INFORÁDIÓ
2021. április 17. szombat
Rudolf

garantált bérminimum

2020.01.14. 14:32

Nem bajlódnának tovább a szakmunkás bérminimummal

A munkáltatók inkább összevonnák a minimálbért és a garantált bérminimumot. Állításuk szerint ezzel nem csökkenne azok fizetése, akik most szakmunkás bérminimumként bruttó 210 ezret keresnek.
2019.12.30. 14:06

Marad 2020-ra a nyolc százalékos minimálbér-emelés

Nem vezetett eredményre a munkaadók és munkavállalók év végi, újbóli egyeztetése a minimálbér és garantált bérminimum emelésének mértékéről, így a tavaly aláírt két éves bérmegállapodásban meghatározott 8 százalékkal nő január 1-jétől mind a minimálbér, mind a garantált bérminimum - jelentette be Varga Mihály, pénzügyminiszter.
2019.12.19. 07:02

Nem lesz új egyezség a minimálbérről

Várhatóan nem kötnek új megállapodást a munkavállalói és a munkaadói érdekképviseletek, így jövőre is nyolc-nyolc százalékkal emelkedhet a minimálbér és a garantált bérminimum összege a 2018 végén megkötött, kétéves egyezség értelmében - értesült a Magyar Nemzet.
2019.01.04. 17:30

Egymással vitatkoznak a szakszervezetek a minimálbérről

A minimálbér és a garantált bérminimum 8 százalékos emelése nem oldja meg a munkaerőhiányt a Volán-társaságoknál - mondta az InfoRádiónak a Közúti Közlekedési Szakszervezetek elnöke. Ők és a Vasutasok Szakszervezete is kétszámjegyű emelést követelnek.
2018.12.28. 15:12

Továbbra sem tudni, mennyi lesz januártól a minimálbér

Nincs megállapodás a 2019-es garantált bérminimum összegéről sem. A kormány egyelőre nem tesz javaslatot, bízik abban, hogy létrejön az egyezség a munkaadói és a munkavállalói oldal képviselői között.
2018.12.17. 12:48

Kiderült, mekkora lehet jövőre a minimálbér

A Magyar Idők értesülése szerint a garantált bérminimum összege várhatóan átlépi a 200 ezer forintot jövőre, míg a minimálbér 150 ezer forintra nőhet, erről a héten állapodhat meg a munkaadói és a munkavállalói oldal, egyezség hiányában pedig a kormány határozhat.
2018.04.25. 06:33

Fazekas Sándor sem lesz miniszter az új kormányban – lapszemle

Nem vállalja az újabb négy évre szóló megbízást Fazekas Sándor – írja a Magyar Idők. A Népszava szerint idén a korábbi évekhez képest több vállalkozás felejtette el megemelni a minimálbérért és a garantált bérminimumért dolgozók fizetését. Újabb praxis-közösségek kezdhetik meg működésüket az országban – olvasható a Világgazdaságban. A régióban Magyarországot kivéve mindenhol emelkedhetnek a kötvényhozamok az év végéig – közli a Porfolio. A Világgazdaság a turisztikai ágazatról közöl cikket. A Pénzcentrum az ingyen hitellel, alacsony THM-mel megvásárolható autókról ír.
2017.10.10. 07:42

Az egészségügyet elkerüli a nemzetgazdaság növekvő teljesítménye

A mai megbeszélésen sem közeledtek az álláspontok az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) egészségügyért felelős államtitkársága és az egészségügyi dolgozók szervezetei között – mondta el az InfoRádiónak Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszevezetének elnöke.
2017.02.10. 09:57

Varga: elbírja az államkincstár a béremeléseket

Szinte minden állami cégnél sikerült megállapodni a minimálbéren felüli fizetések emeléséről, így hamarosan lezárulhatnak az egyeztetések - jelentette ki Varga Mihály az InfoRádiónak adott külön interjújában. A tárcavezető szerint a bérfejlesztésekre szükség esetén megemelt keretet biztosít az államkincstár, így megvan ezekre a fedezet.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018