INFORÁDIÓ 
2020. november 25. szerda
Katalin

gálik zoltán

2020.10.15. 12:52

Brexit - Már csak egy kicsi hiányzik, de anélkül borul minden

A csütörtökön kezdődő uniós csúcs meghatározó lesz az Európai Unió és Nagy-Britannia közötti jövőbeni kereskedelmi megállapodásról folytatott tárgyalások kimenetelét illetően. A koronavírus-járvány terjedése és a kilépési határidő közelsége azonban tovább nehezíti a brexitmegállapodást.
2020.09.10. 11:53

Boris Johnson most azonnal átírná a brexitegyezséget - és minden mást is

A britek nemcsak felmondanák a tavaly kötött uniós megállapodás egy részét, de megszegnék a nemzetközi törvényeket is, ami ráadásul nagy hatású precedenst is teremtene - mondta az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense.
2020.05.20. 16:34

Brexit - Akad a tű a lemezen, láthatáron a brit kiszakadás

Lezárult a brexittárgyalások első szakasza. Az egyeztetésekről az Európai Unió és az Egyesült Királyság képviselője is csalódottan nyilatkozott, mert a kulcsfontosságú kérdésekben továbbra sem történt előrelépés. Június elején még találkoznak, de további menetrend nincs a januárig tartó átmeneti időszakra.
2020.05.12. 09:12

Az egész uniós válságkezelés borulhat a német ítélet nyomán

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárással fenyegeti Németországot egy alkotmánybírósági ítélet miatt. A testület a napokban önkényesnek nevezte az Európai Unió Bíróságának az Európai Központi Bank egy 2015-ben indított kötvényvásárlási programjáról szóló határozatát, és kimondta, hogy Németország csak akkor vehet részt kötvényvásárlások finanszírozásában, ha az EKB három hónapon belül igazolja, hogy a program nem jár aránytalan gazdaságpolitikai hatásokkal. Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint az ítélet a mostani válság kezelését is befolyásolhatja.
2020.04.27. 19:22

EU kontra britek: szertefoszlóban egy álom

A brit kormány tájékoztatása szerint az elégtelen uniós javaslatok miatt csak korlátozott előrelépést sikerült elérni az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének kialakításáról szóló tárgyalássorozat legutóbbi fordulóján. A folytatásról Gálik Zoltán szakértő nyilatkozott.
2020.03.01. 08:00

Szakértő: tíz hónap alatt nem tud megállapodni az EU és a brit fél

Az Európai Bizottság már jövő hétfőn megkezdi a tárgyalásokat Londonnal, miután a 27 EU-tagállam jóváhagyta a Nagy-Britanniával kialakítandó jövőbeni kapcsolatokra összpontosító tárgyalási álláspontját - jelentette be Michel Barnier, az Európai Bizottság brexitügyi főtárgyalója Brüsszelben.
2019.12.12. 17:14

Gálik Zoltán: a skót nemzeti párt lehet a mérleg nyelve

A Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint Boris Johnsonnak mindenképpen meg kell szereznie a többséget a csütörtöki előre hozott parlamenti választáson ahhoz, hogy el tudja fogadtatni az unióval megkötött brexit-megállapodását. Gálik Zoltán az InfoRádióban azt mondta: a liberális demokraták és a skót nemzeti párt lehetnek a mérleg nyelvei.
2019.11.29. 18:37

Gálik Zoltán: különösen fontos feladata és szerepe lehet a magyar biztosnak

A következő öt évben átalakulhat és felpöröghet az Európai Unió bővítési mechanizmusa – mondta az Arénában Gálik Zoltán. A Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint éppen ezért, vagyis az új rendszer kidolgozása miatt van különösen fontos feladata és szerepe az új Európai Bizottságban Várhelyi Olivér magyar bővítési biztosnak.
2019.11.19. 10:04

Újragondolt feladatkör várhat a bizottságban Várhelyi Olivérre

Új megközelítéssel áll az unió a bővítéséhez, újragondolhatják a csatlakozás keretrendszerét, ez a munka várhat Várhelyi Olivér magyar bővítési biztosra – mondta Gálik Zoltán. A Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint a britek nem delegáltak ugyan biztost, mégis felállhat az új Európai Bizottság.
2019.05.22. 10:53

Gálik Zoltán: kétségbeesett próbálkozás ez Theresa Maytől

Nem valószínű, hogy lesz újabb népszavazás a brexitről - véli a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán az InfoRádióban azt mondta, ha az erről is szóló jogszabálytervezetet nem fogadja el a brit parlament, vezetőváltás lehet az Egyesült Királyságban.
2019.03.27. 10:35

Iszonyúan bonyolult órák elé néz a brit parlament

Alkotmányos forradalom kezdete lehet, hogy Londonban a szerdai alsóházi vitanapon a parlament igyekszik átvenni a kormánytól a brexitfolyamatok irányítását - fogalmazott az InfoRádióban Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018