetéséről a tagországok kormányait tömörítő tanács és az Európai Parlament küldöttei Brüsszelben. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádiónak azt mondta: mindeközben a finn elnökség bejelentette, hogy november végén benyújtja a 2021-tól hatályos büdzséről szóló javaslatot a tárgyalási keretről.
2019.11.15. 18:28

Szakértő: további garanciákat várnak Várhelyi Olivértől

Nem a szakmai programját kifogásolták azok a képviselők, akik végül további, írásbeli kérdések megválaszolására szólították fel a magyar biztos-jelöltet - mondta az InfoRádióban Gyévai Zoltán, a Bruxinfo főszerkesztője.
2019.11.04. 20:16

Uniós költségvetés: kevesebb lesz a pénz, és kérdéses, mire költhetjük

Az Európai Bizottság költségvetési biztosa ebben az évben nem vár megállapodást az Európai Unió 2021 utáni költségvetési keretéről. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélte, a brexit miatt Magyarország elvileg rosszabbul jár. Gyévai Zoltán szerint, amennyiben elfogadják a jogállamisági kritériumokat, akkor azt legfeljebb évekkel később alkalmazhatják.
2019.10.31. 18:59

Ursula von der Leyen még elgondolkodhat a portfóliócserén

Az Európai Bizottság megválasztott elnökét valószínűleg az európai parlamenti erőviszonyok befolyásolják majd abban, hogy Magyarország megtarthatja-e a bővítési portfóliót – vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában a Bruxinfo főszerkesztője. Gyévai Zoltán éppen ezért nem zárja ki, hogy a végén csere lesz a magyar és a román jelölt között, így Várhelyi Olivér a közlekedési területért felelhet.
2019.10.29. 14:33

A jogászokon is múlhat az új Európai Bizottság sorsa

Romániának továbbra sincs biztosjelöltje, valamint az elhúzódó brexit miatt már Londonnak is elő kell állnia egy aspiránssal a testületbe. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: elvileg november 11. és 13. között kell meghallgatnia az Európai Parlamentnek az új biztosjelölteket, akikről a hónap végén szavaznak. Előfordulhat azonban, hogy csonkán alakul meg az Európai Bizottság.
2019.10.10. 06:00

Elviekben már csak a magyar és a román jelöltre vár meghallgatás

A jövő heti pótmeghallgatásokon elvileg már csak a magyar és a román biztosjelölteknek kell beszámolniuk az Európai Parlamentben. A Bruxinfo főszerkesztője szerint a franciák aspiránsának még a héten írásbeli kiegészítéseket kell tennie. Az Ursula von der Leyen vezette testület leendő tagjait múlt hétfőtől keddig hallgatták meg az EP-ben.
2019.10.03. 18:20

Magyarázata és felelőse is lehet Trócsányi László ügyének

Az Európai Parlament Trócsányi Lászlót megbuktató jogi bizottsága kész helyzet elé állította az Európai Bizottság megválasztott elnökét, akinek új jelöltet kell kérnie a magyar kormányfőtől - vélekedett az InfoRádióban Gyévai Zoltán, a Bruxinfo főszerkesztője. Deutsch Tamás fideszes EP-delegációvezető szerint az egész akció mögött Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa áll.
2019.09.05. 06:00

Szivárognak a nevek Ursula von der Leyen bizottságából

Alakul az új Európai Bizottság biztosjelöltjeinek névsora, amelyet hivatalosan a jövő hét első felében hoznak nyilvánosságra. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában már többjüket meg is nevezte.
2019.06.26. 11:41

Gyévai Zoltán: Manfred Weber gyengült, de még nem bukott el

Még maradt esélye Manfred Webernek, hogy az Európai Bizottság elnöke legyen, de az Európai Néppártnak ezekben a napokban alternatív jelölteken is gondolkodnia kell - mondta Gyévai Zoltán, a BruxInfo uniós szakportál főszerkesztője.
2019.05.25. 19:52

Nőtt az EP politikai és jogalkotási jelentősége

A Bruxinfo főszerkesztője szerint az elmúlt öt évben megmutatta politikai erejét az Európai Parlament. Gyévai Zoltán azt mondta: a Lisszaboni szerződés 2009-ben szélesítette ki az EP jogköreit.
2019.04.24. 11:47

Gyévai Zoltán: a Fidesz új pártcsaládhoz csatlakozhat

A Bruxinfo főszerkesztője néppárti-baloldali-liberális-zöld koalíciós többségre számít a júliusban megalakuló Európai Parlamentben. Közvetlenül és közvetetten is több uniós poszt elosztását is befolyásolja az európai parlamenti választás kimenetele – jelentette ki Gyévai Zoltán.
2019.03.21. 11:29

Gyévai Zoltán: a Fidesz alkalmasságát vizsgálják

A Bruxinfo főszerkesztője szerint az Európai Néppárt és a Fidesz részéről is felállított testületeknek bizonyító erejű állításokat kell megfogalmazniuk ahhoz, hogy saját maguk vélt igazát bizonyítsák. Gyévai Zoltán az InfoRádiónak azt mondta: jelenleg úgy néz ki, hogy a magyar kormányzópárt felfüggesztése akár a választás után is hatályban maradhat.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018